Într-un derby din Campionatul Judeţean Timiş, HC Giroc – Unirea II Sânnicolau Mare 23-29

Unirea Sânnicolau Mare şi-a confirmat în week-end statutul de cel mai complet club divizionar din handbalul timişean, impunîndu-se şi prin echipa sa „satelit”, în întrecerea Campionatului Judeţean Timiş al băieţilor, într-un duel de podium, 29-23 la H.C. Giroc, gazdă în avantaj la pauză care a acumulat nu mai puţin decît 13 eliminări într-un joc altfel deloc dur. În aceste condiţii, derby-ul ultimei runde, CS Găvojdia – CS Unirea II Sânnicolau Mare, va decide campioana întrecerii masculine timişene.

Uniriştii, scăpaţi de grijile competiţionale în Divizia A, Seria B, ligă secundă în care încheiau pe locul 9, din 12 cluburi la start, trei dintre acestea abandonînd de la bun început respectiv pe parcurs, au aliniat la Giroc şi cîţiva handbalişti divizionari, întorcînd rezultatul în partea secundă: 23-29. În tur, girocenii încheiau la egalitate pe Aranca, 23-23.

„HC Giroc este o formaţie cu potenţial, iar dacă reuşeşte să se adune şi să fie susţinută financiar, atunci ar putea ajunge în Divizia A, căci acolo ar trebui să se finalizeze frumosul lor proiect, dacă este unul serios şi de lungă durată. Noi îi felicităm pentru ceea ce au reuşit în acest prim an! Ca joc, a fost frumos şi cred că echipa cea mai bună a cîştigat”, a spus Slobodan Lavrenski, conducător al delegaţiei Unirii la Giroc şi director executiv al clubului din Sânnicolau Mare, care, începînd de miercuri, va fi prezent pe două fronturi la turnee finale juvenile la nivel naţional, şi anume cu junioarele II la Bucureşti, sub bagheta lui Cristian Bălăoi, după frumoasa calificare de pe teren propriu, în semifinalul din urmă cu 8 zile, respectiv cu juniorii III la Bacău, sub timona altui jucător activ al secund-divizionarei de seniori, Dan Morar.

Reuşite la nivel juvenil punctate ca atare de „Boban” Lavrenski, apreciind că „Sânnicolau Mare este capitala handbalului din Timiş! Este imperios necesar să activezi şi creşti ca şi club de la nivel de copii şi juniori, iar publicul local apreciază eforturile depuse în cadrul grupelor noastre juvenile, şi din plăcerea de a veni şi asista la jocurile copiilor sunt atraşi să vadă şi meciurile divizionare de seniori, mai ales că CS Unirea promovează copii crescuţi de clubul nostru. La turneul semifinal al junioarelor II, pe care l-am organizat, am citit în presă că ar fi fost circa 400 de spectatori, dar nu, au fost 800, căci a fost plină şi tribuna din spatele porţii, iar dacă sala sporturilor Ioan Morar are 1.000 de locuri, înseamnă că 800 au fost ca nimic. Noi plasăm afişe promoţionale în oraş iar oamenii vin cu dragă inimă, în număr mare, şi sunt foarte mulţi adulţi, nu doar copiii din club, care asistă la partidele noastre.”

În ceea ce priveşte viitorul imediat al divizionarei secunde, Lavrenski a subliniat că nici nu vrea să conceapă o a treia variantă, de nerostit, clubul avînd în schimb de optat între a continua cu o garnitură tînără, cum a fost cazul şi pînă acum, cu 3 noi implanturi de la nivel juvenil, şi a se întări pentru o mai bună clasare decît pe locul 9, ceea ce ar induce costuri suplimentare, dificil de acoperit în actualul climat economic.

Revenind la Campionatul Judeţean Timiş, derby-ul ultimei etape, CS Găvojdia – CS Unirea II va avea un caracter decisiv pentru deciderea ordinii primelor două clasate pe podiumul întrecerii, în condiţiile în care cei din Găvojdia s-au impus net în dauna celor din Biled iar sânmiclăuşenii e greu că ar avea mari dificultăţi în dauna juniorilor de la LPS Banatul.

HC Giroc, care mai are de jucat joi seară, cu aceeaşi LPS Banatul, va încheia pe 3 primul său sezon, la lansarea pe semicercul masculin, cu speranţa unei consolidări în cea de-a doua ediţie.

Gazda HC Giroc a început cu Dorin Mureşan – Alexandru Baranga, Ovidiu Durnea, Attila Horvath, Daniel Bereznicu, Marius Gîlcă şi Emil Stolojan, antrenorul Aurel Baranga mai apelînd pe parcurs la Vicenţiu Feifer, Alexandru Sorocopschi, Cristian Toacă şi Ladislau Toth.

CS Unirea II a început la Giroc cu Andrei Şerb – Denis Cosma, Ioan Alexandru Morar, Alin Hirsch, Dan Morar, Ciprian Trifan şi Daniel Budur, mai intrînd pe parcurs Suba Ralph Roosz, Suba Joszef Roosz, antrenor al echipei, Eduard Becker, Ioan Miron, Viorel Zăvoianu şi Raul Ienciu, în vreme ce pe banca de rezerve au rămas Marius Luca şi Ciprian Ruican.

Attila Horvath a fost principalul marcator al învinşilor, cu 4 reuşite, mai punctînd Dulgheru, Durnea, Gîlcă, Feifer şi Stolojan, toţi cu cîte 3 goluri, Alex Baranga şi Sorocopschi, cu cîte două, respectiv Bereznicu şi Cristian Toacă, o dată.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Într-un derby din Campionatul Judeţean Timiş, HC Giroc – Unirea II Sânnicolau Mare 23-29

  1. Stan spune:

    Divizia A pt giroc? Cu baranga rupe banca pe extrema? Voi nu sunteti normali,cum sa da-ti asa ceva la ziar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 30

 


Ultimele articole din categoria Handbal: