Marius Cozma opt iar Unirea Sânnicolau Mare bate: 29-22

Marius Cozma, extrema dreaptă care în 20 ianuarie va împlini 23 de ani, a contribuit cu vîrf şi îndesat la cea de-a doua victorie stagională a Unirii Sânnicolau Mare în liga a doua de handbal masculin, dar singura care se şi contabilizează în ierarhie după ce H.C. Arad s-a retras din întrecerea Diviziei A, Seria B, polistul ajuns la alb-albaştrii pregătiţi de Slobodan Lavrenski marcînd în această seară 8 goluri, cu ocazia ultimului meci acasă din 2012 şi din turul seriei vestice: a fost 29-22 (14-12) cu CSM Bistriţa, reprezentînd de fapt întîiul succes acasă în actuala stagiune.

Unirea Sânnicolau Mare, 2012-2013

Unirea nu pierdea nici la primul meci acasă din campania 2012-2013, 28-28 cu ex-divizionara A CSM Satu Mare, pe 22 septembrie, în runda inaugurală, dar iată că astăzi s-a despărţit cu brio de proprii suporteri, impunîndu-se în jocul etapei a X-a, penultima a turului de campionat într-o serie vestică rămasă în numai 10 echipe prin retragerile lui HC Odorhei II şi HC Arad.

„Am avut parte de un meci în care orice antrenor doreşte să fie implicat, deoarece înafară de faptul că oaspetea din Bistriţa constituia un adversar de nivelul nostru, am reuşit ca în penultimul joc de campionat să avem în sfîrşit întregul lot valid, aşa cum se mai întîmpla doar în prima etapă. Astăzi am putut iarăşi apela la orice variante, alegînd dintre 4 interi, 4 extreme, doi pivoţi, dintr-un lot echilibrat valoric şi numeric. Opţiuni pe care orice antrenor şi le-ar dori”, a spus antrenorul Slobodan Lavrenski după succesul în faţa bistriţenilor, rămaşi astfel la cota 0 în ierarhie, pe cînd Unirea are linia de clasament 8 1 1 6 193-290 3 puncte.

„Ne-am dorit foarte mult să cîştigăm şi să încheiem jocurile acasă din acest an cu o victorie, şi eram condamnaţi să cîştigăm pentru că jucam în compania ultimei clasate, pentru ca să nu fim noi ultimii. Iar jocul de astăzi ne dă speranţe că vom reuşi şi alte meciuri bune în continuare, noi vizînd o surpriză chiar săptămîna viitoare, în ultima etapă a toamnei, la Craiova”, a continuat Lavrenski, pomenind de deplasarea din etapa a XI-a, la SCM U Craiova, de joia viitoare, de Moş Nicolae.

„Într-un caz fericit, astăzi puteam juca orice fel de apărare, pe cînd pînă acum ne-am raportat doar la una avansată, neavînd efectivul nici de 5 cu 1 nici de 6-0. Cu Piteşti am fost nevoiţi să jucăm în 4-2 şi 3-3, deşi ştiam că nu trebuie făcută, însă n-am avut practic de ales şi am ales răul cel mai mic. Astăzi, apărările le puteam schimba de la caz la caz”, a explicat „Boban” Lavrenski, salutînd totodată reintegrarea unor nume.

Astfel, Iulian Timofei, care termina junioratul cu Unirea, pare a fi revenit la matcă după un moment de rătăcire, dovedind aptitudini de foarte bun apărător, care „promite şi pentru faza de atac”.

Victor Coşoi, un inter stînga din generaţia 1992, s-a dovedit la rîndul său bun pe jocul de apărare, iar revenirea lui Ciprian Foros după accidentare a constituit o excelentă veste pentru unirişti.

Pe atac, a fost seara lui Marius Cozma, care, cu 8 goluri înscrise, l-a făcut pe antrenorul Lavrenski să remarce faptul că „îl ştiam de la juniorat, de pe vremea cînd creştea la LPS Banatul, şi era mereu decisiv în jocul echipei sale, important în acel angrenaj. Speram mereu că va reuşi o asemenea evoluţie şi a reuşit într-adevăr un foarte bun joc, afişînd o mare calitate, atitudinea. De fapt, i-am spus să aibă răbdare, căci va veni momentul cînd va juca bine, şi n-avea cum să fie altfel deoarece este exemplar în pregătiri, la antrenamente, şi meci de meci pe extremă. Noi sperăm de-acum să nu scadă sub norma de opt goluri”.

Pe lîngă Cozma, au punctat în contul Unirii în jocul de joi seară de la ora 18 şi Bogdan Balogh, de 4 ori, Dan Oancea, Dan Morar şi Daniel Mijin, cu cîte 3, Victor Coşoi, Bogdan Ungureanu, Ciprian Foros şi Andrei Luca, autori a cîte două goluri.

Au mai jucat Raul Ienciu, cu un foarte bun randament pe apărare, şi care s-a achitat bine de sarcinile de joc, precum şi Denis Cozma dar şi Iulian Timofei, în poartă fiind exacţi Cristian Bălăoi şi Iosif Gîrboni.

Cum s-ar zice, Unirea a strîns rîndurile cînd conta mai mult, lăsîndu-i pe bistriţeni la 3 puncte în urmă. Iar acum „sperăm să facem un joc mare la Craiova!”, a mai anticipat Lavrenski.

Altfel, CS Unirea va găzdui în perioada 21-23 decembrie „Memorialul Gheorghe Biaş” la fotbal, rezervat grupelor mici de vîrstă, iar pe 22 decembrie o a doua ediţie a „Memorialului Ioan Morar” la handbal, destinat tot juniorilor, ambele turnee avînd programate şi jocuri demonstrative între antrenori şi grupele mari de juniori ale clubului.

La turneul de handbal va fi alcătuită inclusiv o echipă a consilierilor locali din Primăria Sânnicolau Mare, în frunte cu însuşi primarul celui mai vestic oraş al României.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: