Identic! Tot 25-25 la Suceava, după 11 luni şi o zi…

Handbaliştii alb-violeţi au înregistrat duminică în îndepărtata Bucovină prima remiză din actuala stagiune, în jocul din runda a 22-a a Ligii Naţionale disputat în fieful ocupantei locului 3 în elită şi totodată „bronz” al ediţiei trecute, dar poliştii pot regreta amarnic că au ratat tocmai în ultima secundă un al treilea succes extern în actuala campanie, nereuşind să menţină spectaculoasa răsturnare de scor izbutită cu 20 de secunde înainte de final. Dar poate că aşa a fost să fie, o altă istorie cu acelaşi deznodămînt, tot 25-25, ca în ultima etapă, a 26-a din sezonul trecut, pe 11 mai 2011…

Poli încheia atunci sezonul pe locul 11, cu o a doua remiză în cont, de această dată consolidîndu-şi locul opt, cu 21 de puncte, unul calificant pentru turneul Cupei României, de luna viitoare, de la Baia Mare, unde, de pe o asemenea poziţie „violeţii” ar urma cel mai probabil să dea piept cu liderul HCM Constanţa.

Schroeder a egalat pentru bucovineni contra poliştilor doar în ultima secundă a dramaticului joc de duminică (Foto : gazetasv.ro)

Însă remarcabila evoluţie dătătoare de speranţe din fieful unui club de pe podiumul clasamentului atît în 2011 cît şi în 2012 sugerează că alb-violeţii au resursele să încheie la capătul următoarelor 4 ultime etape pe locul 7, deasupra nou-promovatei Potaissa Turda, poziţie care i-ar trimite într-un sfert de finală al Cupei României cu secund clasata Universitatea Municipal Dedeman Bacău, de fapt următoarea adversară a bănăţenilor, din sala „Constantin Jude”, în week-endul viitor (ora 17).

Lungă a fost pauza competiţională dar se dovedeşte că i-a prins foarte bine grupării pregătite de Nedeljko Vuckovic, care, deşi privată de unele indisponibilităţi de mai scurtă sau mai lungă durată, a avut la Suceava o cu totul altă faţă comparativ cu cea afişată într-o recentă deplasare la o altă fruntaşă, HC Odorhei, de această dată alb-violeţii aruncînd în luptă tot arsenalul care i-ar putea transforma într-o trupă de prima treime a ierarhiei. Aşadar poliştii au condus în cîteva rînduri pe terenul unui club consolidat pe podiumul Ligii Naţionale, şi anume în repriza I, cu 1-3 în minutul 3 iar apoi cu 5-7 în minutul 16, după care bucovinenii s-au redresat, egalînd, 7-7 în minutul 18, şi prelînd conducerea: 9-8 în minutul 23, 13-11 în minutul 28 şi chiar 16-11 la pauză, de fapt cea mai mare diferenţă din meci.

Poliştii au reechilibrat încet, încet după pauză, 16-13 în minutul 34, 18-16 în minutul 40, egalînd apoi la mijlocul reprizei secunde, după care au forţat victoria… 19-19 în minutul 45. A urmat 21-21 în minutul 50, 24-23 în minutul 56 şi o răsturnare reuşită spre final, 24-25 în minutul 59:40. După time-out-ul timişorean, „violeţii” au rămas fără căpitanul lor, Cristian Stelian Fenici, Bucovina exploatîndu-şi atacul în chiar ultima secundă: 25-25, gol Schroeder. Acelaşi rezultat, altă turnură, după 11 luni şi o zi…

Aşadar partidă nerecomandată cardiacilor la Suceava, unde echipa gazdă avea mare nevoie de cele două puncte pentru a-şi consolida poziţia a treia a podiumului. Poli şi-a vîndut însă foarte scump pielea şi de fapt a scăpat ca prin urechile acului o victorie ce s-ar fi adăugat ultimului succes dinaintea întreruperii, cu Dinamo Călăraşi, rămasă în urmă, pe 9, după eşecul de acasă cu campioana HCM.

Sabin Ignat, 9 goluri la Suceava pentru alb-violeţi

Sabin Ignat, 9 goluri la Suceava pentru alb-violeţi

După duelul cu băcăuanii, Poli îşi va contura campania cu deplasări la CSM Bucureşti şi HCM Constanţa, urmînd a încheia acasă, pe 13 mai, cu sătmărenii.

Suceava rămîne pe locul al treilea, dar cu 27 de puncte, tot atîtea ca şi HC Caraş-Severin Reşiţa, formaţie ce a învins greu pe CSM Ploieşti, 26-23.

CSU Bucovina Suceava (antrenor: Leonard Bibirig; portari: Şelaru, Andrei): Acatrinei – 10 goluri, Roşu – 5, Cîntec, Gavriloaia şi Schroeder – cîte două, Tutu, Petrea, Pancu şi Amihăesi – cîte unul.

CSU Poli Municipal Timişoara (antrenor principal: Nedeljko Vuckovic; portari: Djuricin, Tcaciuc): Sabin Ignat – 9 goluri, Hagiu – 5, Lela – 3, Timofte – 3, Mrakic – 3, Băiceanu – două goluri.

 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: