Fruntaşe dar LPS Banatul n-are dreptul cu două la semifinale

LPS Banatul I – LPS Banatul II, derby-ul în familie al primelor două clasate în seria vestică din Campionatul Naţional de juniori II, a fost tranşat vineri dimineaţă cu 26-23 (13-9) de liderul „I”, care ca noutăţi i-a rodat în pregătirea turneului semifinal şi pe juniorii I Mînzatu şi Cristea, cu drept de joc şi la categoria inferioară de vîrstă, în vreme ce echipa a doua, deşi cu şanse mari de calificare de pe locul 2 în faza semifinală, nu va avea drept de participare ca o a doua garnitură a aceluiaşi club.

„Există un amendament în regulamentul federal care stipulează că nu se poate alinia la turneul semifinal decît o echipă reprezentantă a unui club. Nu mi se pare prea corect dar în acest caz vom continua să evoluăm din ambiţie şi pentru a ne pregăti prin joc în restul meciurilor seriei noastre, iar pentru turneul semifinal colega mea Neli Disici poate convoca unii dintre componenţii echipei noastre, pentru o selecţionată”, a explicat Daniela Ionescu-Tomanyicska, antrenor al formaţiei secunde de juniori II a liceului, care a reînceput pregătirile în 4 ianuarie şi se află în faţa unui stagiu de pregătire centralizată.

Cornelia Maria Disici, antrenor al liderului „I”, i-a aliniat în succesul cu 26-23 (13-9) pe Vlad Baciu, Cristinel Alexandru Zamfor, Florin Mînzatu, Darius Cristea, Ciprian Chivari, Daniel Lotter, Cosmin Mureşan, Akif Bolek, Mădălin Măruşca, portarul revenit de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Sighişoara special pentru acest turneu al seriei, Gabriel Iancu, Tiberiu Crainovschi şi Sergiu Mihai, noutăţile fiind aşadar Mînzatu, extremă dreapta, şi Darius Cristea, conducător de joc, liceeni de clasa a XI-a de la gruparea de juniori I a Liceului, pregătită de profesorul Vasilache, dar care au drept de joc şi la juniori II. „Am profitat de pauza competiţională a juniorilor I şi încercăm să-i integrăm în pregătirea turneului semifinal”, a explicat profesoara Disici.

Daniela Ionescu-Tomanyicska i-a utilizat pe Cristian Teşan şi Cristian Berbec, ambii în poartă, respectiv Paul Custură, Vlad Inişconi, Wilhelm Wokan, Alex Dascaliuc, Adrian Jigovan, Bogdan Vişa, Ionuţ Ursache, Niţă Victor, Daniel Micle, Denis Neamţu, Alin Predoi şi Robert Furak, remarcîndu-se Dascaliuc şi Predoi.

Aşadar alte 15 jocuri de handbal la nivelul juniorilor II, de vineri pînă duminică, în sala „Banu Sport”, unde fruntaşele Seriei H a Campionatului Naţional, cele două garnituri de la LPS Banatul, pregătite de Maria Cornelia Disici respectiv Daniela Ionescu-Tomanyicska, precum şi celelalte două grupări timişene, CSS Lugoj şi Unirea Sânnicolau Mare, s-au aliniat împreună cu reşiţenii şi arădenii la cel de-al cincilea turneu al zonei vestice, şi totodată penultimul. Iar prima dintre cele 5 runde ale turneului le-a pus în faţă tocmai pe fruntaşele seriei…

LPS Banatul I şi LPS Banatul II, cu 42 respectiv 29 de puncte, s-au distanţat deja după turneele din toamnă, prima echipă acontîndu-şi biletele pentru faza semifinală a Campionatului Naţional rezervat juniorilor din generaţiile 1995 şi ´96, aşa încît reuniunea din acest week-end constituie mai degrabă un bun prilej de pregătire prin jocuri a mai dificilelor confruntări din primăvară.

Cărăşenii de la Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa, cu 23 puncte înaintea startului turneului din „Banu Sport”, şi care în intervalul 23-25 martie vor găzdui ultimul turneu, al şaselea al seriei, vor prelua probabil locul secund, de calificare în faza semifinală, de care LPS Banatul II nu se poate folosi pe mai departe.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 5

 


Ultimele articole din categoria Handbal: