În avantaj cu 5 goluri, Poli pierde și al doilea meci acasă în Liga Națională, se înclină la limită și a doua oară. Onyejekwe și Tărîță, peste două treimi din golurile lui CSM București: 28-29 (14-13)

Handbaliștii prim-divizionari ai Timișoarei au risipit duminică la matineu un avantaj de 5 goluri creat în prima treime a meciului acasă din etapa a IV-a în Liga Zimbrilor cu CSM București, care a preluat în premieră conducerea în minutul 35 și din nou în ultimele câteva minute, provocând alb-violeților al doilea eșec în sala ”Constantin Jude” dar și a doua înfrângere la limită, după cea suferită la Cluj acum două runde.

Resuscitată de prima victorie la a treia apariție în ediția în curs a Ligii Naționale, repurtată duminica trecută cu 33-28 (17-13) acasă cu CSU din Suceava, SCM Politehnica Timișoara a înscris și duminică mai adesea decât o făcea în primele două runde, atunci câte 19-20 de goluri, de astă dată 28, însă a ratat mai multe ocazii ideale de a marca și a cedat spre final avantajul, în ciuda unui start lansat în fața puținilor spectatori prezenți în tribuna din vechea fostă ”Olimpia”: 28-29 (14-13) cu CSM București. 

”Violeții” antrenați de Atilla Ioan Horvath au primit vizita unor bucureșteni care și ei pierdeau în primele două etape, câștigând abia în cea de-a treia, cu mențiunea că alb-albaștrii din capitală au început campionatul cu o întârziere de o săptămână, abia pe 5 septembrie, învinși fiind cu 30-26 la Focșani de învingătorii poliștilor pe Bega în runda inaugurală. Apoi, bucureștenii au cedat și acasă, cu 19-21 dobrogenilor, în 15 septembrie, reabilitându-se abia duminica trecută, cu 36-27 în Sala Rapid contra celor din Cluj.

Traiectorii similare pentru adversarele matineului duminical din ”Constantin Jude”, care mereu au furnizat întâlniri directe echilibrate și foarte echilibrate, iar excepție n-a făcut nici disputa din etapa a patra – dominată până acum de vizitatori, deși prima treime a meciului n-ar fi lăsat această impresie.

Căci după ce veteranii Cîmpan și Fenici au preluat de fiecare dată conducerea pentru poliști, 1-0 și 2-1, trei reușite ale golgheterului Marius Sadoveac i-au desprins pe ”violeți” la 5-2 și 6-3 în primele 10 minute, avantaj aproape dublat în următoarele zece prin reușite ale acelorași Cîmpan și Sadoveac, dar și ale lui Csog, 11-6, menținut ulterior de Albert Cristescu, 12-7 în minutul 22.

Precum în etapele anterioare, ”Poli” a început mai bine jocul, devenind o regulă să conducă prima, iar în primele peste 20 de minute cu bucureștenii a atacat eficient și s-a apărat cel puțin pe măsură, grație și celor 6 intervenții ale lui Tcaciuc, oaspeții rezumându-se la reușitele lui Ungureanu, completându-le pe cele semnate de Onyejekwe în debutul întâlnirii, și cu o reușită a lui Tărîță de la 7 metri.

Dar CSM București s-a redresat în minutele dinaintea pauzei, când doar Csog și Trif au mai înscris pentru alb-violeți, pe când Onyejekwe a fost excelent pus în valoare de oaspeți, marcator a 5 goluri, Tărîță a încă două: 14-13 după 30 de minute.

Iar același Tărîță a înscris primul gol al părții secunde, 14-14, egalând precum CSM o făcea o singură dată în prima repriză, la 1-1 prin Onyejeke, iar tot Tărîță a egalat din nou și la 15, din aruncare de la 7 metri, după reușita lui Fenici, din aruncare de la 7 metri Tărîță și preluând în premieră conducerea pentru cei din capitală, în minutul 35: 15-16.

Poliștii egalau la rândul lor prin Sadoveac, din 7 metri, și treceau din nou în avantaj grație golurilor lui Robert Cîtu și Csog Vencel, același Sadoveac, Bote și Trif menținând avansul de două goluri până spre mijlocul părții secunde, 21-19 în minutul 42.

Tărîță avea să egaleze din nou din 7 metri, 21-21, încă Cîtu și Csog au redesprins-o pe ”Poli” la două goluri diferență la mijlocul reprizei a II-a, Trif menținând apoi avansul prin golurile sale, în ciuda eliminărilor temporare ale lui Păiuș și Cristescu.

Și totuși, în superioritate numerică, Onyejekwe a lansat revirimentul vizitatorilor, Jerebie egalând iar Ungureanu preluând apoi conducerea, majorată de același Onyejekwe, ”careu” bucureștean fără replică în nici 5 minute: 25-27 cu 6 minute înainte de final.

Iar atât avea să-i fie lui ”Poli”, care, deși a marcat tot de 14 ori și după pauză, a fost mai dejucată în planurile sale ofensive de apărarea bucureșteană printr-un marcaj strâns la Sadoveac, defensiva violet nemaifiind la fel de solidă precum în primele 20 de minute.

Năstăsie reducea totuși din handicap, dar Onyejekwe și Ungureanu i-au desprins și mai mult pe vizitatori, 26-29, făcând ca și imposibilă misiunea poliștilor, din nou în cădere pe final de meci. O pățeau și în etapa a II-a, la Cluj, unde cedau cu 20-19, istoria repetându-se cu un alt eșec la limită, 28-29. 

Dureros prin prisma evoluției scorului dar ca o altă lecție la nivel prim-divizionar de seniori pentru junii care au primenit în noua campanie lotul închegat de Atilla Ioan Horvath.

Un handbalist cu foarte mare experiență, Onyejekwe, a fost golgheter al meciului cu 11 reușite, completat de la CSM de Tărîță cu 9 goluri și Ungureanu cu 4, duo-ul Obyejekwe – Tărîță reușind peste două treimi din golurile învingătorilor. Pe când principalul marcator al Politehnicii, Marius Sadoveac, n-a mai atins totalul din precedentele două etape, înscriind totuși de 7 ori, completat de Csog cu 5 goluri și Cîmpan cu 4 reușite.

Așadar 3 eșecuri în primele 4 etape cu 3 partide acasă, urmând deplasarea la Buzău, duminică de la ora 17:30, la o trupă cu câte două victorii respectiv înfrângeri, ultimul succes fiind în weekend la Cluj cu 24-29, iar mai apoi primirea Potaissei Turda, formație de cupele europene, duminică 10 octombrie de la 15:30, în meci televizat din etapa a șasea în Liga Zimbrilor.

Ultimele rezultate, programul viitor și clasamentul la zi în Liga Națională dar și în Divizia A de fete și băieți în seria vestică, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: