Junioarele III de la LPS Banatul Timișoara, două succese din 5 în turneul semifinal de la Craiova, insuficient pentru a accede în faza finală

LPS Banatul Timișoara a încheiat în crescendo, cu două victorii, participarea la turneul semifinal al Campionatului Național FRH de handbal feminin – juniori III, disputat începând de vineri la Craiova, dar elevele Floricăi Gallovits n-au mai putut evita eliminarea din drumul spre turneul final, nivel la care se clasau pe locul 4 ca junioare IV, în 2012.

Timișorencele au câștigat în reuniunea de sâmbătă după-amiază, 24-21 cu argeșencele din Mioveni, precum și în jocul inaugural al ultimei etape, a cincea, de duminică dimineață, 22-21 cu Mori Torok Râmnicu Vîlcea, însă au plătit tribut înfrângerilor de vineri, două, 22-26 cu gazda HCM Craiova și 18-20 cu HCM Baia Mare, ”pepiniere” de prim-divizionare de senioare, respectiv sâmbătă, 20-24 cu Olimpic Târgu Mureș.

De fapt, târg-mureșencele au obținut de pe primul loc calificarea în turneul final de opt echipe, urmate fiind de junioarele III din Râmnicu Vîlcea, care au promovat și ele între cele mai bune 8 grupări din țară.

Profesoara Florica Gallovits a convocat pentru turneul de 6 echipe disputat în sala craioveană ”Ion Constantin” pe parcursul a 3 zile, cu 5 jocuri pentru fiecare grupare și un total de 15 întâlniri un lot preponderent cu junioare din generația 1999, după cum urmează: 1. Agnes Collodo, 12. Anca Brumar – portari; Bianca Creștin (2000), 3. Ramona Cărăbaș, 4. Alexandra Predescu, 6. Francisca Borbely, 7. Diana Ailoaiei, 8. Sara Sauciuc, 9. Anda Mitan, 10. Andreea Iatan (n. 2000), 11. Medana Stîncescu, 13. Ansira Dinu, 14. Daiana Rus, 15. Ana Maria Boștină.

”Sper să învățăm, a constituit o bună experiență pentru noi toți!”, a spus antrenorul Gallovits, care s-a bazat la semifinale mai ales pe Collodo – Cărăbaș, Predescu, Sauciuc, Rus, Mitan, Stîncescu, Alioaiei, Boștină, cu Cărăbaș ”suflet al apărării”.

Timișorencele se prezentau în Bănie ca proaspete campioane pe țară în Olimpiada Națională a Sportului Școlar pentru echipe de gimnaziu.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: