Gligore Czari, după eşecul lui Poli Timişoara: „Erorile copilăreşti survin mai degrabă din cauza faptului că unii jucători îşi doresc să facă prea multe”

Copie la indigo cu cele 3 eşecuri la rînd din tur, CS U Politehnica Timişoara a completat în această seară o a doua serie de 3 înfrîngeri în faţa aceloraşi Ştiinţa Bacău, H.C. Odorhei iar acum U Bucovina Suceava, căreia i-a cedat în sala “Constantin Jude” cu 24-26 (12-14). Învinşi acasă şi vineri, “violeţii” au clacat în faţa unor moldavi care s-au şi calificat sîmbătă în semifinalele Challenge Cup, şi au şi avut de-atunci o lungă deplasare hibernală spre Banat…

Gligore Czari, antrenorul violeţilor Politehnicii, a invocat voalat maniera de arbitraj după eşecul de marţi 26 martie, 24-26 cu CS U Bucovina Suceava, într-un joc restant din etapa a 18-a a Ligii Naţionale, ca penultim joc polist acasă

… Ceea ce însă nu i-a împiedicat să se distanţeze la 8 puncte de timişoreni, şi cu un meci mai puţin disputat faţă de <Poli>. Vom reveni cu cronica jocului restant din runda a 18-a, dar mai întîi declaraţiile antrenorilor.

Aceasta a fost a cincea înfrîngere polistă acasă din actuala stagiune, tot 5 fiind şi cifra victoriilor alb-violete în „Constantin Jude”, după acest penultim meci pe teren propriu al sezonului antrenorul Gligore Czari spunînd că „îmi pare rău pentru această nouă înfrîngere, în care s-au făcut multe erori copilăreşti mai degrabă din cauza faptului că unii jucători îşi doresc să facă prea multe. A fost un meci spectaculos, dar din păcate arbitrii nu s-au ridicat la nivelul jocului, existînd greşeli de o parte şi de alta. Din păcate, ţinînd cont de randamentul portarilor, n-am putut conta pe Milan Djuricin, care a acuzat dureri la picior iar investigaţia a arătat că are o ruptură musculară”.

Czari s-a declarat totuşi optimist, cu speranţe ca Poli „să-şi atingă obiectivul”, pe care îl cataloghează în continuare drept realizabil, şi a mai sesizat aspectul că „avem o bancă scurtă, cu unii componenţi prea tineri, care nu prea pot ajuta pentru că nu au ştiinţa jocului. Sperăm însă ca pauza competiţională să fie de bun augur şi să cîştigăm la Dinamo, deoarece există un deficit de puncte şi avem nevoie de victorie”.

Sucevenii, care au cedat pînă acum în 5 deplasări, sunt la al patrulea succes pe alte terenuri, după cele repurtate la Târgu Jiu şi Bucureşti, cu Dinamo, iar în retur la Ploieşti, antrenorul Răzvan Bernicu spunînd că „mă aşteptam la un joc greu, deoarece Poli ne-a pus probleme şi în sezoanele precedente, şi am ştiut că, în ciuda avantajului nostru de 6 goluri, jocul nu este încheiat, ceea ce s-a şi văzut prin revenirea gazdelor la două goluri diferenţă. Chiar dacă banca noastră este mai numeroasă şi ceva mai puternică din punct de vedere fizic, am avut totuşi meciul de sîmbătă din Challenge Cup, cu oaspeţii turcii, şi aşadar nu a fost neapărat un punct forte pentru noi”. 

* Poliştii vor juca în antepenultima etapă a Ligii Naţionale la Bucureşti, cu Dinamo, dar abia peste două săptămîni şi jumătate, în week-end-ul de 13-14 aprilie, alb-roşii de pe locul 10, în revenire de formă şi cu un meci mai puţin disputat decît alb-violeţii, avînd atunci ocazia, în cazul unei victorii, de a apropia la doar un punct de timişoreni.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: