GALERIE FOTO. Minunat împreună! Timişoara şi… Timiş

Au luptat direct pentru calificare, ba chiar au şi dat piept în grupă, dar finalmente merg la braţ împreună în turneul final: Timişoara şi Timişul… Odată ce junioarele IV de la CS Diniăşanca au încheiat victorios jocul lor decisiv de duminică, obţinînd ultimul loc calificant între cele mai bune 12 pe ţară, colegele lor de la LPS Banatul Timişoara, deja calificate şi prezente în tribună la acest vital meci pentru locul 3, au ţîşnit în teren, le-au îmbrăţişat şi le-au sărutat pe diniăşence, sfîrşind prin a se poza la comun, într-o fotografie de grup cu multe zîmbete, dar şi cu lacrimi ale emoţiei, sacrificiului, lacrimi de bucurie.

A fost o atmosferă foarte frumoasă la final, încărcată de semnificaţii, şi reliefînd prietenia şi camaraderia din afara terenului, manifestată de junioarele IV de la LPS Banatul Timişoara şi CS Diniăşanca Diniaş. „Faptul că două dintre cele 3 echipe calificate de la acest turneu semifinal la finalele pe ţară sunt de la noi din Timiş spune ceva despre ce vine din urmă, despre munca depusă, mai ales că am trimis acasă centre bune, cu prim-divizionare de senioare, ca Râmnicu Vâlcea şi Craiova. Le felicit pe jucătoarele mele pentru prestaţia avută, le felicit şi pe cele de la CS Diniăşanca, învingătoare ale fetelor din Vâlcea”, ne-a spus la final profesoara Florica Gallovits, antrenor al junioarelor timişorence de la LPS Banatul şi fost portar prim-divizionar al Universităţii Timişoara.

Emoţionată dar şi eliberată de presiunea calificării după două jocuri disputate la rînd duminică, cu HCM Craiova şi LPS Slatina, în faţa căreia a pierdut finala, LPS Banatul încheind pe locul 2, profesoara Gallovits a salutat reuşita handbalului juvenil timişean în general la acest turneu, elevele sale înobilîndu-se cu acelaşi frumos gest de a aprecia ca atare triumful diniăşencelor.

A fost un succes conturat cu mare dramatism în dauna vâlcencelor, cu lovituri aprige şi intervenţii ale asistentei medicale, cu senzaţii de leşin pe fondul tensiunii partidei, cu antrenori scînteind pe margini, mai să intre în teren, cu mingi şutate în zona bucală, cu combinaţii frumoase dar şi cu încleştări aprige, de parcă n-ar fi fost vorba de junioare IV.

Cert este că timişencele au condus permanent, pe seama desprinderii încă din start la 4-0, şi s-au impus cu 20-14. Dacă pierdeau, nu mergeau la finale… Ceea ce le-ar fi bucurat de pe margine pe fetele de la LPS Slatina, învingătoare în turneu, calificate deja, şi făcînd galerie celor de peste Carpaţi, Grupul Şcolar Energetic Râmnicu Vâlcea. Dar galeria Diniaşului, formată din părinţi, bunici sau surori, a fost cea fericită la final. A fost chiar frumos, ambiţia şi dedicaţia acestor junioare din anii 1999 şi 2000 fiind absolut remarcabilă.

Iar faptul că micuţa dar inimoasa CS Diniăşanca Diniaş a eliminat „Şcoala din Vâlcea” trebuie salutat ca atare. Ceea ce fetele de la LPS Banatul au făcut ca la carte. Două din Timiş între cele 12 finaliste, aşadar bravo pentru Florica Gallovits, Gheorghe Cârtog şi Vlastimir Todorov, precum şi junioarelor!

(clic pe foto pentru mărirea pozei)

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la GALERIE FOTO. Minunat împreună! Timişoara şi… Timiş

  1. Fac parte din C S Cimia ,reprezentanta a Valci la Timisoara si vreau sa le felicit pe cele care ne-au infrant.Au aratat ce inseamna o echipa din toata punctele de vedere.Nu ne asteptam sa pierdem , dar s-a intamplat si ne-am aflat punctele slabe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = paisprezece

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: