Grigoraș, cu 4, și Fenici, cu două, între cei 13 marcatori la Reșița: România – Italia 44-25

Reprezentativa României s-a calificat la pas și cu 4 victorii din 4 apariții în faza play-off de intrare în preliminariile Campionatului European de handbal masculin din 2018, dispunând astăzi la un scor nefiresc fie și pentru precalificările întrecerii continentale, 44-25 cu Italia.

Demis Grigoraș

Demis Grigoraș

 

Românii erau desprinși deja la 10 goluri, 23-13, la pauza revanșei de duminică de la ora 17, la Reșița, după ce se impuneau în fața peninsularilor și miercuri, în Italia, încheind astfel Grupa C cu bilanțul 4 4 0 0 138-87 8 puncte, cu 4 mai multe decât învinșii din ultimele zile.

Demis Grigoraș, golgheterul Politehnicii, a fost printre principalii marcatori ai României pe terenul Sălii Polivalente reșițene, unde evolua în trecut pentru prim-divizionara cărășeană, astăzi adăugând 4 goluri celor două reușite de miercuri, din Italia. Și căpitanul alb-violeților, Cristian Stelian Fenici, un polist trecut pe la clubul reșițean, a semnat la rândul său două goluri în disputa de astăzi, numărându-se între cei 13 marcatori ai selecționatei lui Aihan Omer, pentru care, dintre jucătorii de câmp, doar Alin Șania n-a înscris.

Csepreghi a marcat 8 goluri, Mihalcea 7, Grigoraș și Toma – câte 4, Criciotoiu, Mocanu, Novanc, Onyejekwe și Racoțea – câte 3, Buricea și Fenici – câte două goluri, iar Ghiță și Iancu – un gol.

Românii vor juca în play-off în aprilie 2016 cu una dintre cele mai slab clasate 3 selecționate în calificările EURO 2016, în jocuri tur-retur având drept miză intrarea în faza principală a preliminariilor Europenelor din 2018, din Croația.

S-a mai calificat deja în play-off, din Grupa B, și Luxemburg, antrenată de Adrian Ștot, grație unui 29-26 în Estonia, prin care toate cele 3 naționale au acumulat 4 puncte, dar departajate de golaveraj, Georgia sfârșind ultima.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 36

 


Ultimele articole din categoria Handbal: