„Maeştrii” cu fluierul denaturează jocul CSŞ Hunedoara – LPS Banatul Timişoara 27-25. Efectul? Agresivitate în teren…

LPS Banatul Timişoara a păşit cu stângul în returul seriei vestice a Campionatului Naţional de handbal feminin pentru juniori I, cedând în această după-amiază, de la ora 16, gazdei CSŞ Hunedoara, cu 27-25 (14-13), la finele unui joc scăpat din mână de puerila manieră de arbitraj a unui cuplu gorjean.

antet-e1369836306745-116x125

Cu câteva junioare cheie departe de a fi în plenitudinea forţelor, formaţia instruită de Cosmin Zgârdea a început bine dar a dispărut treptat din joc, revenind însă pe final, de la 7 goluri handicap, în ultimele 5 minute ale deplasării.

Dacă pe teren a pierdut, în clasament în schimb „Banatul” şi-a mărit zestrea, impunându-se la masa verde cu 0-10, conform prevederilor regulamentare care stipulează asemenea omologări în cazul nerespectării cerinţelor de talie şi vârstă de către oponenţi. Desigur, a mai fost atins delicatul şi controversatul subiect al acestor restricţii de talie şi vârstă, dar cert este că în cazul grupării CSŞ Hunedoara este un fapt asumat, strategia celor din judeţul vecin axându-se pe alinierea în special a unor junioare II, din generaţiile 1998 şi 1999, cu puţine inserţii de la „categoria I”.

Iar rezultatele acumulate deja până la mijlocul turului le-au asigurat oricum timişorencelor accederea în prima fază semifinală a competiţiei junioarelor I, rămânând de văzut şi cu ce bilanţ, dat fiind restul meciurilor returului.

Trecând la concret, marcatoarea de regularitate Roşu a fost retrasă din joc deja după primele 5 minute, nefăcând faţă pe fondul răcelii cu care dă piept, tot de viroză fiind bântuite şi Pantea respectiv Erie, care a intrat doar pe final.

Cât despre jucătoarea numărul 1 a lotului, Loredana Kovacs, care nu s-a antrenat în ultimele două săptămâni, venind după o accidentare şi jucând la turaţie redusă şi în garnitura secund-divizionarei de senioare Universitar Politehnica, n-a fost în apele ei.

Prima parte a fost totuşi bună pentru vizitatoare, care au dispărut apoi de pe firmament, revenind în ultimele 5 minute cu tot atâtea goluri diferenţă, pe când gazdele de la CSŞ n-au marcat în ultimele 7-8 minute.

Revirimentul n-a fost însă complet deoarece LPS Banatul a şi ratat spre final o aruncare de la 7 metri şi pe două contraatacuri, de fiecare dată prin Istrate, care transformase toate cele 7 tentative ale sale de până atunci, respectiv plus alte 4 aruncări.

Totul însă pe fondul unor foarte mari greşeli de arbitraj, deplânse de ambele tabere. Împărţind anapoda deciziile, gorjenii le-au tensionat pe oponente, care au alunecat spre intervenţii încărcate de agresivitate.

Antrenorul Zgârdea a început deplasarea în şaptele Aparaschivei – Roşu, Pîrpăliţă, Ţarina, Kovacs, Istrate, Coca, rulând apoi tot lotul: Chira – Teşan, Tasits, Surduc, Gillicze, Florea, Vrăjitoru.

Marcatoare ale bănăţencelor au fost Istrate 7, Kovacs 6, Pantea 4, Pîrpăliţă 2, Coca 2, Tasits 1, Ţarina 1, Roşu 1, Erie 1.

Tomşa a marcat de 13 ori pentru hunedorence, centrul fructificând 6 aruncări de la 7 metri.

LPS Banatul va debuta acasă în retur sâmbătă de la 9,30, cu severinencele, după care vor mai avea de jucat la Craiova şi Reşiţa, acasă cu LPS Slatina şi la Caracal.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: