Handbal feminin, turneu semifinal, juniori II. Unirea Sânnicolau Mare, prima calificată la turneul final naţional, cu 3 din 3!

Găzduirea grupei III a turneului semifinal pe țară de handbal feminin, juniori II, a avut și un rezultat scontat pentru gruparea alb-albastră de pe Aranca. CS Unirea Sânnicolau Mare, antrenată de Cristian Bălăoi, s-a calificat la turneul final, între cele mai bune 8 formaţii din ţară.

Într-o sală arhiplină, ferventă și vibrând de optimismul adus de găzduirea turneului, ceea ce culminează și cu șanse simțitor mai mari de calificare între cele mai bune echipe din țară, cu posibilitatea de a obține o viitoare medalie, Unirea a reuşit să facă din calificare un obiectiv fezabil.

Partida contra echipei din Bistriţa, de vineri dimineaţă, disputată în faţa a aproximativ 400 de spectatori, cei mai mulţi fiind elevi de la şcolile din Sânnicolau Mare, a fost începutul drumului către reușită. După ce au condus la pauză cu două goluri diferenţă, gazdele turneului au reuşit, şi datorită aportului venit din partea publicului, să le învingă pe ardelence, scor final 22-19.

Astfel că întreaga suflare handbalistică de pe Aranca aştepta cu sufletul la gură partida contra maramureşencelor de la Marta, derby-ul grupei, care decidea în mare parte prima echipă calificată.

Unirea a avut un început timorat, personalitatea mult mai impunătoare și volubilitatea în joc a echipei din Baia Mare fiind principala oprelişte de ocolit. De altfel, fizicul mult mai impunător al echipei venite din nordul României a fost o altă vicisitudine pentru timişene. Unirea se vedea astfel condusă în prima parte a meciului, ecartul fiind redus până la pauză la două goluri.

Cel de-al doilea mitan a oferit o luptă încinsă, oaspeții nelăsându-se intimidați de spectatorii prezenți, din nou, într-un număr foarte ridicat. Cu o apărare avansată la cele mai periculoase jucătoare ale echipei din Baia-Mare, Unirea a reușit să egaleze situația pe tabelă și să trimită meciul înspre un „final thriller” pentru băimărence.

Întreaga sală a exultat însă după fluierul final, care a adus victoria, echipa Sânnicolaului fiind aplaudată la scenă deschisă pentru rezultatul obţinut.

Cireaşa de pe tort a fost pusă în partida contra Ploieştiului, iar cu o evoluţie dezinvoltă, influenţată în special de gândul victoriei care califica echipa la turneul final, Unirea le-a repudiat celor din Ploiești orice șansă de victorie. Meciul a fost controlat în totalitate, iar la finalul acestuia, așa cum se aștepta, Unirea avea să fie prima echipă care merge la turneul final.

Așadar echipa antrenată de tandemul Cristian Bălăoi & Raul Ciolpan a profitat din plin de aportul terenului propriu, iar în urma acestui turneu – din care cel mai probabil se va califica de pe primul loc, ceea ce ar reprezenta un atu important pentru turneul final, deoarece în grupa Unirii vor veni două echipe dintre celelalte calificate de pe locul 2 din alte grupe ale turneelor semifinale – poate spera la o medalie pe ţară…

Mâine va avea loc bătălia pentru locul secund între Marta Baia Mare și Gr. Sc. Nr. 1 Mai Ploiești, singurul care a mai rămas disponibil pentru o eventuală calificare a uneia dintre cele două echipe. Unirea Sânnicolau Mare va juca într-un meci care pare a fi facil contra cenușăresei de la CSS Hunedoara II, o eventulă victorie încununând calificarea deja obținută.

Pentru conformitate…

LPS Bistriţa – Unirea Sânnicolau Mare, scor 19-22 (10-12)

LPS Bistriţa: Bianca Zegrean (8), Cristina Cămăraș, Anca Ciorean (câte 4 goluri), Lavinia Titieni, Cristina Lazlo (câte 1 gol), Daciana Hossu, Andra Sîrbu, Mihaela Pop, Monica Șutu, Iulia Szabo, Diana Ungureanu, Andra Sabău, Claudia Pop

Unirea Sânnicolau Mare: Denisa Şelever (10), Alexandra Caradaică (7) Valentina Varga (3), Amalia Constantinescu, Iulia Peleașa (câte 1 gol), Karina Ignat, Cristina Darie, Alexandra Stoianov, Lavinia Schulde, Anamaria Lăcătuș, Narcisa Ciobanu

Casetă tehnică Unirea Sânnicolau Mare – Marta Baia Mare, scor 20-19 (10-12)

Unirea Sânnicolau Mare: Denisa Şelever, Alexandra Caradaică (câte 8 goluri), Valentina Varga, Alexandra Stoianov (câte 2 goluri), Cristina Darie, Karina Ignat, Iulia Peleașa, Amalia Constantinescu, Lavinia Schulde, Denisa Lisman, Anamaria Lăcătuș, Narcisa Ciobanu

Marta Baia Mare: Andreea Mîrca (5), Andrada Godja (4), Iulia Bledea, Georgiana Codrea, Denisa Farcaș (câte 3 goluri), Antonia Canța (1), Alexandra Haidu, Alexanra Deac, Denisa Bogar, Yulliya Dumanska, Mădălina Bumb, Corina Mara

Casetă tehnică Gr. Sc. 1 Mai Ploieşti – Unirea Sânnicolau Mare, scor 20-25 (8-17)

Gr. Sc. 1 Mai Ploiești: Daniela Ionescu, Teodora Burcea (câte 6 goluri), Laura Pîrcălăboiu, Andreea Ghiță (câte 3 goluri), Ionela Olteanu, Raluca Rotaru (câte 1 gol), Iulia Ianculescu, Veronica Dogaru, Cristina Marcu, Ioana Minzicu, Emilia Pavel, Alexandra Mihăilă, Gabriela Nedelcu, Anamaria Manda

Unirea Sânnicolau Mare: Maria Caradaică (8), Denisa Șelever, Iulia Peleașa (câte 6 goluri), Amalia Constantinescu (2 goluri), Cristina Darie, Lavinia Schulde, Valentina Varga (câte 1 gol), Karina Ignat, Cristina Darie, Alexandra Stoianov, Denisa Lisman, Narcisa Ciobanu, Anamaria Lăcătuş

Alte rezultate ale Grupei III la turneul semifinal al C.N. junioare II, Sânnicolau Mare (31 mai – 2 iunie):

CSS Hunedoara II – Marta Baia Mare 21-34 (9-20)

Marta Baia Mare – LPS Bistrita 29-19 (12-9)

Gr. Sc 1 Mai Ploieşti – CSS Hunedoara II 28-23 (12-11)

LPS Bistrita – Gr. Sc. 1 Mai Ploieşti 31-33 (16-13).

Unirea mai are de jucat cu codaşa CSŞ Hunedoara II, în vreme ce ploieştencele şi Marta Baia Mare, fiecare cu cîte două victorii, dau piept în jocul direct, în ultima rundă a turneului, a cincea.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: