Claudiu Şimicu, 13 goluri în 37-27 pentru LPS Banatul Timişoara

Returul Campionatului Naţional de juniori I a adus cu sine şi reversul medaliei, un program competiţional mai favorabil timişorenilor de la LPS Banatul, care, după ce se impuneau duminica trecută în dauna fruntaşei reşiţene, au trecut astăzi de la ora 12 şi de LPS Târgu Jiu, 37-27 (19-12) în runda a noua a Seriei E.

Juniorul I Claudiu Şimicu, 13 goluri pentru LPS Banatul Timişoara în cea de-a doua victorie la rînd din retur

Iar golgeter al partidei din sala „Banu Sport” a fost longilinul inter Claudiu Şimicu, frate mai mic al internaţionalului ex-polist Alexandru, juniorul în pragul absolvirii marcînd 13 goluri şi certificînd faptul că a trecut cu bine peste accidentarea suferită în toamnă.

Claudiu Şimicu, născut în 1994 şi care măsoară 2,03 metri, pare a călca tot mai hotărît pe urmele fratelui său, rămînînd de văzut dacă va deveni un cîştig pentru semicercul de pe Bega, în alb-violetul politehnist, sau va fortifica, aidoma altor tineri şlefuiţi la LPS Banatul, şaptele diverselor grupări din ţară. Cert este că înaltul junior 1 este totalmente dedicat sportului pe semicerc, drum pe care a păşit încă din şcoala primară, concentrîndu-şi atenţia pentru zămislirea unei frumoase cariere.

Returul a adus aşadar juniorilor 1 ai Timişoarei mai multe meciuri pe teren propriu, dintre care primele două, iată, au şi fost adjudecate.

Şimicu a fost secondat astăzi la capitolul reuşite de Robert Năstăsie, autor a 7 goluri, pentru echipa pregătită de profesorul Luciean Vasilache mai înscriind Daniel Beşliu şi Cristian Zamfor, cîte 4 goluri, Sorin Homneac 3, Bogdan Ban două, iar Darius Hriştea, Graţian Ghimişi, Matei Jeberian şi Alexandru Mânzatu, cîte un gol.

LPS Banatul, care are linia de clasament 8 4 1 3 272-239 9 puncte, s-a apropiat la un punct de învinsa sa LPS Târgu Jiu, clasată pe 2 înaintea acestei etape, cu 10 puncte, ca şi reşiţenii, şi în urma liderului CSŞ Sibiu (11p). „Cam după cea de-a treia etapă încep băieţii să-şi dea drumul la joc, pentru că, neavînd meciuri de pregătire în iarnă, ne facem rodajul pe începutul de retur. Sunt în creştere de formă!” ne-a spus la final antrenorul Vasilache, care a mai apelat la Ciprian Chivari şi portarii Bogdan Jurcă, avînd calificativul foarte bine, respectiv Alexandru Piţur, Gabriel Iancu şi Cristian Bojin.

LPS Banatul va evolua miercuri de la ora 14 în intermediara de la CSŞ Drobeta Turnu Severin, care a pierdut contactul cu plutonul primelor 5 clasate, iar duminica viitoare (ora 12) acasă cu LPS Liceul Mihai Viteazu Alba Iulia, într-un meci care poate deveni decisiv pentru timişoreni întru asigurarea calificării în faza I a turneului semifinal naţional.

Ulterior, tot luna aceasta, timişorenii vor mai evolua în ultimele runde ale returului la Novaci respectiv acasă cu CSŞ Sibiu.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 9 =

 


Alte articole legate de acest subiect: