LPS Banatul ia derby-ul Banatului, în dauna Reşiţei cu Czari jr.

Luciean Vasilache, antrenorul juniorilor mari de la LPS Banatul Timişoara, a salutat victoria la debutul în returul campionatului, contra Reşiţei, reuşită în contextul în care "noi întotdeauna demarăm mai greu, pentru că nici în această iarnă n-am avut o pregătire centralizată şi nici jocuri de verificare"

Rămîne de văzut cum va decurge anunţata colaborare a Politehnicii Timişoara, din Liga Naţională, cu pepiniera de handbal masculin de la LPS Banatul, şi care dintre juniorii 1 din generaţiile 1994 şi ´95 vor face cît de curînd pasul spre semicercul divizionar, dar pînă una alta „liceenii” timişoreni au tranşat derby-ul Banatului, în disputa cu Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa, la debutul în returul Seriei E a Campionatului Naţional de juniori 1, sub egida FRH.

Ca un fapt îmbucurător, pe lîngă satisfacţia unui restart victorios, Claudiu Şimicu, interul de 2,03 metri al timişorenilor şi frate mai mic al internaţionalului campion Alexandru Şimicu (HCM Constanţa), a redebutat după accidentarea suferită în toamnă, primul său joc fiind bun şi evoluînd aproape tot meciul.

Timişorenii aveau de luat o revanşă după săpuneala din urmă cu 4 luni, 41-28 (18-12) pentru cărăşeni, în prima etapă de campionat a unei serii sud-vestice rămasă în 7 echipe după retragerea din competiţie a craiovenilor, ceea ce au şi reuşit în runda a opta a Seriei E, prima din 2013, cînd s-au impus după ce au fost conduşi la pauză şi în partea a doua a duelului din sala Banu Sport.

Fără eşec în „Banu Sport” într-o toamnă în care a avut parte de doar două jocuri pe teren propriu, adjudecate în faţa celor din Drobeta Turnu Severin şi CS Novaci, turul încheindu-l cu un 31-31 la CSŞ Sibiu, după 3 înfrîngeri în deplasări, LPS Banatul Timişoara a adăugat acest 29-25 (13-15) cu reşiţenii, avînd acum linia de clasament 7 3 1 3 235-212 7 puncte, la 4 în urma liderului CSŞ Sibiu.

„Am avut un joc foarte greu, în care am fost conduşi şi am cîştigat în ultimele minute. Băieţii sunt însă în creştere de formă şi sperăm la rezultate la fel de bune. Noi întotdeauna demarăm mai greu, pentru că nici în această iarnă n-am avut o pregătire centralizată şi nici jocuri de verificare, aşa încît rodajul îl facem în campionat. Abia după două-trei meciuri îşi dau drumul la joc”, ne-a spus antrenorul juniorilor 1 timişoreni, profesorul Luciean Vasilache, care a abordat partida cu cărăşenii în şaptele Jurcă – Jeberian (extremă stîngă), Şimicu, Hriştea – centru, Năstăsie, Mînzatu (extremă dreapta), Ghimişi – pivot, pe parcurs rotind toţi cei 14 componenţi ai lotului, majoritatea din generaţia 1994, terminală, dar şi din ´95, dintre învingători remarcîndu-se Homneac şi Hriştea dar şi Bogdan Jurcă, în poartă.

Pentru timişoreni urmează un nou meci acasă, cu LPS Târgu Jiu, duminică, urmat de deplasarea în intermediara de miercurea viitoare, la CSŞ Drobeta Turnu Severin.

Marea problemă pentru această generaţie a LPS Banatul rămîne faptul că „nu reuşim, din lipsă de fonduri, de 3-4 ani de zile să efectuăm un cantonament de vară sau unul de iarnă. Ne pregătim cum putem, pe plan local, dar nu este suficient. Băieţii sunt bine antrenaţi dar cantonamentul ar conferi un plus pregătirii lor”, ne-a mai spus profesorul Vasilache, un ex-internaţional român.

Iar dacă la timişoreni a reintrat fratele mai mic al unui prim-divizionar, şi la reşiţeni a evoluat mezinul familiei handbalistice Czari, pivotul din generaţia 1995 a Liceului Teoretic Traian Vuia fiind nimeni altul decît fiul antrenorului polist Gligore Czari, prezent la meci, respectiv fratele mai mic al jucătorului alb-violet Roland Czari: „M-am bucurat să îl văd în sală, la meciul nostru, pe antrenorul Politehnicii, Gligore Czari; a fost prezent şi Sorin Sărăndan. Domnul Czari, care a fost antrenor secund cînd antrenam la Reşiţa, l-a urmărit şi pe fiul său mai mic, din echipa reşiţeană”. 

LPS Banatul mai are de disputat 5 meciuri în cadrul Seriei E, dintre care 3 acasă, ulterior fiind programat turneul semifinal I, la care obţin calificarea primele 4 clasate în faza tur-retur a actualei întreceri. Tot primele 4 clasate în semifinalul I vor accede mai apoi în faza secundă a turneelor semifinale la nivel naţional, de unde cele mai bune două grupări se vor califica la turneul final.

Ca o notă proastă, bihorenii Ungur şi Vârtop au prestat un arbitraj care a dat naştere la interpretări, antrenorul timişorean Vasilache catalogîndu-l drept „execrabil, nu slab ci împotriva noastră!”

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: