LPS Banatul, eșec la București, la debutul în turneul final. ”Am jucat cu teamă și emoții”. 28-36 cu Reșița. Furak, descalificat din minutul 19

LPS Banatul a pierdut astăzi de la ora 16 primul dintre cele 3 jocuri din grupa turneului final al Campionatului Național FRH de juniori 1, început astăzi la București cu primele patru meciuri ale competiției. Iar timișorenii au cedat în fața acelorași rivali zonali de la Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița, mâine având de jucat tot în fața unor foști adversari din seria vestică, LPS Târgu Jiu.

Doar cu frânturi de joc bun dar în general fluctuant, după cum a caracterizat profesoara Daniela Ionescu-Tomaniycska evoluția generației de 1996 a juniorilor 1 de la LPS Banatul, timișorenii au încheiat învinși în Sala Polivalentă din București în fața cărășenilor, cu 28-36, la pauză 14-16.

Cu golgheterul din seria semifinală de pe teren propriu, Niță, autor astăzi a doar două goluri, în minutele 13 și 46, ”Banatul” a suferit în prima parte marea pierdere a interului Robert Furak, descalificat după eliminările din minutele 7 și 19 – ultima, o dublă eliminare, pentru fault și… comentarii. În consecință, timișorenii au trebuit să se descurce pe inter fără unul dintre principalii lor marcatori, greul fiind preluat doar de Niță, Wokan și Inișconi. ”Ne-au avertizat arbitrii înainte de meci legat de comentarii, în ideea de a se merge pe disciplină. Dar băieții văd la nivel înalt, în transmisiuni, comentariile din teren, și comentează și ei…”

Wilhelm Arthur Wokan a fost principalul marcator al timișorenilor, evoluând destul de bine, deși venea după o perioadă cu probleme cu accidentările. Pe lângă Wokan, autor a 7 goluri, au mai marcat și Dascaliuc 6, Neamțu 5, Micle 3, Jigovan 2, Niță 2, Inișconi 1, Vișan 1 și Predoi 1.

De la reșițeni, 6 marcatori: Raul Heimbach 10 goluri, Puia 9, Drăgănescu 5, Balogh 5, Sonohat 4, Ionescu 3.

Ca evoluție a scorului, diferența s-a amplificat puțin după pauză, de la 4 handicap în minutul 33 ajungându-se la 15-22, așadar un debut ratat de parte secundă, 1-6.

Reșițenii au mai avut o zvâcnire de 4 goluri succesive și de la 30-24, în cele din urmă diferența fiind de 8 goluri.

S-a menținut așadar ordinea ierarhică, în care timișorenii s-au regăsit mereu în ultimele două sezoane în seria preliminară de calificare în urma celor din Reșița și Târgu Jiu.

LPS Banatul a început cu Mărușca / Neamțu, Wokan, Niță, Furak, Dascaliuc și Jigovan.

Au mai jucat și Inișconi, Vișan, Micle, Predoi și portarul Teșan.

Pe bancă: Custură, Berbec – portar, Crișan, Jurcă.

În celelalte partide ale primei zile în turneul final național al juniorilor de 1996/7, Marta Baia Mare a trecut la un gol de gazda CSM București, CSȘ2 Baia Mare a dispus de cei de la CSȘ Odorhei iar LPS Târgu Jiu a făcut scorul zilei contra lui Potaissa Turda.

Timișorenii mai au de jucat în grupă miercuri de la ora 14 cu LPS Târgu Jiu iar joi cu Potaissa. Practic, o înfrângere miercuri i-ar scoate din cursa pentru medalii.

Primele două clasate în fiecare grupă de 4 echipe se califică în semifinalele de vineri.

Așadar, miercuri, un dublu duel Timișoara – Târgu Jiu. De la ora 14, la juniori 1, în turneul final național, LPS Banatul – LPS, iar de la ora 18, în Gorj, în ultima etapă a turului fazei play-off (9-13) în Liga Națională, Pandurii – Politehnica.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 63

 


Ultimele articole din categoria Handbal: