„La Timişoara sînt cereri pentru aproape 10.000 de bilete, capacitatea sălii depăşind cu puţin 3.000 de locuri!”

În această săptămînă din miez de martie, în urmă cu exact 40 de ani, Universitatea Timişoara se pregătea de jocul decisiv pentru intrarea în finala Cupei Campionilor Europeni, ediţia 1972-´73. Iar menţiunea de mai sus apărea în avancronica returului semifinalei, în „Sportul” din 16 martie 1973. Pe atunci, vreme de 20 de ani, “U” Timişoara era unica echipă feminină românească pătrunsă în finala întrecerii denumită acum Liga Campionilor, universitarele şi Oltchim Râmnicu Vâlcea avînd fiecare în palmares cîte o finală pierdută a acestei supreme competiţii continentale. Continuăm aşadar cu episodul IX al ascensiunii Universităţii Timişoara spre finală, ca parte a serialului nostru cu titlul “Salvaţi Universitatea! “U” Timişoara, 40 de ani de la jucarea finalei Cupei Campionilor Europeni”

Semnîndu-se cu iniţialele, Hristache Naum se referea sub titlul „Mîine seară, în sala Olimpia din Timişoara, <U> Timişoara – SC Leipzig, partida retur din cadrul semifinalelor C.C.E. la handbal feminin”, însoţit de un suport fotografic înfăţişînd-o pe Iolanda Rigo trăgînd puternic la poartă, la „campioana de handbal feminin a României – Universitatea Timişoara – se află în pragul unui examen extrem de dificil: returul întîlnirii cu S.C. Leipzig, din cadrul semifinalelor Cupei Campionilor Europeni. Este un fel de <meci al meciurilor> pentru această echipă ambiţioasă, care doreşte să se califice în finala prestigioasei competiţii continentale în dauna redutabilei campioane a R.D. Germane, formaţia S.C. Leipzig.

Programată mîine seară – cu începere de la ora 18,30 – în sala Olimpia, întîlnirea trebuie să califice o echipă pentru finala C.C.E., în care, încă de pe acum, Spartak Kiew – campioana Uniunii Sovietice şi deţinătoarea trofeului – şi-a asigurat un loc. Partida va fi condusă de cuplul de arbitri iugoslavi Petrovic – Domazeţ.

După cum se ştie, în meciul tur – disputat la 20 februarie, la Leipzig – Universitatea Timişoara a realizat un meritoriu rezultat de egalitate (9-9), trecînd pe lîngă o victorie care îi surîdea clar. Acum, handbalistele timişorence şi antrenorul lor, lectorul universitar Constantin Lache – trebuie să dea totul pentru victorie, pentru calificarea în finala C.C.E. Echipa s-a pregătit intens în răstimpul dintre cele două partide. După cîteva zile de odihnă la Herculane, jucătoarele s-au antrenat în fiecare după-amiază în sala Olimpia, au susţinut partide de verificare în compania formaţiilor masculine de juniori. Astăzi după-amiază este programată ultima întîlnire de antrenament în compania reprezentativei Liceului Nr. 4 din Timişoara. Antrenorul Constantin Lache ne-a comunicat că toate componentele formaţiei se află în plenitudinea forţelor.

La Timişoara, interesul pentru meci a atins cote maxime. Sînt cereri pentru aproape 10.000 de bilete, capacitatea sălii depăşind cu puţin 3.000 de locuri! Biletele au fost epuizate de acum cîteva zile… Interesul amintit sporeşte şi mai mult responsabilitatea handbalistelor de la <U> Timişoara.

Echipa lui Peter Kretzschmar era aşteptată aseară tîrziu să sosească în capitală. Din informaţiile pe care le deţinem, antrenorul lui S.C. Leipzig a făcut apel – pentru această partidă – la Maria Winkler (care abandonase activitatea competiţională încă de anul trecut) şi la Waltraud Kretzschmar (devenită mamă doar cu cîteva săptămîni înainte). Este evident că S.C. Leipzig vine la Timişoara cu gîndul de a juca o carte mare: totul pentru victorie. Resursele echipei din Leipzig sunt mari. Campioana R.D. Germane poate realiza în deplasare un joc mai bun decît cel de acasă. Iată motivul pentru care elevele lui Constantin Lache au datoria să se mobilizeze, să alunge înainte de start crisparea, să joace la nivelul maxim al valorii lor în această partidă deosebit de grea. 

Aşadar, mîine seară, la Timişoara, handbalul feminin românesc – prin intermediul campioanei sale – susţine un examen important. Îi dorim să-l încheie cu succes, să obţină – după aproape 10 ani de absenţă – din nou calificarea în finala Cupei Campionilor Europeni”.

– VA URMA –

*

Universitatea Timişoara ocupă locul 12 din 13 echipe rămase în cursă în seria vestică a ligii a doua, după ce duminică a pierdut la Sebeş (Alba) cu 36-24. Actuala echipă de handbal fete nu pare a urma să recepţioneze o infuzie de capital din fonduri local-judeţene, conform explicaţiilor oferite de un consilier judeţean la o interpelare din partea noastră. Fără o investiţie consistentă, actuala garnitură este sortită să subziste în mediocritate.

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la „La Timişoara sînt cereri pentru aproape 10.000 de bilete, capacitatea sălii depăşind cu puţin 3.000 de locuri!”

  1. Ion spune:

    La 17 februarie 1973 se nastea la Lepizig Stefan Kretzschmar, care avea sa devina si mai celebru in handbal decit parintii sai, Peter si Waltraud.

  2. Ionut spune:

    Ar fi bine sa mareasca cumva numarul de locuri, pentru ca intr-adevar… sunt foarte multi carora le place handbalul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: