GALERIE FOTO. 1 Braşov, 2 Slatina, 3 Tulcea, 4 Timişoara

Un loc 4 şi un loc 10, din 12 calificate în turneul final naţional al F.R. Handbal la junioare IV, iată remarcabilul bilanţ pe semicercul juvenil al timişencelor LPS Banatul şi Diniăşanca Diniaş, care au avut ocazia să prindă cîte 6 jocuri cu cele mai bune echipe din ţară la acest nivel de vîrstă, în ultimul act al competiţiei al cărei loc secund a fost acaparat de o grupare, LPS Slatina, ce cîştiga turneul semifinal găzduit luna trecută tot la Timişoara, de unde se califica laolaltă cu bănăţencele. Cu atît mai meritoriu pentru reprezentantele vestului.

Din capul locului trebuie salutat „aurul” naţional adjudecat de pepiniera unei prim-divizionare de seniori din prima jumătate a ierarhiei Ligii Naţionale, ASC Corona Braşov, în a cărei componenţă figurează şi aşchia care nu sare departe de trunchi, fiica Marianei Târcă, prezentă la finalele turneului timişorean, junioarele de sub Tîmpa fiind cele mai performante dintre cele doar 5 garnituri calificate din această parte a Carpaţilor, dintre care două din… Timiş. Dar iată lotul campioanelor: Roxana Ciobanu, Daria Fârcu, Andreea Zgânbặu, Ana-Maria Lopặtaru, Patricia Zoinea, Carmen Cioric, Iulia Popa, Sorina Târcặ, Claudia Lặcặtuş, Mặdặlina Opricặ, Teodora Cupeş, Anne-Marie Curta, Oana Cặprar, Ana- Maria Berbece. Antrenor: Brebeanu Lenuţa.

Timişoara rămîne la rîndul ei cu satisfacţia găzduirii unui turneu final al Campionatului Naţional, pentru generaţiile 1999-2000, care a oferit 36 de jocuri viu disputate şi multe promisiuni pentru viitor. Lăsăm însă pozele să vorbească… (clic pe fotografii pentru mărirea pozei)

Într-un foarte rar moment în care a magnetizat găzduirea unui turneu final naţional pe semicercuri, Timişoara handbalistică juvenilă a dovedit că, în ciuda slăbiciunilor echipelor locale de senioare, încă are potenţial pentru schimbul de mîine şi încă modelează promiţătoare talente, LPS Banatul încheind în imediata vecinătate a podiumului dintre cele mai bune 12 formaţii din ţară la nivelul junioarelor IV, cu un total de 4 succese şi două eşecuri în jocurile derulate de vineri pînă duminică în „Banu Sport” şi „Constantin Jude”, dar întrebîndu-se totodată cu un amar gust la finele competiţiei adjudecate de Corona Braşov, pepinieră a unei prim-divizionare, de ce a avut de suferit o discriminare generată de injusteţea unor oficiali pe seama faptului de a nu fi bănuiţi cumva de partizanat în favoarea gazdelor, cum se poartă pe alte meleaguri autohtone.

Desigur, rezultatele şi ierarhiile mai ales la un asemenea nivel incipient al junioarelor IV nu spun neapărat totul şi nu sunt cel mai important şi edificator aspect în privinţa potenţialului de viitor al unei echipe şi al vîrfurilor sale, ceea ce implică faptul că neobţinerea unei medalii nu echivalează nici pe departe cu o contraperformanţă sau cu absenţa şanselor de performanţă spre seniorat ale actualei generaţii bănăţene, iar locul 4 la nivel naţional dintre cîteva zeci de formaţii aliniate la startul acestei categorii fiind oricum unul foarte bun şi dătător de speranţe pe viitor, însă frustrarea generată de neaplicarea regulamentului în detrimentul junioarelor pregătite la LPS Banatul de profesoara Florica Gallovits la ora decisivului joc final pentru locul 3 şi medaliile de bronz poate crea la nivelul percepţiei emoţionale a unei viitoare generaţii de jucătoare germenii decepţiei vizavi de un cadru handbalistic autohton în general ros de lipsă de credibilitate şi suspiciune şi în care Timişoara handbalului feminin şi aşa nu mai avea nevoie de nici un alt bobîrnac psihologic în plus, într-un prelungit moment de criză acută.

În plan moral, LPS Banatul Timişoara se poate probabil consola cu remarca Marianei Tîrcă, din partea triumfătoarei Corona Braşov, cum că elevele antrenate de Florica Gallovits, ex-portar al Universităţii, meritau mai degrabă „bronzul” şi ultimul loc pe podium, avînd totodată credinţa că deţine una dintre cele mai bune generaţii la această categorie de vîrstă, de a cărei ascensiune şi maturare trebuie cu grijă luat aminte, însă întrebările persistă în privinţa neadoptării de către oficialii federali ai turneului final, fie ei observatori ori arbitri, a unor măsuri mai mult sau mai puţin drastice odată cu sesizarea în cursul finalei mici, al ocupantelor locurilor 2 în cele două serii ale ultimului act de pe Bega, a faptului că adversara CSS Tulcea, a doua în cealaltă grupă, nu doar că a aliniat 15 componente pe banca de rezerve, faţă de cele 14 înscrise în foaia de joc, ci a şi apelat cu nonşalanţă la rotaţia titularelor şi a rezervelor.

Şi eşecurile în adversitate te pot întări şi oţeli chiar mai mult decît unele succese, înfrîngerea în sine nefiind un capăt de ţară şi nici rezultatul scriptic un aspect primordial şi decisiv, Timişoara junioarelor IV recunoscînd oricum propriile neajunsuri în raport cu superioritatea finalistelor alături de care s-a regăsit în „careul cu aşi”, însă elevele de gimnaziu de la LPS pot deja percepe injusteţea şi ambiguitatea perpetuată pe semicercurile autohtone, cu mai serioase implicaţii odată ce reprezentante ale României au parte de confruntări internaţionale, scenă internă pe care vrînd-nevrînd au pătruns deja şi pe care sunt nevoite să joace, odată intrate în horă.

Arbitrii Negoiţă şi Fîşcu precum şi observatorii delegaţi ai turneului final găzduit sub stindardul Federaţiei Române de Handbal de AJH Timiş şi LPS Banatul au ratat ocazia de a dovedi intransigenţă în litera regulamentului faţă de alinierea pe bancă a unei jucătoare în plus de către CSS Tulcea, şi poate tocmai din dorinţa de a nu fi suspectaţi de partizanat cu gruparea organizatoare, ceea ce nu era deloc cazul în această situaţie. Şi-atunci ce să mai înţeleagă aceste junioare, care pot oricum observa cu ocazia unor descinderi prin săli non-timişene că n-au oricum parte de echidistanţă şi corectitudine în aplicarea regulamentului!?

Iar întrebarea este cu atît mai apăsată cu cît se poate remarca faptul că brigăzile de arbitri au fost timişorene iar turneul final a fost organizat de Asociaţia Judeţeană de Handbal Timiş. Poate că stimabilii oficiali n-au vrut să-şi pună cenuşă în cap în faţa mai marilor „de la centru”, însă au optat pentru a închide ochii tocmai pe pielea unor concitadine nu mai mari de 13 ani…

Altfel, din noianul celor 36 de meciuri, cu participantele la acest turneu final împărţite în douặ serii, spicuim cîteva considerente generale despre timişence…

Seria I: CSS TULCEA,  CS DINIĂŞANCA DINIAŞ, CSS Nr.6 BUCUREŞTI,  CSS CLUJ-NAPOCA, CSS Nr.1 CONSTANŢA, LPS SLATINA.

Seria II: CSM PLOIEŞTI, SC. GEN. I. VLĂDUŢIU LUDUŞ, AS OK SPORT SC.1 ONEŞTI, LPS BANATUL TIMIŞOARA, CSS NR.4 BUCUREŞTI, CORONA BRAŞOV.

Loturile bănăţene:

Lotul lui CS Diniăşanca Diniaş: Narcisa Motea, Elena Dragomirescu, Anca Tomescu,Mihaela BaloghMaja EremiciBianca BujoraZlatinca BenzarAlina BaloghIcnila PecaraIonela Prundaru Anda Mitan. Antrenor: Cîrtog Gheorghe.

Lotul lui LPS Banatul Timişoara: Carla Agnes Collodo, Andrada Seleşan, Ramona Cặrặbaş, Alexandra Predescu, Ana-Maria Boştinặ, Daiana Şamanţ, Diana Ailoaiei, Sara Sặbặuş, Daiana Rus, Bianca Creştin, Oana Ianculescu, Giorgiana Ivặnescu, Medana Stặncescu, Maria Medean. Antrenor: Gallovits Florica.

Alta a fost evoluţia echipei bặnặţene din Seria II, LPS Banatul Timişoara, care a fost mult mai bunặ în acest turneu final de Campionat Naţional, echipa având primul meci împotriva AS OK Sport sc.1 Oneşti şi reuşind sặ îl câştige cu scorul de 24-17. Meciul a avut loc în sala Constantin Jude, vineri la ora 10. Şi în urmặtorul meci fetele de la LPS Banatul au ieşit sub scut din confruntarea cu CSS nr.4 Bucureşti, de la ora 17.30, din sala Banu Sport, câstigând la o diferenţặ dublặ: 25 – 12!

Dupặ o zi foarte bunặ, sâmbặta începe pentru LPS Banatul cu favorita acestui campionat, într-un meci gặzduit de sala Constantin Jude, la ora 10. Adversar, Corona Braşov. Jucặtoarele LPS-ului au reuşit sặ le ţinặ pe adversare în suspans pânặ la pauzặ, dejucând de fiecare datặ intenţia ardelencelor de a se distanţa cu un gol. Scorul la pauza era de 10 la 10. Dupặ pauză însă braşovencele iau atitudine, ajungând sặ mặreascặ treptat diferenţa pânặ la 8 goluri, astfel meciul terminându-se în defavoarea echipei LPS Banatul, cu scorul de 15 – 23.

Din fericire, dupặ acest duş rece, echipa timişoreanặ şi-a revenit, reuşind sặ câştige meciul din sala Banu Sport, de la ora 14.00, împotriva Sc. Gen. I. Vlặduţiu Luduş, şi încă la o diferenţă foarte mare, scorul fiind de 7 – 32 pentru fetele profesoarei Gallovits.

Ultimul meci al LPS înainte de jocurile de duminică, pentru stabilirea clasamentului final, a avut loc în sala Constantin Jude, la ora 19.30, împotriva CSM Ploieşti. Echipa LPS-ului a reuşit sặ obţinặ o victorie după o luptă ce a părut destul de uşoarặ, jucặtoarele Timişoarei preluând conducerea din primul moment şi mặrind diferenţa din ce în ce mai mult: 22 – 18, un al patrulea succes din 5 jocuri, calificându-se astfel pentru disputa locurilor 3-4, împotriva echipei CSS Tulcea, de duminicặ, ora 9.45.

Jucặtoarele au evoluat cu multặ ardoare în finala mică, dorind o clasare pe podium, dar meciul cu CSS Tulcea s-a terminat cu o înfrângere, ce e drept la o diferenţă mică în comparaţie cu diferenţele de scor cu care a obţinut victoriile de pânặ atunci, scorul final a duelului pentru bronz fiind de 19- 21. Astfel, echipa LPS Banatul a ocupat locul patru în clasamentul final.

Rezultate:        

SERIA I…

Vineri au debutat meciurile turneului final, cu CSS TULCEA – CS DINIĂŞANCA DINIAŞ → 22 – 16; CSS nr.6 BUCURESTI – CSS CLUJ-NAPOCA→ 11-17; CSS nr.1 CONSTANTA– LPS SLATINA → 16- 19; CSS TULCEA – CSS nr.6 BUCURESTI→ 34 – 25; CS DINIĂŞANCA DINIAŞ – LPS SLATINA → 15 -21; CSSCLUJ-NAPOCA- CSS nr.1 CONSTANTA→ 21 – 11.

Sîmbătă, în cea de-a doua zi de meciuri, s-au jucat CSS nr.6 BUCURESTI – CS DINIĂŞANCA DINIAS→ 17 – 13; CSS nr.1 CONSTANTA- CSS TULCEA → 17 – 25; LPS SLATINA – CSS CLUJ-NAPOCA → 14 – 13; CSS nr.6 BUCURESTI – CSS nr.1 CONSTANTA→ 19 – 19; CS DINIĂŞANCA DINIAŞ – CSS CLUJ-NAPOCA→ 8 – 15; CSS TULCEA – LPS SLATINA  → 19 – 20; CSS nr.1 CONSTANTA – CS DINIĂŞANCA DINIAŞ → 15 – 18; LPS SLATINA – CSS nr.6 BUCURESTI→ 18 – 15; CSS CLUJ-NAPOCA- CSS TULCEA → 19 – 24

SERIA II…

Vineri au început primele runde de jocuri, după cum urmează: CSM PLOIESTI – SC. GEN. I. VLADUTIU LUDUS→ 18 – 11; AS OK SPORT SC.1 ONESTI – LPS BANATUL TIMISOARA→ 17 – 20; CSS NR.4 BUCURESTI  – CORONA BRASOV→ 20 – 26; SC. GEN. I. VLADUTIU LUDUS – CORONA BRASOV→ 11 – 28; LPS BANATUL TIMISOARA – CSS NR.4 BUCURESTI→ 25 – 12; CSMPLOIESTI- AS OK SPORT SC.1 ONESTI→ 20 – 18.

Sîmbătă au continuat ultimele etape: AS OK SPORT SC.1 ONESTI  – SC. GEN. I. VLADUTIU LUDUS→ 22 -12; CORONA BRASOV –  LPS BANATUL TIMISOARA23 – 15; CSS NR.4 BUCURESTI  – CSM PLOIESTI→ 15 -16; AS OK SPORT SC.1 ONESTI  – CSS NR.4 BUCURESTI→ 18 -15; SC. GEN. I. VLADUTIU LUDUS – LPS BANATUL TIMISOARA→ 7 – 32; CSM PLOIESTI -CORONABRASOV→ 11 – 21; CSS NR.4 BUCURESTI  – SC. GEN. I. VLADUTIU LUDUS→ 22 -20; CORONABRASOV- AS OK SPORT SC.1 ONESTI→ 32 – 25; CSM PLOIESTI – LPS BANATUL TIMISOARA→ 18 -22.

Duminică s-au disputat meciurile de clasament: Locul 12/11 CSS nr.1 CONSTANTA – SC. GEN. I. VLADUTIU LUDUS→ 19 – 22; Locul 10/9   CS DINIĂŞANCA DINIAS – AS OK SPORT SC.1 ONESTI→ 14 – 19; Locul 8/7    CSS NR.4 BUCURESTI  – CSS nr.6 BUCURESTI→ 19 – 18; Locul 6/5     CSM PLOIESTI – CSS CLUJ-NAPOCA→ 19 – 20

În finala mică, pentru locurile 4/3: LPS BANATUL TIMISOARA – CSS TULCEA → 19 – 21. Iar în finala Campionatului Naţional, pentru locurile 2/1: LPS SLATINA – CORONA BRAŞOV→ 21 – 25

CLASAMENTUL final, junioare IV, 2012: Locul 1 CORONA BRAŞOV; Locul 2 LPS SLATINA; Locul 3 CSS TULCEA; Locul 4 LPS BANATUL TIMIŞOARA; Locul 5 CSS CLUJ-NAPOCA; Locul 6 CSM PLOIEŞTI; Locul 7 CSS NR.4 BUCUREŞTI; Locul 8 CSS nr.6 BUCUREŞTI; Locul 9 AS OK SPORT SC.1 ONEŞTI; Locul 10 CS DINIĂŞANCA DINIAŞ; Locul 11 SC. GEN. I. VLĂDUŢIU LUDUŞ; Locul 12 CSS nr.1 CONSTANŢA.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la GALERIE FOTO. 1 Braşov, 2 Slatina, 3 Tulcea, 4 Timişoara

  1. za spune:

    Antrenoarea de la Brasov se numeste BREBEANU LENUTA nu Berceanu.Poate puteti corecta greseala in articol.

  2. carmen spune:

    va rog sa verificati si sa vedeti ce foto ati pus la echipa de pe locul 3-Tulcea! nu aceea este eschipa si nici antrenorul ! echipa din Tulcea , a avut antrenoare si se numeste Gabriela Radu. poate ati auzit de ea!!!! va rog insistent sa verificati si sa recctificati greseala! ms anticipat!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = noua

 


Ultimele articole din categoria Handbal: