Învinsă joi în premieră, Steaua se detașează de Poli până la pauza jocului din etapa a 7-a: 34-27 (17-10)

SCM Politehnica Timișoara a preluat conducerea de 3 ori în primele 7 minute ale deplasării de duminică după-amiază la Chiajna, în fața Stelei, însă bucureștenii, învinși în premieră în campionatul în curs abia în duelul restant de joi de la Constanța al ocupantelor podiumului, cu 23-18 (10-6), s-au desprins cu reușite în cascadă în prima repriză a întâlnirii televizate din etapa a VII-a în Liga Zimbrilor, de la 3-4 la 8-4 în minutul 12 iar apoi de la 11-8 la 15-8 în minutul 23, avans de 7 goluri deținut la pauză dar și la finalul partidei: 34-27 (17-10).

Un meci așadar cu peste 60 de goluri și nu mai puțin de 20 de marcatori, dintre care 11 ai învinșilor poliști, rezultând al treilea cel mai mare scor al unei etape în care majoritatea jocurilor s-au încheiat la cel mult două goluri diferență. Două remize, primele din acest campionat – și abia în etapa a 7-a, respectiv două succese ale gazdelor cu câte două goluri avans…

Învinși deja de 3 ori acasă în actuala ediție a Ligii Naționale de handbal masculin, de focșăneni la 7 goluri, de CSM București la limită și de Potaissa Turda duminica trecută cu drasticul 26-35, alb-violeții Timișoarei au suferit astăzi de la ora 15:30 și cel de-al treilea eșec în deplasările elitei, dar și cel mai categoric, după înfrângerea la limită la nou-promovata din Cluj și cea cu 34-30 în urmă cu două duminici la Buzău.

Elevii lui Attila Ioan Horvath abordau cu șansa a doua deplasarea la CSA Steaua, roșu-albaștrii din capitală fiind neiertători în precedentele apariții acasă din noul campionat, 35-29 cu cei din Bacău, 34-26 cu nou-promovații din Alexandria și 31-25 cu CSM Focșani 2007, succese cărora le-au adăugat victoriile de la Vaslui – la limită, respectiv Cluj, de duminica trecută, la zece goluri diferență. Iar bucureștenii au ținut să se reabiliteze după ce joi au suferit și întâia lor înfrângere în campionatul în curs, în restanța din etapa a IV-a la Constanța, dobrogenii egalându-i astfel la puncte pe cei din capitală.

Redresare pe care au conturat-o prompt încă din prima repriză a jocului cu poliștii, în special prin Milan Popovici – cel care deschidea scorul din 7 metri dar și Dragoș Hânțaru, completați de extrema Mihalcea și Burlacu. ”Violeții”, de astă dată fără Marius Sadoveac după accidentarea suferită duminica trecută acasă cu turdenii, răsturnau scorul în primele 5 minute, prin Cristescu și Cîmpan, iar apoi Csog Vencel mai prelua de două ori conducerea, ultima oară din 7 metri, 3-4 în minutul 7, dar avea să fie și pentru ultima dată când oaspeții au fost la conducere.

Căci ”dubla” lui Hânțaru, Milan Popovic, scandinavul Johannson și din nou Popovic i-au desprins pe steliști în doar 6 minute, 8-4, Neamțu și veteranul Fenici reapropiindu-i pe bănățeni la două goluri, apoi și Răzvan Trif, pe eliminarea lui Johannson, însă Steaua mai marca alte 4 goluri la rând, prin Andrei Mihalcea și Popovic, avantaj de 15-8 conservat ulterior în ultimele 7 minute ale părții întâi: 17-10 la pauză.

Iar când același Popovic a marcat și primul gol al reprizei a II-a, precum deschidea scorul, lucrurile păreau a fi cu atât mai clare, Burlacu, Popovic și Hânțaru menținând apoi avantajul maxim al meciului, în replică la golurile lui Trif și Cîmpan.

Și totuși, ”Poli” a găsir resursele să înscrie de 5 ori la rând în nici cinci minute, prin Cîmpan, Sabin Ignat, Enculescu și ”dubla” lui Trif, 21-18 în minutul 39, reintrând în meci. 

Hânțaru și Constantina au relansat-o pe Steaua iar Csog a ratat o aruncare de la 7 metri la eliminarea lui Ciprian Șandru, după care și Ignat a fost trimis pe margine, Hânțaru detașând gazdele la 24-18. 

Spre meritul lor, timișorenii, și cu tineri marcatori, au reușit să mențină diferența în limite decente, apropiindu-se în mai multe rânduri la 5 goluri, până în minutul 58, dar tot Steaua a avut ultimul cuvânt, prin ex-polistul Krsto Milosevic cu o ”dublă” și același Hânțaru, 34-27. Astfel, partea a doua s-a încheiat la egalitate, 17-17…

Bucureștenii au fructificat la scor avantajul valoric, al consistenței în profunzime a lotului și al terenului din Chiajna, rămânând pe locul 2 în coasta concitadinei campioane Dinamo, pe când învingătorii de joi ai steliștilor, constănțenii, n-au avut același aplomb astăzi la Bacău, remizând 25-25 după ce conduceau cu 13-15 la pauză, ceea ce i-a lăsat la două puncte în urma Stelei.

Punct pentru băcăuani cu care moldavii i-au întrecut în ierarhie pe poliști, coborâți pe antepenultima poziție înaintea primirii campioanei Dinamo, sâmbătă la matineu, într-un alt joc televizat, din etapa a opta, la începerea jumătății secunde a turului. Meciuri grele unul și unul pentru alb-violeți, aflați într-un moment dificil.

Nu mai puțin de 11 marcatori pentru învinși, în frunte cu Răzvan Trif autor a 7 goluri, Csog și Cîmpan înscriind câte 4 fiecare, Cristescu 3, Fenici și Dumitrescu câte două iar Neamțu, Năstăsie, Ignat, Enculescu și Bote câte unul.

Și 9 marcatori pentru CSA Steaua, Hânțaru fiind golgheter al meciului cu 11 reușite, Milan Popovici înscriind 9 iar Burlacu 4, Constantina 3, Căpățână, Mihalcea și Milosevic câte două iar Johannson unul.

Rezultatele etapei a 7-a în Liga Zimbilor și programul următor, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Handbal.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: