La portughezi Curtea de Apel decide că testele PCR nu sunt fiabile și este ilegală carantinarea pe baza lor, 97% fiind probabilitatea unui fals ”pozitiv” la genul ”testărilor” de la pragul a 35 de cicluri în sus din Europa și SUA, în Divizia A chiar jocul de debut între generații ale viitorului e decis la ”masa verde” și nu pe teren, 10-0 datorită unor teste ”pozitive”. Așa relansăm handbalul? Sau umflăm statisticile?

Astăzi la ora 9:30 ar fi trebuit să demareze noul sezon și așa mult întârziat al Diviziei A de handbal masculin, însă tocmai jocul inaugural a fost marcat de o neprezentare și decis la ”masa verde”, 10-0 pentru junii de la CNOPJ Timișoara, Academia de Handbal Minaur fiind prinsă în plasa zeloșilor pescari de ”pozitivi” și rămânând la Baia Mare, anunț de cu seară că nu se va mai alinia matinal la startul turneului de la Turda. Și iată cum a fost spulberat de protocolul ”testărilor” prealabile un excelent prilej ca două ”pepiniere” din centre de tradiție ale handbalului românesc în căutarea relansării să dispute un prim meci oficial din 1 martie, așadar după o pauză competițională forțată de aproape 9 luni, și aceasta rezultată ca urmare a unor impuneri normative absurde, fără justificare reală științifico-medicală. Asta în vreme ce tot săptămâna aceasta o Curte de Apel din Portugalia a decis că testele PCR sunt nesigure și este ilegală carantinarea pe baza lor, incluzând în concluzia pe marginea cazului că ”dacă este testat cineva pozitiv cu PCR când e folosit sau depășit pragul de 35 de cicluri, cum e regula în majoritatea laboratoarelor din Europa și SUA, atunci probabilitatea ca respectiva persoană să fie infectată este mai mică decât 3% și cea de a rezulta un fals pozitiv este de 97%”.

Într-adevăr, o Curte de Apel din Portugalia a însumat cazul prin a nota că ”dat fiind câte dubii de natură științifică există cu privire la fiabilitatea testelor PCR, exprimate de experți, cei care contează, dat fiind totodată și lipsa informațiilor referitoare la parametrii analitici ai testelor, și în absența unui diagnostic medical susținând existența riscului de infecție, nici chip că ar putea vreodată fi capabilă această Curte de a determina dacă C a fost un purtător al virusului SARS-CoV-2 sau dacă A, B și D au avut un risc ridicat de expunere”. O revenire justă în simțiri, dându-i implicit dreptate vedetei lusitane Cristiano Ronaldo, autor la finele lunii trecute al remarcii sub formă de mesaj text ”Sunt bine și sănătos! Forza Juve! Testul PCR e o porcărie!” 

În plus, este un fapt indubitabil și certificat fără echivoc că PCR a fost inventat pentru crearea unor copii ale materialului genetic, dar în nici un caz drept un instrument de diagnosticare, cum inadecvat este utilizat în 2020 pe scară largă.

Ecranizând însă o altă scenetă, diseminată repetitiv în spațiul public carpatin nu doar la ore de maximă audiență, decidenții români pun inclusiv sportul românesc în situații incompatibile cu exersarea dreptului legitim al echipelor de a se alinia la fluierul de start al unor partide oficiale din competițiile naționale sub egida federațiilor de profil, ultimul caz fiind cel al Academiei de Handbal Minaur, și tocmai la ora inaugurării sezonului 2020-2021, al cărui start a fost întârziat cu circa două luni, după o ședere forțată pe tușă de la finele iernii trecute.

Nu așa crește din nou handbalul masculin intern, dar nici măcar nu rezistă pe o aceeași linie de plutire, motivele cadru invocate pentru asemenea anulări de meciuri din program, și anume combaterea așa-zisei pandemii respectiv ”asigurarea siguranței colective”, având picioare de paie, fără fundament științifico-medical și din sfera cercetării, strict elemente semantice din arsenalul manipulării propagandistice de manual a percepției opiniei publice. Iar protagoniștii încorsetați în aberante reglementări n-au altceva de făcut decât a se supune protocoalelor luate drept bune, o amorfă cădere de acord în privința a nimic altceva decât o curată nebunie servită cu aer grav, încă o zi risipită de la Dumnezeu fără cultivarea frumosului joc, încă o zi încărcată de bătăi de cap și acceptarea sabotării fățișe a sportului, cumplit subminat.   

Evident, este vorba despre tineri clinic sănătoși și apți de efort fizic în regim competițional, insuficient însă pentru a evita să fie ”suspecți de serviciu”, o nonșalantă scamatorie în care a fost constrânsă psihic o întreagă societate, conformându-se pe pilot automat senzației fără acoperire în fapte și realitate că așa ar trebui să procedeze iar vreo altă cale n-ar fi, decât cea indicată mai cu forța sau nu de grijuliul ”Frate cel mare”, dintr-odată într-atât de angoasat de bunăstarea și sănătatea poporului, altfel dus cu preșul cu deceniile în această țară.   

N-a trecut testul jocul inaugural al Seriei C în Divizia A masculină, grupă al cărei turneu continuă până duminică la Turda în sala ”Gheorghe Barițiu”, dar n-au trecut testul nici două meciuri ale Seriei A, a cărei reuniune de debut se derulează tot de astăzi într-o altă sală din aceeași localitate, ”Mihai Viteazu”, programul de sâmbătă și duminică urmând a fi în consecință și mai comprimat, numai 3 partide mâine, două duminică. S-a ferit în schimb mai bine de harponul ”testelor” turneul Seriei A, programat la Cluj.

Una peste alta, în Seria C s-au jucat totuși CS Universitatea Cluj – CSM Sighișoara 27-29 (13-12) și CSM Oradea – CSU Politehnica Timișoara 28-25 (18-15), iar la orele serii AHC Potaissa II Turda – ACS Szejke Odorheiu Secuiesc 27-31. 

CNOPJ Timișoara așteaptă așadar debutul oficial de sâmbătă de la ora 11:15, cu cei din Sighișoara, învingători astăzi ai clujenilor, juniorii de pe Bega efectuând în schimb un antrenament în locul jocului anulat. Iar etapa a II-a se va încheia sâmbătă seară la Turda cu meciul AHC Potaissa II – CSU Politehnica. Întâlnirile sunt difuzate de tv.frh.ro.

Rezultatele și programul, pe coloana clasamentelor secțiunii Handbal. 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: