Întinerită, Poli nu ține piept vrâncenilor de cupe europene

Și cu juni în teren, nume noi ale căror rezonanțe încă nu spun nimic dar cu care iubitorii handbalului local s-ar putea obișnui în timp, de exemplu Raul Bote, Răzvan-Cristian Trif, Antonio Bordeanu sau Ianus Dumitrescu, alb-violeții Timișoarei n-au trecut duminică seară în sala ”Constantin Jude” un hop nițel prea mare pentru momentul actual, gruparea de cupe europene CSM Focșani 2007 desprinzându-se decisiv spre mijlocul părții secunde a jocului din etapa I în ediția 2021-2022 a Ligii Zimbrilor: 20-27 (12-14). 

Nu demult, SCM Politehnica Timișoara era vioară întâi a unui duel cu vrâncenii, însă roata s-a întors, Focșani Municipal SC 2007 luând fața alb-violeților în ierarhia ediției precedente a Ligii Naționale de handbal masculin pentru seniori, la finele căreia a obținut un loc 5 de calificare în EHF European Cup Men, a treia întrecere continentală a cluburilor, în care va debuta după mijlocul lunii octombrie, pe 16/17, direct în turul secund, cu manșa a II-a peste încă o săptămână, împotriva învingătoarei duelului Handball Kaerjeng (Luxemburg) – KH Vellaznimi (Kosovo), din runda I.

Vizitatorii duminicali ai Timișoarei s-au aliniat în fața unei asistențe sumare în ”Constantin Jude” cu o altă anvergură dar și alte pretenții, pe când poliștii bănățeni cu un lot remaniat, în special întinerit dar și împrospătat, prin lansarea la apă a unor juni din Centrul Național Olimpic pentru Juniori Timișoara precum și noi achiziții ca de exemplu Cristescu, Ignat ori Csog, diferența între pe de-o parte omogenitatea și forța vrâncenilor iar pe de altă parte nevoia de închegare în timp a noii formule poliste devenind tot mai evidentă în cursul reprizei a II-a.

Campionatul primei divizii a început cu diferențe de scor variind de la 6 la 16 goluri, cu excepția unei partide decise la limită, iar ”violeții” s-au numărat printre cei categoric învinși, cu 20-27, însă beneficiază de absolut toate circumstanțele atenuante, în condițiile în care și un component marcant din vechea gardă, golgheterul Marius Sadoveac, n-a putut pune umărul la efortul de a ține piept tăvălugului vrâncean, nefiind refăcut.

Implicit, ”violeții” s-au bucurat doar de un start bun, centrul căpitan Cristian Fenici deschizând scorul iar noua achiziție Csog Vencel dublând avantajul în minutul 4, însă replica oaspeților a fost promptă, prin pivotul ex-polist Didi Hrimiuc, Constantin Mănescu și Miroiu, 2-3 în minutul 7. Timișorenii au egalat apoi de două ori la rând prin noua achiziție Albert Cristescu, și pe fondul eliminării lui Ragea, ba chiar au preluat din nou conducerea grație extremei Flavius Cîmpan și în ciuda eliminării lui Sabin Ignat, 5-4 în minutul 12, dar CSM Focșani a mai marcat alte 3 goluri la rând, strict pe mâna pivotului ex-polist Didi Hrimiuc.

Elevii lui Attila Ioan Horvath au mai înscris de două ori la rând și implicit au egalat încă o dată, marcatori la mijlocul primei reprize fiind același Cîmpan și Raul Ștefan Bote, 7-7, dar atât le-a fost, focșănenii punctând de încă 3 ori la rând, mai întâi prin extrema ex-polistă Filip Marjanovic, din aruncare de la 7 metri: 7-10. 

Csog Vencel a replicat tot din 7 metri iar Cîmpan i-a apropiat pe poliști la un gol, 9-10 în minutul 24, însă finalul primei părți a fost controlat de oaspeți, intrați la vestiare cu 12-14.

Cât de cât echilibrate au fost și primele peste zece minute ale reprizei a II-a, dar CSM Focșani 2007 s-a detașat decisiv de la 16-19 în minutul 42, luând 7 goluri avans, conservate până spre încheierea partidei, când a refăcut ecartul cu două goluri în succesiune, pe când poliștii au plătit tribut lipsei de omogenitate și experiență, reliefate și în numărul ridicat de eliminări temporare, nouă… 20-27.

Un rezultat la prima vedere surprinzător și dezamăgitor, însă raportul de forțe s-a schimbat semnificativ pe ruta Timișoara – Focșani în ultimele circa 12 luni, ”violeții” fiind în fazele incipiente ale unui mai delicat proces de schimbare de generații, cu o notabilă infuzie de jucători tineri și chiar juniori, pe când vrâncenii s-au axat pe handbaliști rutinați, printre care și ex-poliști.

Mult mai cruntă este în schimb ruptura handbal – spectatori, evidentă prin prisma goliciunii tribunei sălii ”Constantin Jude”, iubitorii jocului cu mingea mică fiind ca și îndepărtați de fenomenul degustat pe viu din cauza constrângerilor, condiționărilor și segregării rezultante din dictatura CoVID, absurdități și aberații cu necesitatea de a fi vaxxinat, ”testat” ori să fi trecut prin așa-zisa ”boală” pentru a putea avea acces în incintă, nonsens de spălat creierul naivilor. Iar dacă grupările din fenomen se ploconesc unor asemenea ”măsuri” care n-au deloc de-a face cu medicina, știința și cercetarea, cu realitățile factuale obiective, atunci sunt implicit complice și părtașe scandaloasei stări de fapt în derulare, punându-și din păcate sportivii în fața stânjenitorului fapt împlinit de a juca în fața unei tribune ca și goale. Iar cărui competitor i-ar place oare o asemenea stare de fapt!?

Aspecte de rumegat până la următorul meci acasă, peste 3 săptămâni, cu CSU din Suceava, în etapa a III-a, înaintea căruia deplasarea duminică la nou-promovata CS Universitatea Cluj.

În planul reușitelor personale, extrema Csog Vencel a marcat de 6 ori pentru SCM Politehnica, în vreme ce Fenici, Cîmpan și Cristescu au înscris de câte 3 ori, de cealaltă parte ex-timișoreanul Didi Hrimiuc punctând de 6 ori din 6 aruncări și Mănescu de 5 ori, pe când un alt ex-polis,t Filip Marijanovic, a contribuit cu două goluri, ambele din aruncări de la șapte metri.

Rezultatele etapei I în Liga Zimbrilor și programul viitor, pe coloana clasamentelor secțiunii Handbal. 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: