Junioare II: deşi în efectiv restrâns, Unirea, 75% din puncte în turneul Hunedoarei

Unirea Sânnicolau Mare continuă să fie cea mai bună echipă din judeţul Timiş în cadrul Campionatului Naţional de junioare II, în a cărei serie H şi-a consolidat locul secund între cele 5 competitoare graţie celor 3 succese şi doar un eşec în cel de-al treilea turneu al competiţiei, derulat în week-end la Hunedoara, unde elevele lui Cristian Bălăoi, totodată portar al secund-divizionarei de seniori Unirea, a dispus de LPS Banatul Timişoara cu 22-20, de gazda CSS Hunedoara cu 24-18, de CSS Drobeta Turnu Severin cu 20-19, cedând în faţa liderului Universitatea Reşiţa, 13-17.

Reşiţencele conduc în ierarhie cu 22 de puncte după 3 turnee a câte 4 meciuri, Unirea secondându-le cu 18 puncte acontate din 9 victorii, şi anume două în primul turneu, cel cărăşean, apoi alte 4 la Timişoara, iar în ultimele zile încă 3 la Hunedoara. CSS Drobeta Turnu Severin ocupă a treia poziţie a podiumului, cu 11 puncte. „Ultimele două turnee vor avea loc în anul 2012, la Turnu Severin şi pe teren propriu, la Sânnicolau Mare. Jucătoarele noastre s-au motivat foarte bine în meciul decisiv pentru a ne desprinde pe locul 2, cu cele din Severin, şi am reuşit o surpriză, mai ales că adversarele au înaintat o cerere pentru a avea arbitri speciali, de Liga Naţională, din Craiova, solicitare ce le-a fost aprobată. O mai mică motivaţie dar şi oboseala acumulată au cântărit în a pierde în faţa Reşiţei, mai ales că pe parcursul acestor turnee am evoluat cu câte 7 junioare, fără nici o schimbare. Câteva minute de respiro contează ori noi am dus-o trei turnee tot aşa”, a explicat antrenorul Bălăoi, explicând că 5 componente sunt din generaţia 1996 iar una născută chiar în 1998, în poartă fiind jucătoare din 1995 respectiv ´97.

„Fetele au muncit în acest an foarte mult, şi cu spor, reuşind performanţa de a ne califica la turneul semifinal naţional. Pe această cale dorim să adresăm mulţumiri celor care ne-au susţinut în activitatea noastră, primarul Dănuţ Groza, preşedintele clubului, Slobodan Lavrenski, familiei Bojan, care ne-a sprijinit permanent”, a mai spus profesorul Bălăoi, care s-a bazat la Hunedoara pe Stela Boicu şi Denisa Lisman, portari, extrema stânga Denisa Şelever, care a marcat 31 de goluri în cele 4 meciuri, comparativ cu cele 40 de goluri reuşite în precedenta reuniune, la Timişoara, interul stânga Alexandra Caradaică, Amalia Constantinescu, centru, Alexandra Bojan, un inter dreapta născut în 1998, Alexandra Stoianov, extremă dreapta, şi Melania Schulde, pivot.

„La junioare II avem şanse de calificare în semifinale în proporţie de 90-95%, iar la junioare III de sută la sută. Suntem ca şi calificaţi”, a mai prefigurat Bălăoi ultimele hopuri din primele luni ale lui 2012, înaintea fazelor superioare ale Naţionalului juvenil.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 14

 


Ultimele articole din categoria Handbal: