Heel: „Încercăm asigurarea aportului efectiv a 10-12 jucători în retur, faţă de 7-8 în toamnă”

handbal-poli-o-hell

„În Ungaria am rulat tot efectivul de 22 handbalişti, partidele de verificare fiind foarte utile tocmai în acest scop, pentru a putea asigura pe parcursul returului un număr sporit de jucători, 10-12, care să participe cu un aport efectiv la meciuri, faţă de 7-8 în tur”, a explicat profesorul Otto Heel, antrenor principal al CSU Politehnica Timişoara, care a cîştigat un joc şi a pierdut două în turneul în care a fost lipsită de internaţionalul Şimicu, convocat la Mondial, şi cîţiva componenţi recuperînd în urma accidentărilor, pe baza unor programe specifice de pregătire.

Văzîndu-i la antrenamentul tehnico-tactic, cu minge, pe parchetul sălii, unde repetau într-o schemă de 5 jucători pe faza de atac şi 3 apărîndu-se, finalizată cu aruncare la poartă, respectiv la sala de forţă a căminului din cadrul Universităţii „Politehnica”, unde acumulau repetări la aparate, este evident că la CSU Politehnica Municipal activitatea este profesionistă, bine structurată, riguroasă, handbaliştii nefăcînd rabat de la efort. Mingea circula foarte bine, avea lipici la alb-violeţi, profesorul Heel retuşînd poziţionarea şi nesincronizările în momentul pasei. Rămîne de văzut dacă acumulările intense de la startul anului vor da roade odată cu redebutul în prima ligă, pe 12 februarie, la Baia Mare, deplasare precedată de dubla amicală cu divizionara secundă Potaissa Turda, în 4 şi 5 februarie.

Testele mai edificatoare urmează în weekenduri, mai întîi sîmbătă şi duminică la Arad, apoi săptămîna viitoare, în sala proprie, la „Cupa Banatul”, un patrulater internaţional cu participare maghiară şi sîrbească.

Alexandru Galan la cîntar, o practică zilnică, nu doar pentru jucătorii accidentaţi

„Jucătorii accidentaţi s-au antrenat în acelaşi regim, de două ori pe zi, dar în baza unor programe specifice, individuale, recuperînd în proporţie de 50%”, a amintit antrenorul. Alexandru Galan, care este „foarte posibil să fie apt la începerea returului”, conform spuselor profesorului Heel, se află deja în parametri corporali optimi, cîntărind 94 kilograme la cei 1,96 centimetri ai săi. „S-a antrenat foarte bine şi are greutatea optimă” precizează Bogdan Merişanu, kinetoterapeutul activînd la club din aprilie 2010 despre masiva extremă stîngă de 25 ani, accidentat în luna decembrie la meniscul intern.

De fapt toţi jucătorii trec de bună voie pe la cîntarul amplasat în vestibulul sălii de forţă, remarca lui Adrian Cristescu, extremă stîngă care în 6 aprilie va împlini 31 ani, fiind sugestivă în privinţa efortului depus în antrenamente: „N-am mai avut atîtea kilograme de cînd aveam 20 de ani…” Acelaşi Merişanu dă asigurări că toţi componenţii stau ideal în privinţa greutăţii corporale, fără surplusuri, activitatea la sala de forţă, urmată de alergări, fiind una foarte bună.

Printre jucători, supervizînd circuitul lor la aparate, se află şi fostul portar internaţional Eugen Bota, antrenor secund la CSU Politehnica Municipal.

Cristescu, "ca la douăzeci de ani"

Andrei Macovei, conducătorul de joc care în 18 februarie va face 23 ani, efectuînd un set de exerciţii pentru întărirea muşchilor abdominali, îmi explică trecerea fiecărui jucător pe la opt aparate, în circuit, conform programului acestei zile de antrenament.

Adrian Roşca, unul dintre tinerii cooptaţi în iarnă de la echipa a doua a clubului, laolaltă cu Ungureanu, Luca, Szempetri şi portarul Vîlceanu, repeta într-o mişcare aducînd cu aruncarea la poartă de pe picioare, din stînd cu picioarele uşor depărtate, „pentru întărirea muşchilor umărului, spatelui”, după cum îmi spune. În sală activează şi fraţii Ignat, Marius şi Sabin, şi doi handbalişti sîrbi, Gorjan Spahic, interul dreapta de 25 ani, cu 93,5 kilograme, şi care a avut problemele sale la turneul maghiar, de pe urma unei entorse la degetul braţului de aruncare, respectiv pivotul Milan Markovic, care, într-o limbă română la fel de fluentă ca a conaţionalului său, mi-a spus că mai are „cam două luni pînă la o recuperare completă, după accidentarea la tendonul stîng suferită în jocul cu CSM Oradea. M-am antrenat separat, nu în Ungaria ci în Timişoara, şi voi fi apt în aprilie”.

Milan Markovic, recuperînd din greu după accidentarea la tendon

Pe Radu David, inter stîng care în 21 februarie va face 25 ani, l-am găsit pe un scaun în vestiarul sălii de forţă, în grija kinetoterapeutului Merişanu, care-l masa în zona umărului drept, operat în 22 noiembrie. „M-am încadrat bine în programul de pregătire din Ungaria” a confirmat David.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 2 =

 


Alte articole legate de acest subiect: