Gheorghe Irimescu, încă o sosire în alb-violetul Politehnicii Timişoara, după aproape… 20 de ani: „O să fie cred cam cel mai dificil campionat după mulţi ani!”

„Cine n-are bătrâni, să-şi ia”, pare a fi fost parte a strategiei alb-violeţilor Politehnicii Timişoara la finele campaniei trecute, în urma căreia, vineri 30 mai, prim-divizionara a anunţat readucerea pe malurile Begăi a unui handbalist căruia îi oferea debutul în prima ligă în urmă cu aproape… 20 de ani, când sosea în 1996 de la Suceava. În această după-amiază, după o lună şi ceva, iată-l într-adevăr în carne şi oase, la reunirea pe „Ştiinţa” a lotului ocupantei locului 7 în 2013-2014, pe veteranul pivot Gheorghe Irimescu…

… Cel care a dat nenumărate bătăi de cap poliştilor în ultima vreme în sala „Constantin Jude”, atât în atac cât şi în apărare, câştigând cel mai adesea, ba în tricoul Reşiţei, ba în cel al Constanţei, ba în roş-negrul Odorheiului lui Caba, ultima sa destinaţie. Veteran de forţă şi combativitate, Gheorghe Alexandru Irimescu, un ţăruş în coasta apărărilor adverse şi aprig în apărare, e ajuns deja la o vârstă, născut fiind în 13 septembrie 1980 şi plecat de la „Poli”, unde debuta în… mileniul trecut, la Minaur, de unde a trecut pe la Reşiţa, Constanţa – campion acolo, şi HC Odorhei, însă speranţele clubului timişorean se leagă de utilitatea şi experienţa sa competiţională.

Irimescu este unul dintre cei trei „repatriaţi” în această vară, laolaltă cu Fenici şi Păiuş, prezentându-se astăzi la reunirea lotului, una fără interii Chikovani şi Kaftin, extracomunitari deplasaţi la Bucureşti pentru obţinerea vizei de Ungaria, ţară în care „Poli” va efectua cantonamentul de vară, şi fără Santeiu, la fel, învoit.

„După foarte mulţi ani, o revenire plăcută şi mă bucur că mă întorc la club, şi sper că prin experienţa acumulată de atâţia ani să ajut clubul să-şi atingă obiectivele. Este un proiect frumos, un proiect măreţ pot să zic, dar cred că se poate realiza cu muncă şi seriozitate. Eu aş vrea cât de sus, dar nu aş vrea să fac pronosticuri, vedem, muncim şi la final tragem linia”, a spus Irimescu, care la ora primelor etape de campionat din 2014-2015 va împlini 34 de ani.

Irimescu, care în sezonul trecut a ajuns cu CH Odorhei în sferturile Challenge Cup, încheind pe 4 în Liga Naţională, a spus despre ediţia care va demara la finele lunii viitoare că „o să fie cred cam cel mai dificil campionat după mulţi ani, acum fiecare ţinteşte sus, sperăm să fim printre ei!”

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 1

 


Ultimele articole din categoria Handbal: