LIVE TEXT la ultimul meci acasă din 2014 în Liga Națională: Poli Timișoara – Dinamo București 27-31 (9-14). Mare galerie polistă!

27-31: Irimescu. Poli pierde pentru a treia oară acasă în acest campionat, după eșecurile cu HC Odorhei și Steaua: 27-31 (9-14) cu Dinamo. ”Violeții” au câștigat la limită partea a doua: insuficient. Revenim cu alte imagini, declarațiile plus marcatorii. Lista: Irimescu 7 (2 în prima repriză / 5 după pauză; 3 x 7m, unul ratat), Chikovani 5 (1/4), Fenici 4 (1/3), Grigoraș 3 (2/1), Halcă 3 (1/2), Păiuș 2 (2/0), Leordean 2 (0/2), Santeiu 1 (0/1). ”Poli”, 8 marcatori. Dinamo are în schimb nu mai puțin decât… 12: Șandru – 9 goluri (5/4), Manea 4 (2/2), Chiruț 2 (2/0), Nițu 2 (2/0), Răpciugă 2 (0/2), Băluț 2 (1/1), Diaw 2 (0/2), Sandrk 2 (0/2), Savenco 1 (1/0), Mironescu 1 (0/1), Mocancu 1 (0/1), Asoltanei 1 (0/1). Handbaliștii salută galeria și dau mâna cu susținătorii. Alte rezultate, pe coloana dreaptă a secțiunii HANDBAL…

Excelentă atmosferă la Poli - Dinamo, o galerie ca-n zilele mari, doar păcat de deznodământ: 27-31

 

25-31, Asoltanei. 26-31, Irimescu. Ultimul minut, pe inferioritate dinamovistă. Galeria: ”Și la bine / Și la greu!” Tot Irimescu marchează ultimul gol al meciului, cu 3 secunde înainte de finish, dar futil.

Time-out Dinamo.

Fenici s-a stins, Chikovani aruncă alături. Jocul e pierdut.

25-29, Mocanu. 3 minute de joc. ”Poli” pierde atacul și un oponent este bruscat. Larma sălii se mai domolește… 25-30: Șandru. Orice aruncare pare a fi gol, Vâlceanu fiind depășit. Schimbare: Irimescu – Santeiu. Chiruț, a doua eliminare.

Ratează din nou Diaw. Posesie polistă. Tribuna începe să spere dar… ”Poli” pierde din nou mingea. Diaw pare foarte agresiv. Atac al oaspeților, pozițional, cu 3 minute și ceva rămase din joc…

Dinamo se apără avansat cu 2 jucători, pe inferioritatea polistă. Grigoraș pierde mingea. dar o pierde și Dinamo. 25-28, Andrei Santeiu. Minutul 55,48, și egalitate numerică.

Time-out ”Poli”. La eliminări, tabela indică 8 în dreptul dinamoviștilor. ”Poli” ar avea trei…

Reintră Grigoraș și Timofte.

Deci: 24-28, în minutul 53:10, pe inferioritate ”roșie”. Eliminare: Ciubotariu. L-a ”înghesuit” pe Chiruț. Dar Diaw forțează în atac.

Iarăși Șandru, de pe dreapta, după ce ocolește un mol de jucători, venind de pe stânga. Ușor gol. Somn polist. Pierde Poli atacul dar își revine și… gol. Chikovani.

Fenici și Păiuș se apără mai avansat. Cu folos. Pe faza a II-a, Păiuș e faultat, ”cravată”, de Asoltanei: eliminare. 23-27 din 7 metri, Irimescu. Contra lui Irimuș. Irimescu trece pe bancă, reintră Fenici.

Galeria viola cântă ”La mulți ani cu sănătate!” dar are în repertoriu și toate refrenele tradiționale, anti-Dinamo. Grigoraș pierde mingea dar apoi Vâlceanu apără în fața lui Chiruț. Și în fața lui Șandru. Leordean marchează pe contraatac: 21-26. Dar Sandrk dă gol, 21-27, cât Poli se câcâia să efectueze schimbarea… avea 2 în minus. Gol Grigoraș, 22-27, minutul 51.

20-26: gol Șandru, cu eliminarea lui Chikovani. Și mai greu moment. Minutul 49.

Iese Timofte, intră Ciubotariu. Diaw pierde ca și play-maker iar Leordean sparge gheața, pe egalitate numerică: 20-25. Minutul 48,05.

Diaw, până la urmă: 19-25. În inferioritate numerică. Iese Santeiu, intră Chikovani, pe atac. Diagonală dar Timofte ratează poarta, de pe extremă. Dinamo pe atac, cu 11 secunde de inferioritate.

Două atacuri irosite de Diaw: o bară și o minge în aut. Chikovani, 19-24.

Gol Irimescu 18-24, iar Costel Manea – 3 eliminări. După Răpciugă, și el…

Time-out violet-negru.

17-23: Manea, în minutul 45, la mijlocul părții a doua. Care Dinamo ”scapă” din nou, și tot prin Manea: 17-24.

Sandrk marchează și el, 17-22, dar Răpciugă e eliminat: 3 ”temporare”. Antrenorul îi dă sticla de apă și îl trimite în tribună, lângă 2-3 dinamoviști, care au stat tot timpul în picioare, în primul rând. Sunt de sticlă.

Dinamo se impune prin masivitate, o echipă bine închegată, mai greu de depășit. Și Dan Savenco marchează: 16-21. Halcă, de pe poziție de inter, 17-21.

Chikovani, placat rugbistic de Savenco. Intervine tânărul cu ”T-ul”, pentru ștergerea parchetului. Fenici are forță și inspirație, în formă pare-se: 16-20. ”Hai, că se poate!” se aude din tribună.

Dinamoviștii încep să se ”tăvălească” prin fața lui Fenici. Dar Savenco și Șandru chiar au gabarit față de centrul-căpitan, așa încât trageți Dumneavoastră concluziile…

Recuperează Timofte dar Chikovani greșește pasa și Mironescu marchează: 15-20. Minutul 41.

Intrat în minutul 40, jocul trenează ușor. 9 metri timișorean, Fenici e ținut din scurt și enervat, dar îl găsește pe Irimescu. Contra lui Irimuș: 15-19.

Șandru mai și ratează, crezând că orice aruncare ar trebui să ochească plasa. Fenici, gol de pe centru: 14-19.

Chikovani mai pregătește un 7 metri, contra lui Puică. 13-19, Chikovani, pe sus, printre brațe.

Care înscrie dar e anulat, rămâne 12-17. Dinamo, gol prin Răpciugă: 12-19.

Băluț evită pasivul de pe extrema stângă: 12-18. Și reintră Grigoraș.

Două minute eliminare și în contul lui Manea iar Poli reduce din handicap prin Halcă și Fenici: 11-16. Șandru, pe colțul scurt: 11-17. Chikovani, de la 7 metri: 12-17, contra lui Makaria.

Partea a doua începe cu golurile lui Răpciugă și Diaw, 9-16, iar Santeiu e eliminat.

***

Așadar, Dinamo a condus încă din start, cu 0-3, iar ”Poli” a egalat de patru ori, la 5, 6, 8 și 9, după care a primit însă 5 goluri la rând. Marcatori ai primei părți: Irimescu (ambele din 7 metri), Păiuș și Grigoraș – câte două goluri, Fenici, Chikovani și Halcă – câte un gol, respectiv Șandru – 5, Manea, Chiruț și Nițu, câte două, plus Savenco, Răpciugă și Băluț – câte unul. Răpciugă și Chiruț au deja câte două eliminări, Păiuș – una.

9-14: Manea. Și pauză. 

Fenici e din nou ”scurtcircuitat” însă numai 9 metri. Iar pasa cu podeaua spre extremă, la Halcă, nu este cea mai precisă…

Foarte frumos gol, dar pentru Dinamo: Nițu a marșat spre stânga și din fentă a aruncat spre dreapta. Grea execuție: 9-13. 29,23.

Nici în tur, la București, n-a reușit ”Poli” multe goluri în prima parte. Era 15-8 la pauză. Acum e 9-12. Și pași Chikovani.

Chiruț, două minute eliminare, pe o înălțare a lui Cristian Fenici, cu 82 de secunde înainte de pauză. Iese Leordean, intră Halcă. Iese și Santeiu, intră Irimescu. Care bate un 9 metri.

Dinamo prelungește atacul, iese Manea, intră înaltul Sandrk. Care aruncă alături, deși Poli reușise paravanul.

Santeiu îl ia ”de guler” pe Diaw. Iese Irimescu, intră Păiuș.

Șapte metri, obținut de Irimescu. Tot el aruncă, dar Makaria, abia introdus, apără: 27:35.

Schimbare: iese Grigoraș, intră Santeiu.

Aceste ultime goluri, pe flancul defensiv drept al timișorenilor.

9-12, Adrian Băluț. Pe contraatac. Și ratează Chikovani.

Dar… 9-11: Chiruț și Răpciugă. Și time-out Poli.

Încă un atac irosit de ambele părți. S-a reajuns la egalitate numerică.

INFO. În baschet, BC Timișoara tocmai a încheiat învingătoare la Cluj, cu nou-promovata U, 68:96, în primul joc al etapei a X-a în Liga Națională. 

Repetăm, e ultimul meci acasă pe 2014 al alb-violeților, revederea fiind programată în 28 ianuarie 2015, contra Minaurului, în runda a XVI-a, a treia a returului.

Time-out Dinamo.

9-9: bombă Demis Grigoraș din 10 metri, sub transversală: 22,30. Fără pozițional, pe superioritate numerică.

Un oficial dinamovist protestează la masa oficială. Discuția ”curge” și spre banca timișoreană.

Șandru are sângele rece să repreia mereu conducerea pentru vizitatori.

8-9, Șandru de pe inter stânga. Eliminare temporară pentru Răpciugă, a doua, care l-a ”zgâlțâit” pe veteranul Irimescu.

8-8, egalare Demis Grigoraș. Minutul 22.05.

Încă o paradă, Tudor Stănescu! S-a accidentat puțin Asoltanei, pe extrema dinamovistă.

Dinamo se apără pe semicerc.

Chikovani, ”galben” și retras pe bancă. Acum e în joc și Santeiu, pentru scurt timp însă. Irimescu luat în brațe, Șandru – ”galben”.

Dinamo ratează atacul dar Timofte acordă aut. ”Poli” ratează la rândul ei prin Chikovani dar și Stănescu apără, intrat fiind în locul lui Daskalovski.

Atmosferă foarte frumoasă, doar un colț rămânând gol în întreaga sală. Galeria e la înălțime la moment aniversar.

Antrenorii timișorenilor se agită dar Halcă ratează singur de pe semicerc, cu portarul…

Tot Dinamo în atac dar oaspeții ratează și Halcă marchează: 7-8.

Frumoasă fază a timișorenilor: aeriană de la Halcă la Ciubotariu. Dar bară! Mingea revine la Fenici dar din nou… bară. Iar Chiruț face 6-8. Minutul 16.

6-6 Chikovani, dar Șandru repreia din nou conducerea: 6-7. ”Poli” încă n-a condus.

5-6, Dinamo repreia conducerea, prin Șandru. Iar Răpciugă îi ”rupe mâna” lui Fenici. Eliminare temporară și îngrijiri medicale, pentru căpitanul polist.

5-5, primă egalare reușită de ”Poli”… Irimescu – aruncare de la 7 metri, atinsă cu piciorul, dar mingea se scurge în poartă. Irimuș în poartă.

4-5, Andrei Păiuș. Eficient și în atac!

Eliminare temporară, la Chiruț. Ciubotariu, ținut.

3-5: Fenici, pe colțul scurt, 8:44.

2-5: aruncă Nițu și Ciubotariu, abia intrat cu… tricoul de portar, deviază în propria poartă. Avertisment pentru banca polistă.

2-4: Chiruț, 6:21. Contraatac polist ratat de Irimescu, în doi timpi, doar contra portarului, în minutul 8.

Păiuș, eliminat temporar. Și e certat de Constantin Ștefan, în 5:48.

1-3: Irimescu, 4:42, din aruncare de la 7 metri. 2-3, Păiuș.

”Poli”, în negru-violet, se apără înspre benzinărie. Dinamo, în tricouri albe cu mânecă roșii și șorturi roșii.

”Poli” a început jocul, a avut primul atac, ratat, 7-le de start fiind Daskalovski – Leordean, Grigoraș (Păiuș pe apărare), Fenici, Chikovani, Ciubotariu, Irimescu.

”Poli”: Daskalovski, Stănescu, Vâlceanu / Păiuș, Leordean, Timofte, Chikovani, Ștefan, Grigoraș, Ursu, Szentpeteri, Irimescu, Fenici, Ciubotariu, Kaftin, Santeiu, Halcă.

0-3: Manea.

Kaftin ratează 7 metri. Irimescu, răsucire ca pivot stânga, apărare pe semicerc.

Minutul 2: 0-2, Savenco și Șandru.

Să tot fie peste 100 de fani viola, pe sectorul de tribună dinspre benzinărie. Dar nici restul spectatorilor nu s-au lăsat mai prejos. Sala e mai plină ca niciodată în acest sezon, poate chiar în acest an. Doar câteva rânduri goale, în înaltul tribunei…

Mare galerie polistă în sala ”Constantin Jude”, aproape ca niciodată în ultima vreme, și dotată până în dinți. Ca la aniversarea împlinirii a 93 de ani de sport alb-violet.

Dragan Mrakic, recompensat la retragere cu o plachetă și un tricou violet cu numărul 2, semnat cu numele poliștilor. Care au aruncat cu tricouri în tribună, 7 tricouri. Am prins unul, violet, cu înscrisul ”Haide Poli!”

Dinamo îi aliniază pe 1. Makaria, 12. Puică, 16. Irimuș / 2. Răpciugă, 6. Ragot, 7. Chiruț, 8. Diaw, 9. Manea, 10. Asoltanei, 17. Savenco, 18. Băluț, 19. Nițu, 20. Sandrk, 27. Șandru, 66. Mocanu.

Bună seara din sala ”Constantin Jude” și bine ați venit, vă spune Ionuț Iliaș!

*

Învinsă strâns în tur de toate cele 3 cluburi bucureștene, ”Poli” ține mult ca la ultimul meci acasă din 2014, programat în ziua aniversării a 93 de ani de sport alb-violet, să se despartă de fani nu cum o făcea în decembrie trecut, cu un eșec în fața dinamoviștilor, ci cu un triumf în dauna acelorași alb-roșii. Jocul din prima rundă a returului Ligii Naționale, în care oaspete este clubul cu cei mai mulți selecționați de Aihan Omer pentru stagiul lusitan din a doua parte a acestei luni, poate fi urmărit aici în transmisiune în direct LIVE TEXT, joi de la ora 18. Etapa a XIV-a a fost inaugurată de victoria Odorheiului timișoreanului Vlad Caba, devenit lider cu două puncte avans…

 

Într-adevăr, alb-violeții sfârșeau pe scut anul calendaristic 2013, 21-26 pe 12 decembrie, acasă cu Dinamo București, într-o rundă a doua a returului înghesuită pe parcursul toamnei în programul competițional, după ce calendarul inițial era altfel croit, dar ”Poli” vizează acum o primă victorie în campionat în dauna alb-roșilor în ”perioada Constantin Ștefan”, care s-a referit înaintea antrenamentului de marți de la ora 17 la partida de pe teren propriu.

Premizele ar fi bune pentru handbaliștii Timișoarei, regrupați numeric în urma înlăturării câtorva accidentări și îmbărbătați de cele două victorii la rând la scor pe teren propriu, în campionat și în Cupa României, fie și în dauna penultimei clasate în Liga Națională respectiv a unuia dintre liderii eșalonului secund, ”Adrian Petrea” Reșița, care avea între timp să revină pe căi victorioase, și tot la scor, în Divizia A, mai exact în fieful unei ex-campioane naționale, Universitatea Craiova.

Dinamo a pierdut în schimb ultimul său meci de campionat, și încă unul care conta chiar mult de tot, 26-27 acasă cu Steaua, după o serie de 4 victorii în Liga Națională, eșec la limită consemnat în aceeași luni de 17 noiembrie în care poliștii pierdeau cu cântec puțin mai apoi dar în apropiere, în Giulești, 31-30 CSM București.

Și dinamoviștii au avansat însă în sferturile Cupei României, după un examen mai greu, 30-28 (17-12) cu Știința Bacău, meci de marțea trecută prin care inaugurau cu două zile în avans faza optimilor întrecerii K.O., ceea ce n-ar exclude o reeditare a duelului între ”violeți” și cei din Șoseaua Ștefan cel Mare și în competiția numărul 2 a handbalului românesc, punctată pe 5 martie anul curent, în Prahova, de o calificare a ”roșilor” în sferturi, 29-24 (13-9), meci eliminatoriu în care revenea după accidentare și interul Chikovani.

Apropo de individualități, oaspeții Timișoarei se prezintă în sala ”Constantin Jude” după convocarea a 4 componenți în lotul de 17 al lui Aihan Omer pentru stagiul de pregătire și 3 jocuri din Portugalia, și anume portarul Ionuț Irimuș, extrema stângă Alexandru Asoltanei, interul stânga Ciprian Șandru și centrul Adrian Chiruț, celălalt coordonator provenind de la ”Poli”, căpitanul Cristian Stelian Fenici, însoțit de golgheterul bănățenilor, Demis Grigoraș. În delegație mai sunt jucători de la alte opt cluburi, o răspândire mai mare ca niciodată, 3 provenind de la Potaissa, doi de la Știința Bacău și câte unul de la Steaua, HC Odorhei, HC Vaslui, Minaur, HCM Constanța și Pandurii, dar nici unul de la Dunărea, nou-promovată preluată din vară de Aihan Omer și pe terenul căreia va pune punct ”Poli” stagiunii de toamnă din 2014, duminică 14 decembrie, de la ora 18, în etapa a doua a returului.

Până atunci însă, ”Poli” caută se reediteze ultimul triumf acasă în dauna lui Dinamo, consemnat în 24 noiembrie 2012, 31-21 (17-10), într-un sezon în care-i depășeau pe ”roșii”, care sfârșeau abia pe locul 10, și în returul de la Buzău, cu 30-26. Isprava nu s-a mai repetat și în ediția trecută, când ”violeții” au încheiat sezonul regular pe poziția a zecea, și după înfrângeri cu câte 5 goluri diferență în fața dinamoviștilor, 31-25 chiar la prima deplasare, coincizând cu inaugurarea sălii Dinamo, în etapa a doua a campaniei precedente.

Ambele garnituri s-au întărit peste vară, Dinamo menținându-și momentan poziția în prima jumătate a ierarhiei, pe locul 6, cu 3 puncte în fața poliștilor, după ce sezonul regular precedent îl încheia pe cinci dar cu 26 de puncte în fața timișorenilor, iar ”violeții” încercând în continuare să se ridice din jumătatea inferioară a clasamentului.

Notabil este că Dinamo a pierdut o singură dată pe alte terenuri în turul campionatului, 27-20 la Minaur, remizând în schimb în prima ieșire, 25-25 la Bacău, și impunându-se apoi, la ”masa verde”, 10-0 la Suceava, 33-27 la Vaslui și 32-30 la Pandurii, de fapt ultim succes în Liga Națională al alb-roșilor, datând din 12 noiembrie, dat fiind că deplasarea la Constanța a fost amânată pe 9 decembrie (ora 17,45).

Poliștii în schimb s-au înclinat de puțin în fața bucureștenelor, 26-24 în Sala Dinamo, în primul meci din întregul calendar al actualului campionat, în care aveau cea mai slabă primă repriză din acest sezon, 15-8 pentru gazde, dar și la două goluri diferență în fața Stelei, 22-24 acasă, respectiv la limită pe terenul lui CSM, 31-30. În ceea ce privește ultimele apariții pe teren propriu în Liga Națională, triumful cu 41-31 în dauna Sucevei a pus punct unei serii de 3 jocuri fără victorie în ”Constantin Jude”, ultimul fiind o remiză care cu ușurință putea însemna 3 puncte, contra băcăuanilor.

Ragot și Șandru au marcat câte 7 goluri în ultima apariție a dinamoviștilor, coincizând cu eliminarea din Cupa României a triplei finaliste la zi Știința, celelalte goluri ale bucureștenilor fiind înscrise de Savenco și Asoltanei, de câte 4 ori (ultimul, din două din aruncări de la 7 metri), Diaw 3, Manea 2, Răpciugă, Chiruț și Nițu, fiecare cu câte un gol.

Runda inaugurală a returului a început miercuri la ora 18, televizat, cu jocul HC Odorhei – HC Vaslui 29-26 (14-14), programând joi 4 meciuri iar vineri unul (programul complet, pe coloana dreaptă, a rezultatelor și ierarhiilor). HC Odorhei, antrenor Vlad Caba, a trecut lider cu două puncte avans, în dauna lui CSM București, care stă în această etapă a XIV-a.

Meciul din etapa a XIV-a este arbitrat de cuplul Harabagiu – Stănescu, din Dâmbovița.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la LIVE TEXT la ultimul meci acasă din 2014 în Liga Națională: Poli Timișoara – Dinamo București 27-31 (9-14). Mare galerie polistă!

  1. andrei spune:

    ce rusine!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: