LPS Banatul Timişoara pierde în ultimul minut din 7 metri în faţa lui CSŞ2 Baia Mare

LPS Banatul are mâine de la ora 15 doar varianta victoriei în faţa lui CSŞ Dinamo Braşov, în cel de-al patrulea şi penultimul joc la turneul semifinal al Campionatului Naţional de juniori 1 de la Sebeş, unde a pierdut în această după-amiază şi pentru a treia oară, ceea ce i-a subţiat şansele de accedere din prima în cea de-a doua fază semifinală a competiţiei de handbal feminin.

Timişorencele, depăşite miercuri, la debut, de reşiţence, au cedat şi ieri de la ora 14, 30-25 pentru CSŞ Viitorul Cluj Napoca, la finele unui meci echilibrat, în care au pierdut destul de rapid două dintre titulare, pe Loredana Kovacs, accidentată în minutul 28, şi care de-atunci este pe medicaţie, în vederea recuperării sale măcar pentru partida de sâmbătă, respectiv Alexandra Ţepurică, în minutul 34, datorită a trei eliminări temporare de două minute.

„Sper ca mâine să pot conta din nou pe Loredana Kovacs”, a menţionat profesorul Cornel Jude, antrenor al timişorencelor, care au cedat şi astăzi, la limită, 29-28 (20-15) în faţa lui CSŞ 2 Baia Mare, aflată la cea de-a treia victorie în 3 zile.

Handbalistele de la LPS Banatul au recuperat de la 27-24 pentru maramureşence în minutul 49, la 27-27 în minutul 55, după care chiar au trecut la conducere, cedând însă dintr-o aruncare de la 7 metri dictată în ultimul minut. „Daira Ghiocel a egalat apoi cu aruncarea sa, cel puţin aşa spuneau cei din tribună, şi de la alte echipe, căci eu n-am putut să observ din unghiul în care mă situam, pe bancă. Arbitrii au considerat că mingea nu a trecut cu întreaga sa circumferinţă linia porţii”, a explicat Jude.

Antrenorul timişorencelor a opinat că au existat câteva erori de arbitraj, o eliminare în contul formaţiei sale şi două aruncări de la 7 metri, care ar putea să fi influenţat rezultatul final. „Ultima lor aruncare de 7 metri a fost total nejustificată, iar dacă arbitrajul era normal, cu toate greşelile noastre, puteam câştiga. Dar în ansamblu am jucat azi mult mai bine, pe când ieri doar o repriză şi 10 minute”.

LPS Banatul a avut azi 3 marcatoare cu câte 8 goluri, şi anume Istrate, Mihajlovic şi Ghiocel, completate de Andrei, cu două reuşite, Ţepurică şi Senciuc, cu câte una.

„În poartă este problema noastră, cu criteriile de talie, dar Marcov şi-a făcut astăzi datoria!”, a mai menţionat Jude, care a început cu Stâncescu – Andrei, Mihajlovic, Senciuc, Ghiocel, Istrate, Ciubotariu şi le-a mai introdus pe Marcov – Sângiorzan, Coca şi Ţepurică, jucătoarele sale de câmp cu talie fiind Mihajlovic, Coca şi Ghiocel, cu talie dublă.

Dacă nu învinge mâine contra Braşovului, LPS Banatul e ca şi eliminată înaintea disputei finale de duminică de la ora 9, cu cealaltă echipă cu înfrângeri pe linie, LPS Făgăraş.

Primele 4 clasate la finele celor 5 runde se califică în turneul semifinal secund, reunind cele mai bune 16 garnituri din ţară, ierarhia după 3 etape fiind: 1. U Reşiţa 3 3 0 0, 2. CSŞ 2 Baia Mare 3 3 0 0, 3. Viitorul Cluj 2 1 0, 4. CSŞ Dinamo Braşov 3 1 1 1, 5. LPS Banatul 3 0 0 3, 6. Făgăraş 3 0 0 3.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: