Handbaliștii poliști joacă 3 meciuri amicale în 3 zile, ultimele două le pierd în Serbia

Prim-divzionara de handbal masculin SCM Politehnica Timișoara n-a făcut absolut deloc rabat de la efort în completarea prin jocuri de verificare a acumulărilor fizice din primele două săptămâni ale pregătirilor de iarnă, disputând joi, vineri și sâmbătă primele partide amicale din 2023, una câștigată la scor acasă într-un duel al Banatului cu reșițenii care declinau anul trecut dreptul de participare adjudecat prin promovare în Liga Zimbrilor, următoarele cedate în Serbia unei ex-câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, Metaloplastika Sabac, la limită în prima întâlnire, categoric în cea de-a doua.

Poliștii alb-violeți au încheiat în forță primele două săptămâni de activitate din noul an, jucând meciuri de pregătire pe bandă rulantă, mai întâi cu un lider al ligii secunde din handbalul intern, apoi pe terenul unei prim-divizionare din Serbia, totul în perspectiva reluării returului Ligii Naționale și alinierii în Cupa României.

Inițial, primele zece zile de pregătire au adus în special antrenamente de acumulări fizice, joi 19 ianuarie fiind demarată și seria meciurilor de verificare.

Handbaliștii poliști s-au antrenat în patru locuri diferite, antrenorul secund Sorin Sărăndan semnalând că „toți sunt în parametri corespunzători perioadei în care ne aflăm”.

Iar după o perioadă de acumulări, jocurile de verificare nu sunt deloc floare la ureche, din contră, cu atât mai mult cu cât s-a optat pentru testarea sub forma a trei partide de verificare în doar trei zile.

„Am făcut pregătire diversificată, la sala de forță, la stadion, în bazin și la sala de joc. Am încercat să evităm o rutină care s-ar fi putut instala dacă am fi trecut prea repede la pregătirea tactică. Vom începe să punem accent pe aceasta de săptămâna viitoare”, a mai explicat Sorin Sărăndan pe marginea primelor zile de antrenamente, după care joi s-a trecut la jocuri, acasă cu CSM Reșița, câștigătoare a Seriei C a ligii secunde, care va juca în play-off-ul de promovare în Liga Zimbrilor.

Iar ”violeții” s-au detașat până la pauză, 20-12, învingând cu 37-26, după ce meciul a fost echilibrat până în minutul 7 (4-3), atunci când SCM Politehnica a marcat de 4 ori consecutiv și s-a dus la 8-4, apoi 12-6, folosiți fiind toți jucătorii înscriși pe foaia de arbitraj, mai puțin Sadoveac și Furak, cu ușoare probleme medicale și menajați. De fapt, Marius Sadoveac și Robert Furak nici nu au efectuat ulterior deplasarea în Serbia, unde căpitanul Cristian Fenici a fost menajat într-a doua partidă a ”dublei” cu cei din Sabac, după ce în prima a jucat toate cele 60 de minute.

Marcatori joi acasă contra reșițenilor, Moldovan, Trif și Marjanovic cu câte 5 goluri fiecare, Bordeanu și Fenici câte 4, Cîtu și Szabo câte 3, Cristescu, Dumitrescu și Cîmpan câte două, iar Chira și Baican câte unul, portarul Lazăr având 3 intervenții din 14 aruncări, Cozmaciuc 3 din 12 iar Pal 9 din 15.

Handbaliștii timișoreni au călătorit apoi vineri la prima oră în Serbia, pentru alte două partide de verificare, cu Metaloplastika Elixir Sabac, programate deja tot vineri, de la ora 19, și sâmbătă la amiază.

Metaloplastika Sabac este una dintre protagonistele primei ligi din Serbia dar și un partener de tradiție al timișorenilor în întâlnirile amicale din ultimii ani, iar de-a lungul istoriei a fost campioană a Iugoslaviei (de 7 ori), câștigătoare a Cupei Iugoslaviei (de 4 ori), câștigătoare a Cupei Serbiei (o dată), precum și câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1985 și 1986.

 

Una dintre pretendentele la titlul national din Serbia, Metaloplastika s-a impus vineri cu 30-29 (17-14) în primul joc,al ”dublei” sârbo-române, în care marcatorii poliști au fost Marjanovic și Fenici, cu câte 6 goluri fiecare, Ignat cu 5, Trif, Baican și Szabo cu câte 3, iar Moldovan, Cristescu și Chira cu câte unul, portarul Lazăr având 6 parade din 23 de aruncări (procentaj al reușitelor, 26,08%), iar Pal 10 din 23 (43,48%).

Sâmbătă de la 12 a fost scor, Metaloplastika – SCM Politehnica Timișoara 40-25 (23-16).

Marcatorii ”violeților”: Szabo 5 goluri, Dumitrescu, Bordeanu și Ignat – câte 4 fiecare, Trif 3, Chira două, iar Cîtu, Marjanovic și Câmpan câte unul. Portarii, Lazăr cu 3 parade din 21 de aruncări (14,28%), Cozmaciuc 3 din 17 (17,64%) iar Pal 3 din 11 (27,27%), Lazăr fiind împrumutat de la campioana Dinamo, prima oponentă în campionat a bănățenilor, peste nici două săptămâni,

Într-adevăr, ”Poli” va relua campionatul vineri 3 februarie, cu un meci acasă împotriva roș-albilor din București, multipli laureați la zi pe țară care au jucători la 4 naționale prezente în această perioadă la Campionatul Mondial: Serbia, Egipt, Algeria și Brazilia.

Până atunci însă, la reluarea returului, alb-violeții vor mai juca două partide de  verificare, cu Potaissa Turda, tot în deplasare, la 27 și 28 ianuarie

Ultimele rezultate din Liga Zimbrilor, la finele lui 2022, când poliștii triumfau la Buzău în a treia etapă din retur, precum și programul rundei viitoare, a 17-a, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Handbal.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: