LPS Banatul, unică grupare timişeană de junioare II în întrecerile FRH, din nou jumi-juma contra nucilor tari de pe Olt

În absenţa vreunei alte garnituri feminine de juniori II din Timişoara sau Timiş cu ocazia sezonului 2014/15, zonă de regulă reprezentată mai susținut la această categorie de vârstă, LPS Banatul Timișoara a sfârșit în actuala ediție într-o serie cu câte două echipe din Râmnicu Vâlcea respectiv Slatina, de pe malurile Oltului, de această dată handbalistele de peste munţi descinzând pe Bega, pentru turneul din weekend…

Într-adevăr, la nivelul generaţiilor 1998-1999, handbalul feminin din zona noastră se rezumă în actuala campanie doar la reprezentarea prin alb-albastrele ”Banatului”, cele mai apropiate centre ca aşezare geografică din actuala competiţie fiind Hunedoara, Sebeş şi Drobeta Turnu Severin, toate repartizate însă în alte serii, ceea ce le-a pus pe timişorence față în faţă cu cluburi din Olt şi Vâlcea, productive în a lansa tinere talente şi oferindu-le astfel bănățencelor un reper real al progresului pe scara valorică.

Iar junioarele II de la LPS Banatul Timișoara, pregătite de profesoara Florica Gallovits, au repetat întocmai și zilele acestea rezultatele înregistrate în primul turneu al noului sezon, din urmă cu 4 săptămâni, și cu ocazia celei de-a doua reuniuni a celor 5 formații din Seria E a Campionatului Naţional juvenil la handbal feminin, trecând şi de această dată de CSŞ Râmnicu Vâlcea și LPS B Slatina dar cedând Chimiei Râmnicu Vâlcea și lui LPS A Slatina.

Antrenorul Gallovits a folosit în cele 4 meciuri jucate vineri, sâmbătă şi astăzi la Timişoara toate cele 18 junioare II convocate, şi anume Agnes Collodo, Andreea Nicoară – portari, Ramona Cărăbaş, Diana Mada, Maria Bobu, Estera Rusanovschi, Diana Ailoaiei, Carina Murariu, Andreea Mitan, Sabina Marinca, Medana Stăncescu, Daiana Rus, Ana Maria Boştină, Francesca Borbely, Sara Sauciuc, Andra Goldan, Brigitte Syabo şi Andreea Iatan.

Lotul este alcătuit în marea sa majoritate din sportive din generaţia 1999, aflate în primul sezon la juniori I, de fapt în prima toamnă, doar 5 handbaliste fiind născute în anul 1998. „Avem o bancă bună la schimb, sunt 14 junioare pe care putem oricând să ne bazăm, ceea ce este foarte important, dar şi suntem într-o serie chiar grea, cu campioana naţională LPS Slatina, la generaţia de 1998, şi Chimia, care s-a format din 3 echipe, reunite, Energetic, Chimia şi Terec, au format o singură echipă. Este într-adevăr puţin dur pentru fetele noastre, la intrarea în categoria juniorilor II, să întâlnească de la bun început echipe de turneu final, echipe care au jucătoare la centrul naţional şi de lot, dar ne prinde bine. Ne bucurăm că avem echipe tari, numai aşa putem cu adevărat progresa, căci la turneul semifinal oricum am juca tot cu formaţii tari, şi este aşadar un avantaj într-un fel pentru noi. Până acum am jucat mai mult cu echipe mai modeste, iar când mergeam la turneul semifinal era mai greu să ne adaptăm rigorilor, căci fetele erau obişnuite să conducă de regulă. Când ajungeau de la egal la egal, se vedea că le era mai greu, iar când erau conduse, şi mai greu…”, a explicat Florica Gallovits.

„Mă bucur că avem o generaţie promiţătoare pentru anul viitor, iar cele de 1999 chiar joacă!”, a specificat Gallovits, care le-a ghidat fetelor paşii în ultimii 6-7 ani.

LPS Banatul a disputat 4 jocuri în cadrul turneului găzduit de vineri până duminică la Timişoara, împărțind din nou victoriile cu înfrângerile: 17-36 (9-19) cu Chimia Râmnicu Vâlcea, 21-15 (11-7) cu LPS B Slatina, 27-19 (10-5) cu CSȘ Râmnicu Vâlcea și 15-27 (8-13) cu LPS A Slatina.

În primul turneu, desfășurat în perioada 19-21 septembrie la Slatina, timișorencele înregistrau următoarele rezultate: 16-22 (8-11) cu Chimia Râmnicu Vâlcea, 10-0 cu LPS B Slatina, rezultat astfel omologat pentru nerespectarea cerințelor de vârstă de către adversar, 31-14 (15-9) cu CSȘ Râmnicu Vâlcea și 15-26 (6-12) cu LPS A Slatina.

Cel de-al treilea turneu va avea loc în luna decembrie, la Râmnicu Vâlcea, iar în 2015 Slatina şi din nou Râmnicu Vâlcea vor găzdui ultimele două reuniuni ale seriei.

Campionatul Naţional FRH de juniori II, la feminin, reuneşte în faza preliminară a grupelor un total de 51 de echipe, împărţite în 10 grupe, însă LPS Banatul este unica reprezentantă în acest sezon a zonei geografice Arad – Caraş-Severin – Timiş.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: