”Memorialul Adrian Cioroianu”, la cea de-a V-a ediție, patrulater de juniori 4 în Banu Sport

LPS Banatul, pentru care fostul handbalist alb-violet Adrian Cioroianu a jucat pe extremă în pașii săi spre Politehnica Timișoara, împreună cu echipele Școlii Gimnaziale ”Sfântul Antim Ivireanul”, Generală numărul 2 și Generală 7 se vor reuni la sfârșitul săptămânii viitoare într-un turneu patrulater de juniori 4 în memoria fostei extreme stângi a poliștilor, Adrian Cioroianu, trecut în nefiinţă în 3 ianuarie 2011, la vârsta de 52 de ani.

Adrian Cioroianu (1961-2011)

Adrian Cioroianu (1961-2011)

”Memorialul Adrian Cioroianu” s-a transformat într-o tradiție pe semicercul juvenil în anii acestui deceniu iar nici 2016 nu face excepție, cu o singură modificare, cea a perioadei de disputare, nu primăvara, ca până acum, în jurul datei de naștere a fostului handbalist timișorean, 13 aprilie, ci la vremea toamnei, pe 8 octombrie, așadar după începerea anului de învățământ preuniversitar.

Spre deosebire de ediția din 2015, rezervată juniorilor 3 la care se aliniau și „Generală 30″, din zona Soarelui, precum şi CS U Politehnica Timişoara, două dintre formații sunt noi, fiind vorba acum despre garnituri de juniori 4, în vreme ce Școala cu clasele I-VIII ”Sfânta Maria” numărul 7 din Calea Lipovei şi practic gazda LPS Banatul Timişoara vor continua în a se întrece și de astă dată pentru trofeele şi diplomele individuale acordate în memoria fostului polist.

„Adi a jucat ca extremă şi la LPS Banatul Timişoara, pe vremuri fostul Liceu 4″, explică profesorul Adrian Panait, la rândul său fost handbalist al Politehnicii Timişoara, care câștiga ediția precedentă la cârma juniorilor III de la LPS Banatul printr-un 24-10 (12-6) în dauna Şcolii cu clasele I-VIII „Sfânta Maria” numărul 7, din Calea Lipovei. În prealabil, pe rând, Şcoala Generală „Avram Iancu” Arad şi LPS Banatul Timişoara, de două ori consecutiv, au triumfat în primele 3 ediții ale turneului.

Patrulaterul în memoria fostei extreme stânga a alb-violeţilor va avea loc sâmbătă 8 octombrie 2016 între orele 9 şi 12 în Sala Banu Sport de pe Aleea Ripensia.

Evenimentul sportiv comemorativ era iniţiat pe 9 aprilie 2011, în primăvara aceluiaşi an în care Adrian Cioroianu trecea în nefiinţă, prin aportul unui fost coleg de lot în alb-violet, Adrian Panait, profesor la LPS Banatul, laolaltă cu familia fostului handbalist, prin soţia sa, Corina Daniela, sora Lăcrămioara Daniescu şi fiica Iris Cioroianu, absolventă în 2012 a junioratului la „Banatul” în secţia de handbal.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: