Laurențiu Toma, cu 8 goluri în Poli – HCM Constanța 28-30, la Reșița: ”A fost un moment critic, când ne-au egalat, și cred că experiența și-a spus cuvântul!”

Campioana a conservat joi seară la Reșița avantajul de două goluri luat la pauza meciului inaugural al etapei a XXII-a a Ligii Naționale, Poli Timișoara – HCM Constanța 28-30 (13-15), îmbunătățindu-și și mai mult poziția pe podiumul elitei, pe când ”violeții” și-au împuținat șansele de a mai accede în play-off. Un duel marcat de eliminările la 5-6 ale lui Cristescu și Irimescu, golgheter luni pentru bănățeni la București, și în urma căruia vizitatorii au rămas neînvinși în acest an în primul eșalon. Arena Bănățeană a mai consemnat ce-a spus și Laurențiu Toma, autor a 5 goluri în prima parte și 3 la reluare, marcând dar și ratând de la 7 metri…

Poli-Constanta3

Laurențiu Toma: ”A fost exact cum ne așteptam, un meci pe care am vrut ambele să-l câștigăm, foarte mult. Noi, pentru ca să rămânem în față și să câștigăm cât mai multe puncte, pentru a aborda faza play-off de pe un loc fruntaș, pe când pentru ei erau 3 puncte importante în încercarea de a se califica în play-off. Știam că va fi la fel de greu dar suntem obișnuiți, și a fost ca un remember pentru că știam că va fi așa. Sunt trist că am pierdut 2 colegi, pe Albert, care sperăm să nu fie suspendat, căci din punctul meu de vedere n-are nici o vină, și Enescu, să nu aibă la genunchi ceva, e o pierdere enormă. Timișoara a făcut un meci mare și le doresc succes în continuare!”

Internaționalul de pe extremă a răspuns la întrebarea în privința intervențiilor lui Rudi Stănescu, din nou salutar, ca și luna trecută, în acel 24-27 de la Timișoara, cu care Constanța întorcea în retur soarta calificării în semifinalele Cupei României, prin a spune că ”Diferența am făcut-o cu toții, asta înseamnă să fim echipă de handbal, să strângem rândurile iar când apărarea are nevoie de portar, el să fie acolo, iar când portarul are nevoie de apărare, noi să fim acolo. Să ne completăm perfect, o zi Rudi, o zi Popescu, iar important este ca fiecare să-și facă treaba, indiferent cine e, indiferent cum ne cheamă, să-și facă treaba, și atâta timp cât ne dăruim pe teren nu avem cum să ne scape victoria. Și experiența noastră și-a spus cuvântul, căci a fost un moment critic, când ne-au egalat, și cred că experianța și-a spus cuvântul și ne-a dus la victorie!” Într-adevăr, HCM a fost egalată de 5 ori, mai exact în trei rânduri la începutul partidei iar apoi la 18-18 și 24-24, dar de fiecare dată s-a redesprins la măcar două goluri.

La HCM au marcat Humet 9 (1/8), Toma 8 (5/3), Rackevic 5 (2/3), Enescu 3 (2/1), Cutura 2 (2/0), Cristescu 1 (1/0), Vujadinovic 1 (1/0), Buricea 1 (1/0).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 3

 


Ultimele articole din categoria Handbal: