Garnitura secundă polistă bate la Craiova

Andrei Macovei, cu 9 goluri marcate, Gabriel Cotinghiu şi Alexandru Ursu, cu cîte 7, cu toţii componenţi ai lotului prim-divizionarei Politehnica Timişoara, au pus umărul la succesul Universităţii Poli Municipal II în deplasare la Craiova, în ultima etapă din acest an a seriei C în liga secundă de handbal masculin, Divizia A.

Echipa secundă a Timişoarei a avut o cădere în joc în finalul primei reprize, cedînd iniţiativa Universităţii, care a marcat de 5 ori la rînd, intrînd în avantaj la vestiare, 15-14. La reluare, bănăţenii şi-au reimpus autoritatea iar din minutul 36 au condus permanent, la 3-4 goluri diferenţă, menţinută şi la final: 30-34.

Poli II, care o învinsese şi în jocul tur pe Universitatea Craiova, 33-32 în 16 octombrie, încheie astfel anul cu 5 victorii şi 4 eşecuri în seria C, golaveraj 257-263, trecînd în clasament peste olteni, în condiţiile în care ultima partidă a returului primei jumătăţi a sezonului, cu CSM Lugoj, unde timişorenii au cîştigat în prima manşă, va avea loc în luna ianuarie. HCM Făgăraş e lidera seriei şi are cele mai mari şanse de accedere în semifinalele tur-retur pe teren neutru, decisive pentru promovarea în Liga Naţională.

Poli II se va reuni în 5 sau 6 ianuarie, pentru atacarea returului, nefiind exclus ca 4-5 jucători din garnitura secundă să se alăture lotului Politehnicii în cantonamentul de la Bekescsaba, în funcţie de necesităţile de efectiv ale antrenorului prim-divizionarei, Otto Hell.

Dan Dumitru, antrenor secund la Poli II şi totodată secund la lotul olimpic cantonat la Centrul de Excelenţă de la Sighişoara, îşi va lua în aceste zile în primire acest al doilea rol al său, odată cu jocurile amicale ale „Centrului” cu prima echipă a Politehnicii fără Şimicu, treiarul de lot naţional, aflat în cantonament pentru Mondial. Meciurile se dispută marţi după-amiază la sala din Giroc, de la ora 17, şi miercuri la 9 în sala Constantin Jude.

Cu această ocazie, lotul Centrului va testa 2 juniori ai LPS Banatul, Alin Ailoaiei, din generaţia 1992-´93, şi Alexandru Macovei, din grupa de juniori I ai profesoarei Maria-Cornelia Disici.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Garnitura secundă polistă bate la Craiova

  1. Great information! I’ve been looking for something like this for a while now. Thanks!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: