Handbalul juvenil, sub lumina reflectoarelor la cea de-a V-a ediţie a „Memorialului Ioan Morar”

Ca în fiecare an, de la trecerea în nefiinţă a fostului preşedinte al clubului sportiv Unirea Sânnicolau Mare, Ioan Morar, şi în 2015 handbalul din cel mai vestic oraş al ţării s-a putut bucura de un nou eveniment al arenelor în memoria omului care unora le-a fost antrenor, altora prieten, poate chiar și mentor. În luna decembrie a avut loc cea de-a cincea ediţie a „Memorialului Ioan Morar”, la care au participat echipe și din Serbia sau Ungaria.

A fost o mică sărbătoare la nivel juvenil în sportul de pe semicerc. Pe rând, în scenă au intrat, atât la masculin cât și la feminin, sportivi născuți în 2000, 2002 și 2004. La această ediție găzduită de Sala „Ioan Morar” au participat pepinerele unor echipe de renume, precum Pick Szeged, Oroshaza (ambele Ungaria), Mokrin și Ada (ambele din Serbia), iar din România: LPS Banatul, AS Leu Giarmata, Săcălaz și, evident, gazdele de la Sânnicolau Mare, toate reprezentante ale județului Timiș.

Mini-turneul de la juniorii născuți în 2002 a fost câștigat de Pick Szeged, urmați de Sânnicolau Mare. Pe poziția a treia, respectiv pe ultimul loc al grupei s-au clasat LPS Banatul Timișoara și Ada. Tot la masculin, handbaliștii cu doi ani mai mici, născuți în anul 2004, au disputat un meci contra celor de la Săcălaz, pe care l-au câștigat fără probleme.

Handbalul feminin a fost cel care a tronat. La categoria 2002, Oroshaza a fost prima ocupantă, în vreme ce sârboaicele de la Mokrin au fost pe locul secund. Ultimele, însă cu Roosz Suba Karina declarată cea mai bună jucătoare a competiției, au fost sânmicloșencele.

La 2004, AS Leu Giarmata a câștigat competiția, fiind urmată de Oroshaza și de Mokrin. Și aici, Unirea Sânnicolau Mare s-a clasat ultima în grupă. Tot în cadrul memorialului a avut loc și un meci de handbal Old Boys, în care s-au întrecut foștii handbaliști ai Arancăi sau ai Unirii.

Și echipa de seniori trebuia să evolueze în Liga a IV-a Csongrad, însă maghiarii au ales să nu se prezinte, după ce au ajuns până la frontieră și au constatat că ambuteiajul este mult prea lung pentru a putea sosi la timp la meci.

Diplomele și cupele au fost înmânate de Cristina Morar, soția celui care a fost Ioan Morar, și de băieții acestuia, Alex Morar, actualmente jucător în Divizia A la Satu Mare, respectiv Dani Morar, antrenor și jucător la Unirea Sânnicolau Mare.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: