LPS Banatul, cu două echipe, pe primele două locuri la juniori II

O serie de jaloane cât un stat de om, amplasate pe axul central al terenului, iar în continuarea lor, în preajma semicercului, un centimetru metalic desfăşurat. Tinerii conduc pe rând mingea slalomând şi finalizează cu aruncare la poartă. Este parte a antrenamentului desfăşurat marţi dimineaţă de juniorii II din generaţia 1996 a LPS Banatul Timişoara, aflaţi după primul turneu al Campionatului Naţional la noua categorie de vârstă în care au accesat odată cu noul sezon.

Profesoara Dana Ionescu Tomanyicska, fosta handbalistă prim-divizionară, este cu fluierul şi cronometrul, supervizând pregătirea în această zi cu două antrenamente, în sala Banu Sport fiind acum în plin efort 15 juniori: alţi doi sunt în convalescenţă iar trei, spre meritul antrenoarei, şi anume Vlad Inişconi, Alexandru Dascaliuc şi Denis Neamţu, absolvent în acest an al Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 7, de unde a fost transferat şi al cărui produs este, au fost cooptaţi la Centrul de Excelenţă de la Sighişoara, care însă îi eliberează de fiecare dată, pentru participarea la meciurile de campionat ale liceului, în baza prevederii regulamentare a Federaţiei Române de Handbal, ce dă dreptul alinierii a maxim 3 juniori de la „Centru”.

Proaspeţii juniori II ai Danielei Ionescu-Tomanyicska, din generaţia ´96, au trei vârfuri cooptate la Centrul Naţional de Excelenţă

Cu alte cuvinte, ar fi chiar 20 de tineri în generaţia de ´96, şi tot pe atâţia în cea de 1995, după cum îmi confirmă de pe margine o altă fostă handbalistă divizionară, Cornelia Maria Disici, care pregăteşte grupa cu un an mai mare înscrisă tot în Campionatul Naţional de juniori II. Da, LPS Banatul este la ora actuală într-atât de prolifică cel puţin în plan numeric la nivelul generaţiilor ´95-´96, încât două dintre cele 6 echipe înscrise în Seria H a Campionatului Naţional din partea noastră de ţară sunt sub culorile alb-albastre ale Timişoarei, şi nu oricum, ci pe locurile 1 şi 2 după cele 5 jocuri ale primului turneu, arădean.

Este o situaţie fericită… „Avem o bază mare de selecţie, care s-a păstrat de fapt. Şi în urmă cu două sezoane, când erau juniori III, ne-am înscris tot cu două echipe în competiţie”, mai explică profesoara Disici, din a cărei generaţie, 1995, Centrul Naţional de Excelenţă l-a cooptat pe Eusebiu Daniel Beşliu.

„Avem loturi atât numeroase cât şi cu un aspect fizic remarcabil. La ´95 sunt nouă jucători de talie, trei mai înalţi de 1,92 metri. Ne mândrim cu grupele noastre, remarcabile deja la primul turneu, de la Arad, unde adversarii noştri remarcau, <Măi, ăsta este turneu de juniori II, nu de juniori I>”, subliniază antrenoarea Disici faptul că ambele grupe corespund cerinţelor de înălţime conform regulamentelor FRH pentru aceste categorii de vârstă, şi anume portarul plus doi jucători de câmp peste 1,87 metri.

„Am patru peste talie dublă, adică peste 1,92, Dana Ionescu are doi, iar munca este dublă în cazul pregătirii juniorilor mai înalţi dar este foarte importantă, în ideea în care îi avem nevoie şi mai înalţi odată cu trecerea la juniori I, când creşte şi talia”, mai explică de pe margine Cornelia Maria Disici, care în anul 2010 obţinea locul 4 în cadrul Campionatului Naţional, cu juniorii din generaţia 1995, pe-atunci juniori III, câştigând totodată Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar.

Dacă în seria zonală s-a pornit ca din puşcă, profesoara Disici n-a putut să nu remarce posturile cu capul plecat cu care au descins elevii săi în sală la prezentarea oficială a echipelor, cu ocazia unui turneu internaţional de amploare, găzduit luna trecută la Beograd. „Am fost primii introduşi în scenă şi să-i fi văzut pe sârbi apoi. Cum intrau, scoteau pieptul în faţă, ridicau bărbia şi aplaudau ca răspuns la uralele publicului”, semn că o doză de semeţie bine calculată n-ar strica. Rezultatele de la Beograd n-au fost cele mai remarcabile, LPS Banatul revenind totuşi la Timişoara cu medalii şi cupe, semn mai degrabă al dichisului competiţiei la care, onorant, fusese invitată.

Iată în schimb rezultatele celor două garnituri în turneul arădean, cu specificaţia că turneul secund, din 21-23 octombrie, va avea loc la Timişoara, în organizarea LPS Banatul I, aşadar generaţia de ´95, tocmai în Banu Sport: 29-13 cu Unirea Sânnicolau Mare, 31-11 cu CSS Lugoj, 37-26 cu Liceul Teoretic Traian Vuia, 41-32 cu LPS Arad, şi 33-21 cu LPS Banatul II Timişoara, succese pe linie înregistrate de LPS Banatul I, respectiv 36-37 cu LPS Arad, 24-19 cu Liceul Teoretic Traian Vuia, 37-20 cu Unirea Sânnicolau Mare şi 46-22 cu CSS Lugoj pentru LPS Banatul II, autoare a trei succese şi două eşecuri.

Altfel, să notăm profesorii aflaţi la cârma grupelor de handbal ale liceului în noul sezon, şi anume, la băieţi, Luciean Vasilache la juniori I, Cornelia Maria Disici şi Dana Ionescu Tomanyicska la juniorii II de 1995 şi 1996, tot Ionescu-Tomanyicska la juniori III, cu Adrian Panait la juniori IV şi tot Disici la cei mai mici, preluaţi acum din clasa I, pe când la fete Cornel Jude la junioarele mari, dintre care a promovat şi la secund-divizionara „U”, Cosmin Zgârdea la junioare II, Florica Gallovits la junioare III şi Adriana Hajdu la junioarele IV, campioane naţionale la minihandbal.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 3

 


Ultimele articole din categoria Handbal: