GALERIE FOTO. „Memorialul Adrian Cioroianu”, o frumoasă reuşită la cea de-a treia sa ediţie

În amintirea şi memoria unui fost jucător al Politehnicii Timişoara, extrema stîngă Adrian Cioroianu (1961-2011), iubitori de handbal deopotrivă din rîndul juniorilor şi antrenorilor cluburilor locale, al părinţilor viitoarelor generaţii dar şi al foştilor colegi de pe semicerc, s-au reunit pentru peste 4 ore sîmbătă în sala Banu Sport, cu ocazia celei de-a treia ediţii a turneului juvenil „Memorialul Adrian Cioroianu”, o frumoasă iniţiativă ce devine tradiţie.

Iar după cum a punctat la final fosta jucătoare divizionară Daniela Ianto, antrenor al juniorilor Politehnicii şi coordonator al organizării „Memorialului Adrian Cioroianu”, „cel mai frumos şi important este că toţi copiii s-au simţit bine, au fost încîntaţi şi au plecat purtînd foarte frumoasele tricouri verzi primite”.

A fost de fapt o reuniune de suflet a handbalului juvenil local, cu mic cu mare, în dorinţa de a insufla şi încuraja odată în plus exponenţii viitoarelor generaţii la a îndrăgi şi practica sportul pe semicerc, după cum a remarcat şi Corina Elena Cioroianu, soţie a regretatului handbalist polist, „Ela” spunîndu-ne că „am pornit acum 2 ani cu organizarea patrulaterului memorial în ideea că ziua lui Adrian era în 13 aprilie, şi doream să celebrez viaţa sa, şi am optat pentru o competiţie rezervată juniorilor mai mici deoarece s-a cam dus de pămînt handbalul şi întotdeauna mi-am dorit să fac ceva la juniori mici. Încerc să adun în fiecare an sponsori privaţi pentru continuitatea întrecerii”. 

Ela Cioroianu, care a fost însoţită de fiica sa, Iris, absolventă a junioratului la LPS Banatul Timişoara, a decernat cupele, diplomele şi premiile speciale oferite celor mai merituoşi dintre participanţi, mulţumind „din suflet la toţi jucătorii, antrenorii, arbitrii, asistenţa medicala. Publicul, părinţii şi fanii au fost minunaţi, mulţumesc! Dar în primul rînd mulţumesc şi pe această cale celor care au susţinut financiar turneul şi care au dorit să rămînă anonomi”. Într-adevăr, printr-un aport comun, reuşita organizatorică a fost asigurată din toate punctele de vedere, iar pe lîngă amintirea celor cîte două meciuri disputate de fiecare dintre echipe, şi în cadrul cărora au fost rulaţi toţi juniorii înscrişi în concurs, copiii vor rămîne cu tricourile purtînd semnele deja consacrate ale iniţiativei „Memorial Handball Tour – Adrian Cioroianu”.

Ca o altă binevenită privire spre viitor, s-a apelat la 6 arbitri tineri, încă învăţăcei, coordonaţi din partea AJH Timiş de Florin Toacă, printre care şi din Sânnicolau Mare, iar turneul a dat ocazia să joace şi copiilor care altfel nu au prea prins meciuri în competiţiile oficiale ale categoriilor lor. De fapt, fiecare club participant avea la ora respectivă cîţiva copii la selecţie la lotul juvenil olimpic al CNE Marian Cozma Sighişoara, selecţie derulată pe această zonă la Târgu Jiu.

Şi fiind vorba despre un melanj între juniori III şi IV, în funcţie de disponibilitatea fiecărui club de a alinia anumiţi componenţi, s-a apelat la jocuri de 2×20 minute, ştiut fiind faptul că la juniori III se dispută de exemplu reprize de 25 de minute.

Tricourile verzi le-au purtat cu toţii în poza de grup de la final, cupele fiind decernate tuturor celor 4 participante, iar premiile speciale la cîte un reprezentant în parte: golgeter a fost Sebastian Boanchiş, din generaţia 1999, un centru de la LPS Banatul, lansat de sânmiclăuşeni, care l-a devansat pe colegul de echipă Luca, un inter, cu un gol; una dintre speranţele Unirii, Vlad Niţă, centru, a fost desemnat cel mai tehnic junior al Memorialului; cel mai bun portar a fost ales Angelo Boc-Marian, de la alb-violeţii polişti, iar premiul special pentru cea mai bună extremă stîngă i-a revenit lui Claudiu Ionescu (n. 2000), de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 7 „Sfânta Maria”, din Calea Lipovei, care a evoluat tocmai în tricoul cu numărul 3 purtat pe vremuri de Adrian Cioroianu la polişti. 

Ca întrecere în sine, s-au jucat 4 meciuri, începînd cu două semifinale, decise pe baza unei trageri la sorţi  la faţa locului, şi anume CS U Politehnica Timişoara, cu Daniela Ianto la pupitru, cu LPS Banatul Timişoara, grupă a fostului jucător polist Adrian Panait, substituit datorită unor probleme de sănătate de colegul de catedră Cosmin Zgârdea, partidă adjudecată de „Banatul”, respectiv Şcoala Generală 7, cu Mirela Cîtu Săndica antrenor, soţie a fostului jucător polist şi selecţioner juvenil Narcis Cîtu, cu Unirea Sânnicolau Mare, condusă de jucătorul divizionar Ciprian Foroş, întîlnire adjudecată de timişoreni. 

În finala mică, poliştii, cu juniori de 1999-2000, au trecut de Unirea, care a aliniat copii mai mici, din 2000-2001, iar LPS Banatul, cu juniori III de ´99, s-a desprins treptat în finală de „Generală 7”, cu copii de 1999 şi 2000, învingătorii dedicîndu-i triumful antrenorului lor, Adrian Panait, cărora toţi cei prezenţi i-au urat pe această cale un gînd bun, de întremare grabnică, „Pană” fiind iniţiator în 2011 al lansării „Memorialului Adrian Cioroianu”, laolaltă cu familia regretatei extreme stînga. 

Clasamentul turneului: 1. LPS “Banatul” Timişoara; 2. Şcoala Generală 7 Timişoara; 3. CSU Poli Timişoara; 4. CS Unirea Sânnicolau Mare.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: