Juniorii 2 ai CNOPJ Timișoara înving liderul Diviziei A

Premieră notabilă pe semicercul băieților, ca o formație de juniori 2 aflată în sezonul de debut la nivelul divizionar al seniorilor să depășească liderul ligii secunde. Isprava, conturată de Centrul Național Olimpic de Pregătire Juniori Timișoara în cea de-a doua etapă din retur și din 2020 în seria vestică a Diviziei A de handbal masculin, seniorii de la CSM Oradea suferind astfel doar cea de-a doua înfrângere în 14 apariții din campionatul în curs.

CNOPJ Timișoara a săltat enorm prin prisma rezultatelor directe din acest sezon cu fruntașa CSM Oradea, învingătoare la scor în întâlnirile din tur, cu 26-38 în septembrie 2019 la Timișoara și 44-26 în noiembrie în Bihor, juniorii 2 dând lovitura duminică de la ora 14 în sala ”Constantin Jude”, 32-31 (19-17) în meciul din runda a XVI-a în Seria D din liga secundă.

Seniorii fruntași au fost înfrânți de juniorii 2, și nu oricum, liceenii îndrumați de Atilla Ioan Horvath detașându-se în cursul reprizei a II-a și la 7 goluri diferență.

”Victoria băieților nu este chiar întâmplătoare”, a remarcat antrenorul Horvath, fost jucător al Politehnicii dar și secund în deceniul trecut al prim-divizionarilor de seniori. Este într-adevăr absolut remarcabil ca o formație de juniori din generațiile 2002-2003, aflată la doar cel de-al 14-lea meci jucat între seniori la nivel divizionar, să depășească liderul la zi al unei serii din campionatul național secund divizionar de seniori. Iar CSM Oradea, este știut, se poziționează an de an între principalele protagoniste ale eșalonului secund de seniori, în deceniul trecut evoluând și în elita Ligii Naționale.

Se văd însă deja roadele activității de la CNOPJ Timișoara, un exemplu de urmat, dar și de pe urma acumulării experienței internaționale prin participări juvenile ale ”tricolorilor” la turnee cu oponenți de peste hotare, ultimul exemplu fiind conferit de prezența la Beograd într-o reuniune între Crăciun și Anul Nou, punctată de victorii detașate și două înfrângeri la un gol diferență.

Și urmează noi convocări, a șase componenți de la CNOPJ Timișoara, și anume Pal, Dumitrescu, Samfirescu, Chira, Bordeanu și Bote, ultimul, activând sub formă de împrumut la reșițeni, de unde se lansa,  în vederea participării cu naționala de juniori în perioada 9-23 februarie la Jocurile Mediteraneene, în Grecia. Luna trecută, selecționabilii au derulat un stagiu centralizat la Predeal.

CNOPJ a încheiat excelent o primă săptămână din returul divizionar în care a câștigat joi tot la limită și un meci amical internațional peste hotare, și tot în dauna unor seniori secund divizionari, din Ungaria, la Mako.

Returul îl începea duminică 26 ianuarie la Craiova, unde juniorii au controlat disputa cu CS Universitatea în primele 45 de minute, conducând inclusiv la pauză, 11-12, după care finalul a aparținut seniorilor olteni, 35-27, și pe fondul unei maniere de arbitraj favorabile lor, ceea ce a atras remarcile antrenorului Horvath, ”greu reconstruim handbalul nostru și rămânem în mocirlă dacă se mențin asemenea practici”.

Mare victorie însă duminică în triplul cuplaj divizionar masculin din sala ”Constantin Jude”, marcatori ai învingătorilor de la CNOPJ Timișoara fiind Bălan – autor a 8 goluri, Ulariu cu 6, Chira, Grad și Bordeanu cu câte 4, Moldovan și Stolojan cu câte două, iar Horvath și Dumitrescu cu câte unul fiecare. De la câștigători, în câmp și Samfirescu respectiv Ghimpău. Iar de la orădenii învinși, Munea și Mateaș cu cele mai multe goluri, 10 respectiv opt. O mențiune în plus, cooptarea de către CNOPJ Timișoara a dublului campion național juvenil Darius Bran, jucător din generația 2003 de linia de 9 metri, sosit de la băcăuani.

Pe plan ”tricolor”, unde activează în staff-ul tehnic al naționalei de cadeți, Atilla Ioan Horvath va participa la un stagiu de pregătire al selecționatei naționale la Călărași, între 9 și 16 februarie, ce se va încheia cu ”dubla” amicală cu Macedonia de Nord. Și pe acest palier, bune rezultate internaționale de sărbători, în turneul hibernal de la Barcelona, unde cadeții români au dispus de formația de același nivel de vârstă a Barcelonei, dar și de o altă echipă iberică de juniori de 18 ani, pierzând cu cei de la Granollers.

Rezultatele etapei a XVI-a în Seria D din Divizia A, pe coloana dreaptă, a clasamentelor. În deschiderea cuplajului de duminică din sala ”Constantin Jude”, duel al codașelor din aceeași grupă vestică de 7 cluburi, prim triumf în acest campionat pentru CSU Politehnica, 28-24 cu HC Beldiman Arad, alb-violeții egalându-i astfel la puncte.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = treisprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: