GALERIE FOTO. SCM Politehnica Timișoara – CSM Satu Mare 32-26. A treia victorie în amicale pentru alb-violeți

SCM Politehnica Timișoara a jucat trei partide amicale în a doua jumătate a săptămânii, iar elevii lui Pero  Milosevic au obținut  trei victorii, una cu HC Vaslui și două cu CSM Satu Mare. Au apărut unele accidentări pentru poliști, dar antrenorul Pero Milosevic speră că jucătorii vor  trece peste oboseala acumulată și se gândește deja la amicalele cu HC Adrian Petrea de săptămâna viitoare.

Handbaliștii lui Poli a combinat în această săptămână antrenamentele intense cu trei partide amicale. Prima a fost miercuri cu HC Vaslui și timișorenii s-au impus cu 32-29 (19-13 la pauză), după ce au condus și la șapte lungimi în repriza a doua. Nou-venitul Filip Marjanovic a fost golgheterul partidei cu 13 goluri, iar cealaltă extremă a lui  Poli,  Marko Lasica a reușit  9 goluri. Au mai înscris : Fenici 4, Pejovic 2, Simovic 1, Lazarov 1, Milosevic 1 și Neamțu 1.

Vineri și sâmbătă a fost rândul CSM-ului din Satu Mare să vină la sala Constantin Jude pentru două partide amicale. Dacă vasluienii au evoluat în prima ligă, sătmărenii au încheiat sezonul trecut pe locul 3 în seria B a Diviziei A și au participat la turneul de promovare dar nu au prins primele două  locuri. După retragerile din prima ligă a formațiilor din Baia Mare și Târgu Jiu, federația a invitat în Liga Națională formațiile care au fost la turneul de promovare, astfel că sătmărenii au revenit pe prima scenă a handbalului românesc după mai mulți ani  de pauză.

SCM Poli s-a impus în meciul de vineri la o diferență clară: 39-23. Marjanovic, Lasica și  Lazarov au marcat câte 7 goluri, Pejovic  5, Milosevic 3, Furak 3, Santeiu 3, iar câte o reușită  a  fost trecută în dreptul lui  Ștefan, Szentpeteri, Fenici și Simovic. De la oaspeți s-au remarcat Olah (7  goluri), Suciu (6) și Dinescu (5 goluri).

SCM Poli – CSM Satu Mare 32-26

Marko Simovic

În meciul de sâmbătă Pero Milosevic nu i-a putut folosi pe Lazarov (ușoară întindere), Gurănescu (tendinită) și Neamțu (gripă). Și Vuk Milosevic a acuzat probleme și nu a stat foarte mult în teren. După un început echilibrat în al doilea meci  cu sătmărenii, alb-violeții s-au desprins pe contraatac, au reușit și câteva faze spectaculoase, printre care o aeriană  finalizată de Simovic, iar la pauză scorul era 19-10. Oaspeții au evoluat  cu tricouri roșii cu numere foarte mici pe șold, unii fără număr, cu pantaloni diferiți. După pauză  timișorenii au  început  să-și menajeze jucătorii din primul 7, doar Simovic și Fenici au primit mai multe minute în partea secundă. CSM Satu Mare a reușit să marcheze 6 goluri la rând în cinci minute și s-a apropiat la 25-22 (multe  pe contră). Au urmat  două goluri rapide a lui Furak și Iuliu Varady cerea timp de odihnă. Poli s-a desprins la șapte lungimi  (30-23), iar  scorul final a fost  32-26. Marko Simovic a fost cel mai bun  marcator  al gazdelor cu 6 reușite, urmat de Marjanovic (5), Fenici și Lasica cu câte 4,  Furak 3, Păiuș, Milosevic, Ștefan și Pejovic cu câte 2 goluri, iar Șimicu și Szentpeteri au înscris câte o dată. De partea cealaltă Nicola Lazic a marcat 8 goluri, iar Janos Olah 6.

„Sunt foarte mulţumit pentru că în fiecare zi din această săptămână am lucrat din greu, am jucat miercuri cu Vaslui. Vineri dimineață am făcut 2 ore antrenament și după-masă am jucat meci și am câștigat la 16 goluri. Avem puțin probleme de accidentări cu Lazarov și Vuk Milosevic, iar Neamțu are gripă. De asta sunt îngrijorat. În rest sunt mulțumit, jucătorii sunt acum puțin obosiți, dar cred că o să ne recuperăm și putem să ne  gândim la săptămâna următoare. Trei meciuri și multe antrenamente, sunt foarte mulțumit. Au jucat puțin tinerii, eu mă gândeam să îi pun mai mult, dar Lazarov, Vuk și Simovic au nevoie să fie împreună mult timp, să joace multe minute în amicale, nu am putut. O să  continuăm  să muncim din greu, cu un antrenament mai  puțin ca săptămâna asta și să jucăm cu Reșița vineri și sâmbătă, acesta este obiectivul nostru acum”, a declarat antrenorul lui Poli, Pero Milosevic, la finalul meciului de sâmbătă cu CSM Satu Mare.

Tehnicianul sătmărenilor, Iuliu Varady, a spus că formația sa a venit la Timișoara după doar trei zile de lucru cu mingea. „Pentru noi meciurile astea au fost destul de grele pentru că venim după doar trei zile de sală cu mingea, dar i-am promis prietenului meu Attila Horvath că jucăm cele două meciuri și a trebuit să venim. Pentru noi a fost o mișcare foarte bună care nu poate decât  să ne ajute, am întâlnit o echipă de cupe europene. Suntem la început de pregătire și probabil că vom crește și noi de la meci la meci și să ne câștigăm meciurile  care ne interesează de fapt. Deocamdată trebuie să luăm pas cu pas fiecare meci pentru că trebuie să recunoaștem, noi am fost pregătiți pentru divizie și în nici un caz pentru Liga Națională. Dar cu o bună pregătire fizică, tehnico-tactică, poate că vom reuși să facem surprize”, a declarat Iuliu Varady care a vorbit și despre Ioan Morar, jucătorul originar din Sânnicolau Mare. „Morar este un băiat foarte bun, îl știu de când era junior pentru că aveam o generație de juniori exact născută în 93. Este un copil foarte talentat dar trebuie să muncească foarte mult pentru că saltul de la divizia A la ligă este enorm și trebuie să prindă foarte multă experiență. Probabil va fi unul din jucătorii buni ai Ligii Naționale. Este un tânăr de perspectivă care promite mult”.

SCM Politehnica va juca săptămâna viitoare, vineri și sâmbătă, două amicale cu HC Adrian Petrea Reșița, dar încă nu a fost stabilit unde se joacă. De asemenea, este posibil ca reșițenii să dispute un amical la sala Constantin Jude cu Pick Szeged. Alb-violeții vor găzdui pe 18, 19 și 20 august Cupa Politehnica, iar în ultimul week-end al lunii vor debuta în campionat pe terenul nou-promovatei HC Dbrogea Sud Constanța.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: