Handbalistele României înving în Italia cu diferenţa de la pauză: 21-30

Nu mai puţin de zece „tricolore” ale unui lot remaniat prin întinerire au marcat miercuri seara la Chieti în turul în deplasare al barajului de calificare la turneul final mondial, România având un hop facil de trecut în Italia şi neconcludent ca estimare a rezultatului scontat, 21-30 (8-17). 

Victoria clară a României în manşa I a play-off-ului având totuşi darul de a mai salva aparenţele pe fondul evidentului recul de neoprit al handbalului intern, manifestat inclusiv la finele anului trecut prin clasarea „tricolorelor” pe locul 11 la turneul final EHF Euro Women 2024.

În peninsulă însă, de la ora 19, odată ce Alisia-Lorena Boiciuc le-a relansat pe elevele lui Florentin Pera în implacabila desprindere decisivă fără replică până la 2-11 în minutul 20, pe parcursul căreia mai contribuia din nou şi care aplica eticheta „meci jucat”, după ce gazdele egalau la doi în urma reuşitelor iniţiale ale lui Bazaliu şi Ostase, totul părea ca pe roze.

Meciul devenind fără istoric iar favoritele conservând avantajul prin a-l reface în ultimele minute ale reprizei I de la 7-13 la 8-17.

Însă nu prea multe concluzii pot fi trase după o partidă în care reprezentativa României a întâlnit o naţională cu evidente limitări valorice, o singură dată participantă la un turneu final mondial, cel din 2001, dar atunci în calitate de gazdă, calificată din oficiu, selecţionata feminină a peninsularelor fiind inferioară în planul competitivităţii celei masculine a Italiei.

La reluarea jocului, gazdele au marcat în schimb primele două goluri dar şi Necula respectiv hunedoreanca Seraficeanu au dat un răspuns pe măsură, 10-19.

Fără ca Squadra Azzurra să reuşească a micşora deficitul la mai puţin de opt goluri, în schimb Ostase şi Popa înscriind în succesiune pentru a majora avantajul României la 16-26.

Aceeaşi Andreea Popa ridicându-l la cea mai mare „cotă”, 18-29, refăcută de Boiciuc, autoare în total a patru reuşite, 19-30, precum Mihaela Mihai şi Asma Elghaoui, însă pierzătoarele scuturând în ultimele dăţi plasa, 21-30. 

Ostase şi Gogîrlă contribuind cu câte trei goluri, Necula, Seraficeanu şi Popa cu câte două fiecare, iar Bazaliu şi Ilie cu unul. La cealaltă poartă, Daciana Hosu a avut 12 intervenţii la 33 de aruncări, şi cu menţiunea că româncele au fructificat o singură aruncare de la 7 metri dintre cele patru de care au beneficiat.

Daciana Hosu, de la CSM Bucureşti, în vârstă de 27 de ani, avându-le ca rezerve pe Bianca Curmenţ (27 ani; Corona Braşov) şi naturalizata Yuliya Dumanska (28; Minaur Baia Mare), iar coechipiere în teren, în compartimentul de 9 metri pe Bianca Bazaliu (27; Gloria Bistriţa-Năsăud), Alisia Boiciuc (19; Corona), Alicia Gogîrlă (22) şi Rebeca Necula (21) de la SCM Râmnicu Vâlcea, Alina Ilie (28; Măgura Cisnădie), Diana Lixăndroiu şi Andreea Popa (24) de la Dunărea Brăila, respectiv Ştefania Stoica (21) de la Rapid, pe când pe extreme Gabriela Dumitraşcu (22; Corona), Mihaela Mihai (20; CSM Bucureşti), Mariam Mohamed (20; Dunărea Brăila) şi Sonia Seraficeanu (27; Gloria Bistriţa-Năsăud), iar ca pivoţi Asma Elghaoui (33; SCM Râmnicu Vâlcea), Lorena Ostase (27; Gloria Bistriţa-Năsăud) şi Bianca Voica (Corona).

De partea învinselor, mignona în vârstă de 20 de ani Rossomando marcând de patru ori României, iar ca „straniere” care au înscris în contul peninsularelor, Fabbo, legitimată la Metz, de trei ori, iar Ghilardi, de la HAC Le Havre, două goluri, niciunul în schimb în cazul Biancăi Ioana Bărbosu, între selecţionabilele lui Carlos Alberto Brito. 

Manşa a II-a retur a barajului, duminică de la ora 19 la Bistriţa, iar cea de-a 27-a ediţie a „Mondialului”, în Germania şi Olanda între 26 noiembrie şi 14 decembrie 2025. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 32

 


Ultimele articole din categoria Handbal: