LIVE TEXT, din Reșița: Poli Timișoara – HCM Constanța 28-30 (13-15). Roșu și eliminări: Irimescu și Cristescu. Meleu general! ”Violeții”, fără succes acasă în acest deceniu contra campioanei, neînvinsă în Ligă în 2015

Fenici, pe final: 28-30 (13-15). Adică 15-15 în partea a doua. ”Poli” n-a condus niciodată, doar a egalat de 5 ori. Eșec polist, care a învins campioana doar la… Constanța. Următorul meci al ”violeților”, la Bacău, peste mai bine de două săptămâni. Revenim și cu declarațiile, iar până atunci, marcatorii… Așadar, Chikovani a marcat 7 în prima parte, iar Humet chiar 8 după pauză! Cu golurile: Chikovani 10 (7 în repriza I / 3 la reluare; 2x7m înscrise, unul ratat), Grigoraș 6 (2/4), Halcă 4 (1/3), Timofte 3 (0/3), Irimescu 2 (2/0), Fenici 2 (0/2), Santeiu 1 (1/0). La HCM, Humet 9 (1/8), Toma 8 (5/3), Rackevic 5 (2/3), Enescu 3 (2/1), Cutura 2 (2/0), Cristescu 1 (1/0), Vujadinovic 1 (1/0), Buricea 1 (1/0).

Poli-Constanta2

 

Timișorenii solicită pasiv și arbitrii indică în cele din urmă… 40 de secunde rămase, Humet pentru Rackevic, care culege de lângă Grigoraș: 27-30.

Mari, mari întreruperi în această seară. Se joacă de aproape… două ore.

Scos de coechipieri și de către cei de la Ambulanță, în aplauzele spectatorilor. Enescu, cu piciorul stâng imobilizat, scos și din sală. Probabil, spre Urgențe. A călcat strâmb la aterizare, în încercarea de a-l bloca pe Chikovani. Și posesie constănțeană.

Fenici îi pasează lui Chikovani, al cărui șut e prins în palme de Rudi Stănescu. Un constănțean întins pe teren, Chikovani înapoi pe propriile picioare. Jucătorul vizitatorilor, pe targă. Adus pe marginea terenului. Ambulanța, la fața locului. Accidentare la piciorul stâng. Să fie oare Enescu? Mai 68 de secunde…

Meci întrerupt pentru ca Halcă și Cutura să nu se ia în brațe. Humet, gol pentru Constanța, 27-29. Și din nou… întrerupere. Buricea, căzut la mijlocul terenului.

27-28, Chikovani, din pasa lui Fenici. 58:11.

26-28: Timofte, 7 metri. Milosevic dă explicații gesticulând, încât aproape îi… șterpelește mingea lui Toma.

Stănescu, paradă în fața lui Rackevic. Aruncă Fenici în blocaj și repunere polistă din colț. Pozițional. Mai 3 minute. Angajat, Santeiu și 7 metri…

25-28, minutul 56: Humet, frumos înălțat. Până acum, Poli a pierdut de 4 ori acasă. Iar HCM a bătut de 4 ori în deplasare. Enescu iese la schimbare și se descătușează cu un… urlet al celui care adulmecă succesul.

Timofte ratează pe extrema stângă. Stănescu, foarte bun în poarta Constanței. Rackevic la rădăcina barei și recuperare bănățeană. Dar Ciubotariu și Timofte nu se înțeleg în atac. Mingea revine Constanței.

25-26, Halcă, după ce Grigoraș îl evită pe Buricea. Rackevic e ținut de… 3 oameni, iar Humet înscrie… 25-27. Time-out polist în 54:13.

După a doua egalare a acestei părți, HCM se redesprinde: Toma, la colțul scurt, cu toată opoziția lui Stănescu, care atinge… 24-26.

Dar Humet înscrie, acum cu HCM în efectiv complet. Intră Adzic, Enescu, Baican, zidul oaspeților… Chikovani îi pasează prea tare și în față lui Grigoraș…

Pătrundere Humet, fault pași, 9 metri. Halcă, apărare avansată la Cutura. Triunghi Chikovani, Halcă, Grigoraș: spre extremă și apoi pe inter. 24-24, minutul 52. Al cincilea gol polist la rând!

23-24, minutul 50: 6 contra 4, Grigoraș, din pasa lui Chikovani.

Poli - Constanta1

 

22-24, Timofte, din 7 metri. La îndemnul crainicului, publicul aplaudă în ritmul bătăii tobelor.

Demis Grigoraș, lovit, și două minute în contul lui Rackevic. Dar nu numai el este eliminat din șaptele oaspeților. Întrerupere, parlamentări, explicații din partea lui Rackevic. Contre verbale și nu sportive. 7 metri pentru timișoreni… Și Zvonko Sundovski protestează pe lângă observatorul federal. Discuții în grupulețe și pe teren. Un duel cu prea multe fragmentări. În schimb, liniște și pace în tribuna reșițeană.

Atac ratat de Poli, dar și Stănescu se remarcă în fața lui Humet. Rackevic, recuperare dar fără a-l învinge pe Stănescu. Schimb de replici Rackevic – Stănescu.

Time-out HCM, în 47:36.

Apără Stănescu aruncarea lui Grigoraș, ”de afară”. În inferioritate dobrogeană.

Grigoraș, revenit după eliminare, recuperează, iar Humet e eliminat două minute. Grigoraș s-a dus în unghi, gol cu spatele. Însă se acordă eliminare și 9 metri. Grigoraș se resimte după acest gol spectaculos. Chikovani aruncă în… bară!

Humet, forțare pe atac în fața lui Fenici, iar Halcă fructifică pe contraatac. 21-24. Pe tabelă apărea 20-25, eronat. Clar, e 21-24.

Fenici caută breșe pe centru iar Chikovani îl încearcă din nou, în van, pe Rudi Stănescu. Dacă n-ai bătrâni, cumpără-ți.

Mic moment psihologic. Stănescu rămâne în poartă. 5 contra 5. Va profita oare și Poli, acum? Fenici îl găsește pe Ciubotariu pe dreapta dar… ratare. Baican calcă semicercul, gol invalidat.

5 avans în 43:30. Fenici, printre Baican și Adzic, pe centru: 20-24. Rackevic mai să rămână fără tricou, rezistent, nu glumă. Grigoraș, două minute, eliminare temporară. Tot Toma, dar în fața lui Stănescu, în premieră astăzi: care apără aruncarea de la 7 metri! Și Buricea e eliminat: lovire la Chikovani, care vroia să joace mingea.

Aeriană dejucată de Halcă, în fața lui Cutura, dar posesia e tot a Constanței. Rackevic încearcă o aruncare de la spate. Apărare în semicerc, tot Halcă. Toma de la 7 metri… Gol, 19-24.

Mai lucizi, vizitatorii profită: cea mai mare diferență de până acum. 19-23. Minutul 42:16. Îngrijiri pentru Chikovani. Iar ”Poli” nu-l are pe Kaftin decât pe bancă: accidentat.

Humet, aruncare întoarsă: 19-23. Iar Santeiu îi dă din nou posibilitatea lui Stănescu să se remarce: a doua la rând. Irimescu îi lipsește Politehnicii pe pivot.

Stănescu, impecabil în fața lui Santeiu: blocaj.

Contraatac constănțean: boltă Enescu, peste Daskaloski. 19-22.

Grigoraș, bine angajat pe dreapta, înscrie: 19-20. Este extremă dreapta, în absența lui Halcă. Humet se înalță, Santeiu încearcă să blocheze dar deviază în propria poartă, pe lângă Daskaloski: 19-21, minutul 41.

Rackevic, pivotare pe lângă Halcă, eliminat două minute: 18-20, minutul 39. Poli, în inferioritate numerică.

”Poli”, atac la limita pasivului. Fenici aruncă în plasa laterală. O nouă mică altercație, Humet fiind busculat de Grigoraș în momentul aruncării. Fără urmări însă: 9 metri.

”Bătălii” crunte: Rackevic, tricou rupt. Mâneca dreaptă. Tricotajul, nu brațul. Dar Humet înscrie, 18-19.

Bâlbâieli de ambele părți, pe semicercul polist, dar mingea ajunge până la urmă la Timofte: primul său gol și egalare, 18-18.

La 16-18, Baican e eliminat temporar: mână în gâtlejul lui Fenici, proiectat pe teren. Minutul 35:41. Poli în atac, în superioritate. Gol Halcă, de pe extrema dreaptă, împotriva fostei sale grupări: 17-18, minutul 37.

Forțare în atac, Baican. Însă Fenici scapă mingea în preajma semicercului. Și altă ”contră”: Toma îl execută de mare finețe pe Daskaloski.

Neînțelegere a celor de la HCM. Ciubotariu scapă pe contraatac și e faultat de Enescu. Șansa egalării, din nou. 7 metri! Și tot Irakli Chikovani. Contra lui Stănescu. Dar veteranul apără cu piciorul stâng. Aruncare telefonată în stânga ”vulpoiului”…

16-17, Grigoraș, de pe linia de 9 metri.

Chikovani pe contraatac, aruncă în transversală, flancat fiind de Vujadinovic. Dar nici Humet nu recepționează bine mingea iar Poli are pozițional.

Imprudență Toma, la Chikovani – la aruncarea apărată de Stănescu. Intră Popescu pentru 7 metri dar Chikovani îl execută: 15-17.

Chikovani înscrie și el, dar și Rackevic, de lângă Ciubotariu. 14-17, minutul 32.

Poli, cu Daskaloski / Timofte, Ciubotariu, Chikovani, Santeiu, Fenici, Halcă.

HCM, în șase, reîncepe cu Stănescu / Humet, Buricea, Rackevic, Vujadinovic și Cutura. Iar Humet înscrie pe primul atac al părții secunde: 13-16.

*

Finish nefast de primă parte pentru Poli: 13-15 la pauză. Cu golurile, Chikovani are 7! Și luni, la București, un polist strângea în prima parte mai mult decât jumătate din reușitele violet-albilor: Irimescu, 8 din 15. În rest, astăzi, Grigoraș și Irimescu, câte două, iar Halcă și Santeiu – câte unul. La campioni: Toma 5, Enescu, Buricea și Rackevic – câte două; Cristescu, Vujadinovic, Cutura, Humet – câte un gol.

13-15, Humet, cu stânga, de jos, printre picioarele lui Daskaloski, în inferioritate constănțeană. Era la limita pasivului. Iar Stănescu mai are o paradă, la Timofte.

Cutura, alături. Iar Toma, eliminare temporară: picior la mingea care îl căuta pe extremă pe Timofte. Grigoraș, aruncare mai moale din unghi, respinsă de Stănescu, care a ferecat poarta.

Santeiu se descurcă binișor dar nu e la fel de jucat, precum ar fi fost Irimescu.

Constanța se apără 4 plus 2 acum dar mingea circulă foarte rapid și Chikovani face 13-14.

Poli-Constanta3

Dincolo, Zvonko Sundovski solicită time-out în 26:57. Macedonia contra Muntenegru, duel al băncilor tehnice.

Pero Milosevic, conservator în privința menținerii garniturii. A intrat Ciubotariu.

Cu Santeiu pe pivot, Poli pătrunde prin Ciubotariu, împins în aruncare de Toma. 7 metri, Chikovani… Fentă și gol, 12-14, contra lui Stănescu.

10-13, Buricea, în minutul 25. Chikovani, din fața unei apărări latente a oaspeților: 11-13. Dar Rackevic pivotează excelent: 11-14, minutul 26. Din nou 3 avans.

Fenici, la limita pasivului, peste poartă.

Rackevic marchează, îngrijiri medicale pentru Chikovani. Este așadar 10-12 în minutul 23:04. Până acum, ”Poli” a egalat de 3 ori, la unu, patru și cinci. Dar n-a condus…

Internaționalul Laurențiu Toma e în mână: 9-11, minutul 23. Chikovani, în replică: 10-11. Poli se ține totuși scai.

8-10, Cutura, în minutul 22. Dar Santeiu ripostează de lângă Enescu: 9-10.

Ciubotariu, intrat pe apărare la poliști. Iar HCM, forțare în atac. Aruncare Fenici, blocaj Humet. Pași constănțeni, pasă Fenici și gol Halcă: 8-9, minutul 21.

7-9, Chikovani, în minutul 20.

Time-out polist, în minutul 18:10.

La cealaltă poartă, 9 metri polist. Fenici, faultat pe pătrundere.

Din nou, Toma de neoprit pe extrema dreaptă: 6-9.

Constanța pe pozițional, la 5-8, cu ”Poli” revenită în 7. Violeții recuperează, cursă Chikovani și… 6-8. Minutul 18.

Pe spații mai largi, jocul s-a iuțit. Și din nou apără Stănescu!

Grigoraș, forțare în atac. Și înlocuit cu Santeiu, pe apărare. Dar apără și Daskaloski. Precum și Stănescu, la contra lui Santeiu. Toma nu mai ratează: 5-8, minutul 16. Timofte, avertizat.

Doar Timofte, Fenici, Chikovani și Grigoraș au mai rămas în câmp pentru ”Poli”, 4 contra cinci. Atac la limita pasivului: Grigoraș pierde mingea iar Vujadinovic fructifică pe contraatac, pe lângă Daskaloski: 5-7.

Au fost minute bune, bune de întrerupere…

Se lasă cu eliminări: cartonaș roșu. Irimescu respectiv Cristescu. Comportament nesportiv. Restul s-au liniștit, fiind totuși discuții în zona mesei oficiale. Irimescu e încă în preajma băncii sale tehnice iar Pero Milosevic este și el eliminat: două minute va ieși Halcă. Poli în 4. Antrenorii poliști au încercat să se explice…

A intrat și Adzic la constănțeni. Meciul se încinge: Irimescu are ceva de împărțit cu Cristescu. În cădere, cu mingea în posesie, în atac, pivotul polist l-a tras și pe Cristescu pe parchet. Meleu general, cu pătrundere de pe bănci!

5-6: aruncare de pe inter, ca din tun. Cristescu, minutul 14.

Irimescu, bine găsit pe semicerc, egalează: 5-5, minutul 13.

Humet aruncă, respinge Daskaloski. Pătrunde Chikovani și aruncă pe lângă poartă.

Enescu, forțare în atac. Repunere rapidă, pentru Halcă. Îl evită pe Buricea dar Stănescu apără.

Galeria e activă. Tobe timișorene în Polivalenta reșițeană.

4-5, Enescu. Minutul 10. Dintr-odată, încep să curgă golurile…

Minutul 8: 2-4, Toma. 3-4, imediat și Grigoraș. Iar Chikovani egalează, 4-4 în minutul 9.

Poli în efectiv complet, intrând Halcă. Iar Irimescu face 2-3, deși cu spatele la poartă, din preajma lui Vujadinovic. Care se prăbușește în propriul semicerc.

Deschis pe extrema dreaptă, Toma e ghicit de Daskaloski: intervenție. Constanța se apără cu Buricea avansat iar ”Poli” 6-0.

În tribună își fac apariția tobele de la… Timișoara. Avertisment Vujadinovic, pentru… valsul cu Grigoraș, pe semicerc. Recuperare a ”marinarilor” la pasa lui Grigoraș, ulterior avertizat. Dar și atacul constănțean e blocat.

Irimescu pe extremă pentru Timofte dar Stănescu e din nou la post. Și Daskaloski în fața lui Enescu. Santeiu, avertizat în prealabil, este acum eliminat temporar în 4:51. Milosevic, avertizat și el. Și 7 metri, Toma: 1-3.

Aruncă Fenici, respinge Stănescu.

7 metri pentru HCM: Cutura, cu fentă, dar apără Daskaloski. Însă marchează la a doua încercare. 1-2. Îl obținea Enescu.

3. 1-1: Grigoraș la colțul scurt, printre Enescu și Rackevic.

A doua aruncare a lui Chikovani. Prima era peste, a doua – parată de Enescu. Și tot Chikovani, dar apără Stănescu. Însă și Toma, mult peste poartă…

Minutul 2. 0-1. Enescu.

Poli începe la poarta dinspre tabela de marcaj. Avertisment pentru Cristescu: intrare la Irimescu. Poli în violet-negru, Constanța în alb-negru…

Sunt 1.000 de oameni… HCM cu Stănescu / Vujadinovic, Cristescu, Toma, Enescu, Rackevic, Buricea.

”Poli” începe cu: Daskaloski / Timofte, Chikovani, Irimescu, Fenici, Grigoraș, Halcă.

Veteranul Adrian Tucanu, primit cu flori. Un frumos buchet! Iar toată sala e în picioare, aplaudându-l la scenă deschisă. I se scandează numele. Iar galeria Timișoarei e de fapt galeria… Reșiței. Care scandează ”Adi, nu uita / Reșița e casa ta!”

Crainicul Sergiu Taban îi introduce în scenă pe timișoreni în stil mare, făcându-i pe poliști să se simtă ca și acasă. Grigoraș și Irimescu, primiți și ei cu aplauze. La fel și Fenici și Ciubotariu, trecuți și ei cândva pe la clubul reșițean.

Tucanu, ex-căpitan al reșițenilor, e primit cu aplauze. I se scandează numele. Și Vujadinovic juca la UCMR, cândva. Nu apare azi Angelovski…

Prezenți sunt câțiva componenți ai galeriei reșițene ”Vulturii Semenicului”! În echipamente alb-violet se remarcă grupul echipei a doua a Politehnicii. Dar un grup distinct de susținători de pe Bega nu pare a se reliefa undeva în tribună.

Circa 800 de spectatori, așadar mai multă lume decât la jocurile acasă în acest sezon ale reșițenei CS HC Adrian Petrea. Iar oamenii continuă să vină la ”Polivalentă”. Asemenea asistență avea CS Caraș Severin în ediția trecută, de elită.

Astăzi, antrenorii ar putea alege dintre următorii… La HCM, 1. Stănescu, 16. Popescu / 2. Rackevic, 3. Gal, 5. Humet, 7. Șimicu, 10. Tucanu, 13. Vujadinovic, 14. Toma, 17. Cutura, 22. Adzic, 23. Subțirică, 26. Enescu, 55. Cristescu, 77. Buricea, 92. Baican. 

Iar la Poli, 12. Stănescu, 16. Vâlceanu, 24. Daskaloski / 3. Leordean, 6. Timofte, 8. Chikovani, 11. Ștefan, 14. Grigoraș, 19. Ursu, 20. Szentpeteri, 22. Irimescu, 34. Fenici, 35. Ciubotariu, 84. Kaftin, 89. Santeiu, 93. Halcă.

Cine va înscrie astăzi? Componențele… 

Iar totalul la zi ar fi… Grigoraș 112 goluri, Irimescu 83, Chikovani 80, Fenici 60, Kaftin 47, Ciubotariu 43, Timofte 39, Leordean 34, Halcă 26, Păiuș 8, Santeiu 7, Ursu 4, Irimiaș 1.

Apoi, luni seară, la București, într-un 32-24 cu Steaua, au înscris: Irimescu – 12 goluri (8 în prima parte / 4 după pauză ; 6 x 7m), Grigoraş 6 (2/4), Timofte 5 (2/3), Fenici 4 (0/4), Kaftin 2 (2/0), Halcă 2 (1/1), Santeiu 1 (0/1).

Contra Pandurilor, în 26-20, au marcat: Demis Grigoraș – 8 goluri, Timofte și Fenici – câte 4, Irimescu și Kaftin – câte 3, Halcă – două, Chikovani și Santeiu – câte un gol.

În curând, aici, echipele și startul celui de-al patrulea duel din acest sezon între ”Poli” și HCM Constanța. Până atunci, lista marcatorilor ”violeților” în ultimele două apariții, ambele victorioase, dar și lista golgheterilor echipei în actuala ediție a Ligii Naționale. Deci…

Bună seara din Sala Polivalentă din Reșița!

*

Al patrulea joc direct dintre Politehnica și campioana en-titre HCM în ultimele nici 5 luni se dispută joi la Reșița, după ce primele două aveau loc la Constanța, cu bănățenii învingători, iar ultimul, luna trecută, în Cupa României, la Timișoara (foto). Este primul meci al etapei a XXII-a din 26 în sezonul regulat din Liga Națională iar Sporttim îl transmite aici în direct, în comentariu LIVE TEXT de la ora 18,30, joi 12 martie, grație partenerului media Arena Bănățeană. Până atunci, câteva considerente, cum ar fi că…

Poli joacă joi la Reșița, unde remiza la ultima sa apariție. Violeții sunt gazde în campionatul Ligii, cu  HCM Constanța

Poli joacă joi la Reșița, unde remiza la ultima sa apariție. Violeții sunt însă gazde de această dată, în campionatul Ligii, contra lui HCM Constanța

 

Timișorenii se regăsesc după primele lor două victorii la rând în actuala ediție a Ligii Naționale, și încă detașate: 26-20 cu Pandurii, la Timișoara, și 32-24 la București, contra Stelei, oponenți care îi urmau pe ”violeți” în clasament pe poziția imediat următoare. Cosntănțenii îndrumați de macedoneanul Zvonko Sundovski sunt însă la rândul lor în mare revenire, urcând chiar pe podiumului elitei după o serie invincibilă în aparițiile din 2015 în campionat: 31-28 cu Potaissa, 25-25 la Vaslui, 32-25 cu HC Odorhei, 34-29 la Târgu Jiu și 36-31 miercuri 4 martie, acasă cu Steaua.

Așa încât, ultima înfrângere în campionat a constănțenilor datează din 14 decembrie, adică în urmă cu aproape 3 luni, 24-23 la Baia Mare, pentru Minaur. De fapt una dintre cele doar două eșecuri ale campioanei en-titre pe alte terenuri în partide din sezonul în curs al Ligii Naționale, primul fiind consemnat chiar în etapa inaugurală, 32-30 pentru nou-promovata Dunărea, la Călărași. În rest, pe rând, victorie la Turda, remiză la Odorhei, succese la Bacău și Steaua, remiză la Suceava, toate în toamna lui 2014, iar anul acesta, încă un egal și o victorie.

Și totuși, ritmul disputării meciurilor apasă mult pe umerii îmbătrânitei garnituri a dobrogenilor, dacă adăugăm cele 3 partide din Cupa României, la Călărași, Constanța și Timișoara, din decembrie respectiv februarie, plus cele nu mai puțin de șase jucate în Cupa EHF, primele două – în ultima decadă din noiembrie 2014, iar restul din 15 februarie încoace! Un adevărat maraton pe trei fronturi…

Oboseală așadar și de-o parte, și de alta, alb-violeții prezentându-se joi seară la Reșița după deplasarea de luni în capitală, dar știind că vor avea mai apoi peste două săptămâni până la următoarea partidă, iar HCM Constanța fiind înaintea deplasării de luni în nordul Rusiei, la Sankt Petersburg.

Interesant este că în două dintre cele 3 încleștări directe dintre ”violeți” și HCM în actuala campanie rezultatul final s-a răsturnat semnificativ față de scorul înregistrat la pauză, așa că rămâne de văzut dacă Politehnica va reuși să nu slăbească motoarele nici în partea a doua a întâlnirii din Sala Polivalentă din Reșița. Pe 16 octombrie, pe litoral, ”violeții” își reveneau spectaculos la reluare, învingând cu 24-28 în meciul tur, din campionat, iar apoi, tot la malul mării, în 4 februarie, păstrau avansul de 3 goluri avut după 30 de minute, impunându-se și cu 26-28, în manșa I a sferturilor de finală ale Cupei. Se știe, repriza secundă a returului din 8 februarie a fost catastrofală, bănățenii risipind acasă un avans considerabil chiar și în handbal, mai mare decât aceleași 3 goluri avans avute la pauză, și pierzând cu 24-27, la limită pentru a fi și eliminați.

Nici antecedentele acasă cu campioana în meciurile de campionat nu sunt încurajatoare, dar poate că ”Poli”, schimbând locul, schimbă și norocul: 28-30 în 2 octombrie 2010; 19-21 în 22 ianuarie 2012; 23-35 în 20 decembrie 2012 și 24-34 în 13 februarie 2014.

Iar apropo de locul de disputare, timișorenii remizau la ultima lor descindere pe parchetul reșițean, 25-25 la pauză 10-14, pe 26 aprilie 2014, în returul barajului de calificare în zona 7-9 a fazei play-out, baraj adjudecat în ediția trecută în dauna lui CS Caraș Severin. Tot acolo, în ultimul meci de campionat din sezonul regulat, Politehnica se înclina în fața cărășenilor cu 27-22 pe 8 decembrie 2013. Marcatorii ”violeților” în acea remiză din urmă cu nici 11 luni au fost Denis Kaftin, cu 7 goluri, Halcă 5, Timofte 4, Chikovani și Ursu cu câte 3, Lela – două și Santeiu, o dată. Iar între timp echipa s-a întărit și cu 3 handbaliști care evoluau cândva acasă pe parchetul reșițean, și anume, în ordine, Ghiță Irimescu, Cristian Fenici și Demis Grigoraș.

În fine, o vorbă și despre parcursul constănțean în actuala campanie a Cupei EHF, în care ajungea în primăvara trecută în Final Four. Acum, ei tocmai au obținut, la a patra încercare, primul triumf în faza grupelor. În calificări, în noiembrie, au trecut în dublă manșă de vikingii de la Elverum Handball Herrer, cu 27-21 și 30-29, iar din 15 februarie au început cu o remiză și au continuat cu două eșecuri în grupă: 25-25 acasă cu Sankt Petersburg, 34-28 pentru Team Tvis Holstebro în Danemarca, 23-21 pentru Fraikin BM. Granollers în Spania și triumf dobrogean, 28-27 în revanșa din weekend cu ibericii.

Ar putea interesa însă și parcursul până la finele returului al aspirantelor la prinderea locului 8, ultimul de play-off, ocupat actualmente de Potaissa Turda, cu 26 de puncte, urmată de HC Vaslui, cu 25, și de poliști, cu 22. Programul clujenilor este însă infernal, și anume la Dunărea Călărași, acasă cu Minaur, la Vaslui, după o ședere de o etapă, și acasă cu HC Odorhei. Cel al moldavilor, la Dinamo, acasă cu Dunărea, la Minaur și acasă cu Potaissa, în ultima rundă vasluienii stând.

Cât despre ”Poli”: la Reșița cu constănțenii, pauză, la Bacău, acasă cu CSM București și la Suceava. De unde că speranțe și șanse mai sunt…

Dar iată ce-au spus miercuri dimineață antrenorul Pero Milosevic și golgheterul de luni seară, Irimescu, despre partida de joi de la ora 18,30. ”Nu sunt mulțumit că l-am pierdut deja de ceva timp pe interul Andrei (n.n.: Păiuș) și acum va trebui să vedem situația rusului (n.n.: Kaftin). S-a accidentat după 25 de minute la meciul de la Steaua și nu l-am mai băgat. Cred că doctorii și fizioterapeutul vor face tot posibilul ca să ne ajute mâine, pentru că avem nevoie. Nu avem o schimbare bună în apărare și atac când avem nevoie. Am jucat luni. Ieri dimineață am venit după 10 ore de drum. Azi ne antrenăm aici, jucăm la Reșița, nu la noi acasă. Acolo se întâmplă ceva. Știu că Constanța are prioritate și orice club care joacă în competiția europeană are nevoie să joace în timpul săptămânii, dar noi n-am știut până vineri că jucăm joi, acum. Ne gândeam la joia care vine. Sala e ocupată și trebuie să jucăm la Reșița. Sunt încă două ore de drum, am jucat și luni. Suntem cu două zile mai obosiți ca ei, dar lăsăm asta de-o parte și acum să ne concentrăm să încercăm să facem un meci bun și de ce să nu mergem cu caracter, să încercăm să câștigăm acel meci. Constanța are o echipă foarte bună, cu foarte multă experiență. Joacă în cupe europene, se știe. Dalibor Cutura a fost jucătorul meu acum mult timp, la Lovcen. Mladen Rakcevic e un pivot fenomenal. Vujadinovic, extrema dreaptă, e foarte bun, portari cu multă experiență. Este o echipă foarte bună pe care o respectăm mult. Îi respectăm și vorbim foarte bine de ei dar când vine meciul trebuie să facem un joc bun, să ne apărăm bine și să câștigăm”, a spus Milosevic.

„Avem moralul ridicat după două victorii. Cred că a crescut și încrederea în echipă și atunci ne e mai ușor. De ce să nu vină și a treia? Cu gândul ăsta mergem la Reșița, să jucăm meciul cu Constanța pentru că scorul e 2 la 1 anul ăsta. Nu atât revanșa pentru Cupă, cât punctele care ne interesează pe noi pentru a spera la play-off.  Cred că fiecare meci care urmează e mai important ca cel care a trecut așa că și acum punctele sunt vitale pentru noi. Am avut ieri liber, odihnă, recuperare și atunci cred că la ora meciului o să fim la potențial maxim. Nu cred că ne încurcă. Asta e decizia, n-avem ce să facem. Sala fiind ocupată, jucăm acolo. Noroc că e aproape, 100 de kilometri nu e așa mult. Am jucat acolo mulți ani, sunt învățat cu sala”, a explicat Irimescu.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = doi

 


Alte articole legate de acest subiect: