Lucia Moruţ: „Exact ceea ce le-am spus înainte de joc şi la pauză au dus la îndeplinire”. Dana Ionescu-Tomanyicska: „Furak nu mai putea continua, am preferat să-l păstrez în perspectiva semifinalului”

După o fotografie de grup la poarta în care interul stânga Raul Heimbach înscria 8 goluri în prima repriză a meciului de duminică de la ora 13 din sala „Constantin Jude” din Timişoara, LPS Banatul – Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa 22-28 (7-15), şi pe când juniorii reşiţeni închideau uşa la vestiar pentru a se lansa în ovaţii şi scandări victorioase, profesoara Lucia Moruţ, care tinde în acest sezon spre al 27-lea turneu final din carieră, a punctat câteva aspecte despre duelul de podium al Seriei E prin prisma vizitatorilor învingători pe Bega…

De cealaltă parte, vădit afectată după eşecul din această antepenultimă apariţie în returul seriei vestice a Campionatului Naţional de juniori 1, din care timişorenii se vor califica de pe locul 3 în turneul semifinal din primăvara, Daniela Ionescu-Tomanyicska, de pe banca „Banatului”, a remarcat că „nu am toată echipa, am trei dintre care 2 în linia de 9 metri în Centrul Naţional de la Sighişoara, şi nu ştiu cât mă va ajuta în turneul semifinal, căci de 3 luni nu i-am văzut. Sper să scot doi jucători de valoare! Robert Furak nu mai putea continua, s-a accidentat la aceeaşi gleznă, a mai avut o entorsă la glezna respectivă, şi fiind un meci oarecare am preferat să-l păstrez în perspectiva turneului semifinal, să fie în plenitudinea forţelor. Din păcate şi Predoi s-a accidentat astăzi tot la glezna la care a mai avut probleme”.

Timişorenii nu s-au aflat astăzi niciodată la conducere în cel de-al treilea duel direct al sezonului cu oponenţii din Banatul montan, disputat în cadrul returului Seriei E, meci în care interul stânga Raul Heimbach, golgheter al disputei, a înscris de 11 ori pentru Liceul Teoretic Traian Vuia.

La final, profesoara Lucia Moruţ, de la cârma cărăşenilor, ne-a spus: „Îmi felicit jucătorii, şi astăzi au dat dovadă de voinţă, dorinţă şi devotament, şi au prestat un joc foarte bun! Îi felicit totodată şi pe cei care au fost alături de noi, în tribună, susţinătorii veniţi de la Reşiţa! S-au întâlnit două dintre echipele foarte bune ale seriei, care vor şi au dorinţa să se califice în turneul final al Campionatului Naţional. Am învins o echipă a Timişoarei foarte bună, o formaţie a Danei Ionescu cu jucători de valoare, de excepţie. Avem nişte scheme în funcţie şi de adversarii pe care îi întâlnim, de jocul de apărare, de atac, iar pentru acest meci ne-am pregătit schemele făcând antrenamente două săptămâni. Am ţinut foarte mult cont de acest meci. Avem şi o echipă mai tânără, din generaţiile 1997-1998, şi cu 2 juniori de 1996 care nu sunt titulari. Şi dacă echipa noastră conduce la 20 de goluri diferenţă le cer să respecte sarcinile de joc şi exact ceea ce le-am spus înainte de meci şi la pauză au dus la îndeplinire, aşa încât a fost o evoluţie reuşită! Aceşti tineri sunt vicecampioni naţionali de juniori, iar Raul Heimbach era desemnat cel mai bun jucător al turneului final de la Bacău, sunt nişte sportivi de perspectivă şi îi felicit pentru evoluţia avută!”

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = noua

 


Ultimele articole din categoria Handbal: