LPS Banatul Timișoara – ASC Lugoj 40-30, în Campionatul Național FRH de juniori 1, în Cetatea Unirii

LPS Banatul Timișoara a câștigat astăzi de la amiază duelul direct din handbalul timișean, la nivelul juniorilor 1, cu ASC Lugoj, în căderea de cortină peste turneul Seriei E a Campionatului Național de handbal masculin pentru generațiile 1996 și 1997, disputat de vineri până duminică la Alba Iulia, ca un preambul la cele 7 runde ale returului.

Juniorii antrenați de Daniela Ionescu-Tomanyicska, care se pregătesc și activează în paralel și în Divizia A – Seria B, la ”satelitul” Politehnicii Timișoara, așadar în eșalonul secund, au învins astăzi cu 40-30 (19-15), la finele unui joc pe care l-au controlat în întregime.

Timișorenii se aliniau la această partidă după mult mai dificilul examen avut ieri, cu una dintre fruntașele seriei, LPS Târgu Jiu, pe care au condus-o pe tabela de marcaj până spre finele întâlnirii, mai mereu cu 4-5 goluri, capotând la final, în ciuda unei prestații adecvate, cu 45-49.

Fără componenții convocați la Centrul Național de Excelență ”Marian Cozma” Sighișoara, și anume Vokan, Inișconi și Neamțu, care vor fi ”lăsați la vatră”, pe malurile Begăi, numai cu ocazia participării ”Banatului” la turneul semifinal de la orele primăverii, după ce revenirile lor din Ardeal au fost deja epuizate, înscriindu-se în limita celor 3 apariții pentru clubul de proveniență, conform normelor FRH, LPS Banatul a oferit totuși o foarte bună replică gorjenilor.

Astăzi, într-un meci mai facil, ”Banatul” s-a desprins de lugojeni la un moment dat și cu 38-24, toți timișorenii înscriindu-se pe lista marcatorilor: Dascaliuc 7, Ursache 6, Crișan 5, Niță 5, Vișan 5, Furak 4, Custură 2, Micle 2, Jurcă 2, Predoi 1, Jigovan 1. Dintre aceștia, Robert Furak s-a regăsit miercuri pe banca prim-divizonarei de seniori ”Poli”, la meciul pierdut cu 30-32 în Liga Națională, acasă, în fața Minaurului.

Profesoara Ionescu-Tomanyicska a abordat meciul cu ACS Lugoj în șaptele Marușca – Predoi, Niță, Micle, Furak, Dascaliuc, Jigovan, rulând apoi tot lotul convocat, inclusiv portarii Teșan și Berbec.

De cealaltă parte, pentru lugojenii antrenați de Adrian Rădoi, au înscris Albert Miclăuș, de 11 ori, Roland Miclăuș 10, Robert Goleț 3, Adelin Dubă 3, Ioan Cosmescu 1, Alexandru Sîrbu 1, Alexandru Permange – un gol.

Timișorenii vor avea un weekend dificil peste două săptămâni, demararea etapelor returului propriu-zis în întrecerea juniorilor 1 coincizând cu startul returului seriei vestice în liga secundă de seniori. La juniori, acasă cu hunedorenii, duminică 15 februarie, iar în Seria B, tot acasă, cu HC Sibiu, o zi mai devreme.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: