Handbal 2011: „Funcţionează o singură regulă, cea a ţepei”

Profesorul Viorel Şerban, prorector al Universităţii Politehnica Timişoara şi conducător executiv al prim-divizionarei CSU Politehnica Municipal, s-a referit cu ocazia prefigurării celei de-a 35-a ediţii a patrulaterului internaţional „Cupa Politehnica” şi la dificultăţile întâmpinate în această vară pe piaţa transferurilor de ocupanta locului 11 în Liga Naţională, spunând că „funcţionează o singură regulă, vorba lui Sandu Matei, cea a ţepei, în aceste vremuri de criză maximă” şi sugerând fără a da nume că „mai suntem încă în tatonări cu oarece jucători, pentru că plecările ne-au lăsat descoperiţi pe partea stângă”.

Prorectorul Viorel Şerban, şef executiv al poliştilor, a fost însoţit la preambulul aniversar cu ocazia "Cupei Politehnica" de antrenorii Bittenbinder şi Vuckovic (în stânga) respectiv fostul laureat polist Alexandru Matei (dreapta)

Timişoara handbalistică este la moment aniversar, de aici şi prezenţa la întâlnirea cu presa a fostului star al poliştilor, Alexandru Matei, pe seama celei de-a 35-a ediţii a „Cupei Politehnica” www.sporttim.ro publicând şi articolele adiacente acestei consemnări şi punctând mai jos aspecte de actualitate înaintea sezonului ce debutează în 11 septembrie.

Şerban a recunoscut că alb-violeţii l-au avut în vizor pe Sebastian Pârvan, care a mai fost împrumutat timişorenilor pe parcursul turului sezonului trecut, „dar are contract pentru încă un an”, remarcând totodată în privinţa trecerii golgeterului Alexandru Viorel Şimicu la campioana de pe malul mării că al doilea marcator al Ligii Naţionale 2010-´11 este „numărul 4 la ei, deşi era unu la noi, străduindu-ne acum cu David şi Spahic ca inter stânga”.

Chiar şi cu asemenea disproporţii valorice, alb-violeţii sunt decişi să se „bată” inclusiv cu elita primei ligi, conform spuselor conducătorilor lor, însufleţiţi de spusele golgeterului campionatului, Florea, trecut de la Pandurii Târgu Jiu la HC Odorhei, şi care opina în cadrul unui interviu acordat www.handbalvolei.ro cum că „Timişoara este una dintre candidatele serioase la podium…”. Viorel Şerban a admis însă că este prematur de spus în ce marje va fluctua prim-divizionara timişoreană în comparaţie cu adversarele din competiţie: „Este altfel decât la fotbal şi cred că abia spre sfârşitul turului vom şti cum stăm, în funcţie de cum mişcă adversarii, şi nu ghidându-ne doar pe seama transferurilor efectuate”.

Totuşi, mai marele polist reliefează diferenţa faţă de sezonul trecut, când „ţinta era doar să încercăm să facem o echipă”, fiind de părere că la noul start, cu poliştii grupaţi în jurul lui Fenici, „de departe liderul echipei iar ca valoare printre cei mai buni centri din România, avem speranţe îndreptăţite”. Radiografiind doar cluburile din prima treime a ierarhiei, conducătorul alb-violeţilor le-a asociat pe HCM Constanţa şi HC Odorhei, care a făcut „eforturi financiare considerabile”, unei elite greu tangibile a întrecerii, spunând despre cei de la Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău că „au pierdut jucători dar au mai şi luat” şi plasându-i prin preajmă pe cei de la Târgu Jiu şi Cluj, „care se pare că a slăbit dar ştiţi că ei găsesc mereu resurse”.

Cert este că pe un taler este plecarea golgeterului Şimicu, un tânăr internaţional, iar pe celălalt sosirile lui Timofte, o extremă stângă şi la rândul său internaţional, ajuns deja la o anumită vârstă, Djuricin, un portar de la Metaloplastika, şi Lela, o extremă dreapta de la retrogradata din Oradea, care „are perspectivă”.

Dintre tehnicienii Vuckovic şi Bittenbinder, care l-au însoţit pe Viorel Şerban la întâlnirea cu presa de joi de la ora 11, antrenorul principal sârb s-a referit la importanţa unui jucător sosit la club în iarnă şi dorit de ceva vreme, Ioan Stan, considerat „de cea mai mare perspectivă”, subliniind totodată că elevii săi sunt „acum foarte bine pregătiţi fizic şi au rezistat bine în cantonamente”. Pe scurt, Vuckovic a creionat succesul conturat săptămâna trecută la Sabac, cu ocazia prezentării lotului Metaloplastikăi în faţa propriilor suporteri, 27-26, declarându-se „foarte mulţumit” să triumfe pe parchetul unei foste forţe a Europei în vremurile lui Vujovic şi Isakovic, şi a remarcat că „am condus cu 22-21 în minutul 47 pe terenul campioanei Partizan, apoi am câştigat din nou, la 3 goluri, cu Metaloplastika. Este foarte greu să baţi de două ori în câteva zile pe Metaloplastika”.

Iar după nu mai puţin decât 4 jocuri amicale cu adversari sârbi, vor mai urma alte patru, mai exact în cadrul „Cupei Politehnica”, împotriva lui Dinamo Pancevo, iar apoi, săptămâna viitoare, cu Steaua Roşie Kikinda, în Serbia, şi „dubla” în reciprocitate de la Timişoara, cu aceeaşi Metaloplastika.

Şi apropo de sârbi, atât Alexandru Matei, un fost campion şi câştigător al Cupei României cu Poli, prezent la rândul său la conferinţa de presă, cât şi conducătorul Şerban au remarcat aspecte pozitive, încurajatoare pentru Timişoara, fosta extremă elogiind mentalitatea vecinilor noştri: „Ei sunt sârbi şi sârbii în sporturi de echipă nu ştiu să piardă, iată de ce cred că vor merge foarte bine cu Vuckovic antrenor… Yugoslavia era singura ţară care avea palmares pozitiv în relaţia cu România”.

Viorel Şerban a spus că „asta mi-a plăcut la Vucko, faptul că a abordat altfel un joc considerat pierdut, la campioana Constanţa. „Era primul său joc după înlocuirea foştilor antrenori şi ideea era să se meargă fără 3-4 jucători, să se odihnească, pentru că nu am avea oricum şanse. Dar Vucko a spus <mergem la Constanţa cu ce avem mai bun> şi aşa în minutul 20 conduceam cu 11-7. Ne dorim să ne batem cu toată lumea”.

Secundul Uwe Bittenbinder a explicat că antrenorii sunt atenţi la modul „cum închegăm echipa şi mai avem de lucrat şi în atac, şi în apărare. Cred însă că jucătorii sunt într-o formă foarte bună, n-am avut accidentaţi pe perioada pregătirilor, şi ne dorim să vină cât mai mulţi suporteri la meciurile noastre, atât la <Cupa Politehnica>, precum şi în campionat. E foarte important să ne susţină echipa şi oraşul”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 30

 


Alte articole legate de acest subiect: