Junioarele 1 ale Timișoarei debutează cu victorie la turneul semifinal național: 29-27 cu CSȘ1 Constanța, la Roman

LPS Banatul Timișoara a pășit cu dreptul astăzi de la ora 13 în meciul inaugural al Grupei 4 din Campionatul Național FRH de handbal feminin pentru junioare 1, elevele profesorului Cosmin Zgîrdea luând conducerea înaintea pauzei și păstrând-o până la final în fața lui CSȘ 1 Constanța: 29-27 (14-12). Victoria de pe terenul grupării divizionare de seniori HCM Roman, clasată în prima jumătate a ierarhiei Ligii Naționale, vine după o deplasare de exact 12 ore pentru formația de pe malurile Begăi, ieri, spre județul Neamț…

antet

 

Sosite aseară puțin după ora 20 la Roman, în nordul Moldovei, localitate ce va găzdui inclusiv până sâmbătă câte 3 meciuri pe zi în Grupa 4 a turneului semifinal de junioare din generațiile 1996 și 1997, timișorencele au ridicat cortina competiției cu un total de 6 participante și 15 întâlniri prin a dispune după o evoluție notabilă de CSȘ 1 Constanța, care se califica în această fază a întrecerii federale de pe locul 2 în seria sud-estică, la 10 puncte în urma lui HC Activ CSO Ploiești.

La această oră, în cocheta sală a prim-divizionarei de senioare HCM Roman continuă programul primei zile a Seriei 4, timișorencele având astfel ocazia să le vadă prima oară la lucru pe oponentele lor din următoarele 4 zile: CSȘ 2 Baia Mare – CSȘ Dinamo Brașov 24-27 și LPS Roman – CSȘ Târgoviște 36-26. De dimineață, înaintea partidei victorioase a bănățencelor, junioarele de pe Bega au avut ocazia să asiste și la antrenamentul senioarelor de la HCM Roman, care pregătesc ultimul meci acasă din returul Ligii Naționale, duminică, împotriva formației imediat următoare în ierarhie, pe 6, HC Zalău.

Apoi au urmat emoțiile jocului, abordat de LPS Banatul cu mezina lotului între buturi, junioara II Andreea Nicoară, unica din generația 1998, care a apărat bine, fără vreo înlocuire pe toată durata partidei. Portarul Nicoară este jucătoare de talie, măsurând 1,74 metri și contribuind astfel și la îndeplinirea de către timișorence a prevederilor regulamentare în acest sens.

În teren, antrenorul Zgîrdea a început cu Andreea Coca, Denisa Erie, Loredana Kovacs – cpt., Alexandra Țarina, Denisa Pîrpăliță, singura din generația 1996 din șaptele de start, și Alexandra Roșu, timișorenele demarând așadar cu un 7 majoritar din primul an la junioare 1, 1997.

”Am început meciul bine dar din păcate cu unele ratări, iar Constanța ne-a condus însă am egalat mereu, de mai multe ori”, a rememorat Cosmin Zgîrdea derularea primei părți a reprizei I, în care LPS Banatul a preluat conducerea nu cu mult înaintea pauzei, în minutul 27 fiind 12-11, după care timișorencele n-au mai cedat inițiativa: 11-11, 13-11 și 14-12 la pauză.

Avantajul a crescut la reluare, 19-15 și 22-18, iar apoi s-a amplificat la 25-18 și 27-20, doar spre final survenind două căderi: până la 27-23 respectiv de la 29-23 la 29-27. ”Constanța s-a apropiat la două goluri pe graba noastră în atac dar fetele au reușit în ansamblu o evoluție excelentă! S-a câștigat încredere, suntem la a patra victorie la rând după cele prin care ne-am calificat la turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, și abordăm cu încrederea câștigată meciul foarte, foarte greu de mâine de la ora 13, cu CSȘ 2 Baia Mare. La un gol ne-a învins anul trecut la turneul semifinal al junioarelor II”, a mai explicat Zgîrdea.

Într-adevăr, junioarele 1 ale ”Banatului” se calificau în urmă cu o săptămână și ceva în faza finală a ONSȘ după 3 succese pe malurile Dunării, în turneul zonal școlar, ridicând la 3 numărul participărilor succesive în întrecerea cu trofeul pe masă a acestei competiții, în care această generație se clasa pe locul 5 la nivel național în 2013 și pe 7 anul trecut.

Acum, la Roman, LPS Banatul își joacă în următoarele 4 zile șansa de a prinde unul din primele două locuri ale Grupei 4, de calificare în turneul final național de 8 echipe al Federației Române de Handbal.

Au mai jucat astăzi în negru și Carmina Ștef, Casandra Gillicze, Andreea Coca și Claudia Gabără din generația 1996, respectiv Mădălina Pantea și Nicoleta Surduc, dintre junioarele de 1997. Pe bancă au rămas Mădălina Istrate, aflată în recuperare după accidentarea suferită duminică la glezna piciorului drept, de bătaie, în jocul divizionar de senioare din liga a II-a, iar tot din generația 1996 și Andreea Moloca, Angela Mogoș și portarul Alina Bejan.

Timișorencele au avut astăzi șapte marcatoare, în frunte cu căpitanul Loredana Kovacs, autoare a 7 goluri, mai înscriind extrema stângă Roșu, de 6 ori, Pantea – 5 goluri, Pîrpaliță și Erie câte 4 goluri, Gillicze două iar Țarina un gol. Pivoți ai bănățencelor sunt Țarina, Gillicze și Ștef.

Între cele 23 de semifinaliste la junioare 1 se numără 3 grupări din București și două din Baia Mare, din interiorul curburii Carpaților mai fiind formații și din Reșița, și anume Universitatea, Mediaș, Odorhei, Cluj și Brașov.

După întâlnirea cu maramureșencele, LPS Banatul va mai juca în turneu, pe rând, contra formațiilor din Brașov (joi; ora 15), Târgoviște (vineri; ora 15) și Roman (sâmbătă; ora 16,30), echipă gazdă.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 3

 


Ultimele articole din categoria Handbal: