Generală 7 – LPS Banatul, la Mediaș în turneul final FRH de minihandbal. De pe semicerc adunate…

Grupările timișorene calificate între cele 16 pe țară din turneul final al Campionatului Național FRH de juniori V, minihandbal, au ajuns între cele câte 7 partide programate în întrecerea de 4 zile de la Mediaș să se întâlnească și într-un joc direct, din a doua grupă valorică a întrecerii rezervate elevilor din generațiile 2004-2005.

Meci în care s-a impus LPS Banatul Timișoara, pregătită de Cornelia Maria Craiu, cu 11-4 la pauză 7-2, în dauna celor de la Școala Generală numărul 7 Timișoara, cu Emil Cosmescu la timonă.

Finalmente, învingând și în jocul de clasament pentru evitarea ultimului loc în ierarhia generală, LPS Banatul s-a situat pe poziția a 15-a, devansând-o cu un 13-8 (5-6) pe HC Adrian Petrea Reșița.

Iar juniorii V timișoreni au sfârșit vecini de clasament, Școala Generală 7 cedând la ultima apariție în turneul din județul Sibiu, 6-13 (4-7) cu CSȘ Odorhei, și clasându-se astfel pe locul 14, după cei din Harghita, care îi trimiteau de puțin pe cei de la LPS Banatul în disputa pentru pozițiile 15-16.

La rândul ei, disputa prin care Școala Generală 7 Timișoara a evitat duelul pentru ultimele două poziții a fost adjudecată cu 15-13 (8-7) în fața elevilor de la HC Adrian Petrea Reșița.

Cea mai bună clasare în turneul final național de minihandbal băieți dintre cele 7 cluburi din interiorul curburii carpatice a reușit-o CSȘ Sighișoara, învingătoare cu 16-9 în partida pentru locul 5 cu argeșenii din Topoloveni, pe când titlul pe țară l-a adjudecat HC Happy Kids 2010 Medgidia, cu 17-10 în finala cu CSU Suceava, iar medaliile de bronz CSM Ploiești, 14-13 cu HCM Torok Vâlcea.

*

Iar de la băieți, la fete, joi înainte de prânz debutând tot la Mediaș, în turneul final național structurat după același sistem competițional, și AS Leu Giarmata, în fața lui CSM București. Elevele timișence îndrumate de handbalista divizionară Alina Cioriciu vor mai juca în aceeași după-amiază cu HC Arsenal Tăureni, din județul Mureș, iar vineri cu CS United Galați, trăgând la unul din primele două locuri, pentru accederea în zona valorică 1-8.

*

Bat totodată la ușă și turneele finale ale juniorilor IV, fetele începând din 17 iunie la Târgu Mureș, unde se aliniază și CS Unirea Sânnicolau Mare, într-o grupă cu OK Sport Onești, LPS Viitorul Pitești și gazda ACS Olimpic Târgu Mureș, iar băieții cu 24 de ore mai apoi, tot pe parcursul a 4 zile, dar la Reșița, între cele mai bune 16 garnituri din țară regăsindu-se tot alb-albastrul Unirii de pe Aranca, într-o grupă cu LPS Buzău, CS Olimpic Mizil și Extrem Baia Mare.

*

La seniori, Pandurii Lignitul Târgu Jiu și Steaua și-au conservat statutul de prim-divizionare, câștigând la scor seriile triunghiular ale barajului de promovare de la București, gorjenii la diferențe de 12 și 13 goluri în dauna aspirantelor de eșalon secund de la CSM Satu Mare, pentru care a marcat și sânmiclăușanul Morar, respectiv CSM Focșani, iar roș-albaștrii chiar și mai clar, la 16 respectiv 17 avans contra lui Danubius Galați și ”U” Cluj. CSU Suceava a retrogradat însă direct, fiind de așteptat ca Liga Națională să se reîntregească la un număr par de competitoare, 14, prin promovarea directă a lui HC Adrian Petrea Reșița, fără înfrângere, și CSM Ploiești, dar tot cu 25 de victorii din 26 de apariții.

*

Și tot despre seniori, dar internaționali ai României, Cristian Fenici și Demis Grigoraș se regăsesc dintre ”violeți” în lotul lui Aihan Omer pentru dubla confruntare decisivă cu Italia din precalificările în preliminariile C.E. 2018 de handbal masculin. Partidele vor avea loc miercuri 10 iunie, la ora 21,30, la Conversano, și duminică 14 iunie, de la ora 17, la Reșița, cu mențiunea că peninsularii și România se mai întâlneau și în preliminariile europene ale Campionatului Mondial ce a avut loc la începutul acestui an în Qatar, Fenici înscriind atât în prima dispută, de două ori în victoria cu 23-22 (11-9) de la Pescara, din 31 octombrie 2013, cât și în revanșa din sala Dinamo, pe 8 ianuarie 2014, de 3 ori în succesul cu 34-29 (20-13). ”Tricolorii” încheiau seria primii, la egalitate de puncte și cu un golaveraj inferior Slovaciei, dar superiori slavilor în întâlnirile directe, fără a trece însă apoi de Suedia, la barajul de calificare pentru ”Mondial”. Dacă-i depășesc pe italieni, românii pătrund în faza play-off de calificare spre turul principal al preliminariilor C.E. 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 7

 


Ultimele articole din categoria Handbal: