„Memorialul Ioan Morar”, un remarcabil concept competiţional

„Competiţia a avut un nivel ridicat şi este tocmai ceea ce ne-am dorit, pentru că nici lui Nelu Morar nu-i plăcea amatorismul. Scopul nostru a fost atins, să avem parte de jocuri puternice şi să ne facem o bună imagine peste hotare”, a spus Slobodan Lavrenski, preşedintele Clubului Sportiv Unirea Sânnicolau Mare, ca o concluzie a primei ediţii a „Memorialului Ioan Morar” la handbal, găzduită duminică în reamenajata sală a sporturilor din localitatea timişeană pe baza unui inedit şi remarcabil concept de a da şansa tuturor echipelor secţiei de handbal a clubului, de la copii şi juniori până la seniori, la băieţi şi fete, să-şi măsoare forţele cu diverse grupări invitate din ţară sau de peste hotare.

Competiţia organizată de Unirea a marcat un an de zile de la dispariţia fulgerătoare a celui care a fost Ioan Morar, suflet al clubului timişean vreme de ani buni, şi al cărui conducător era, la ora tragicei sale treceri în nefiinţă.

Seniorii Unirii, secund-divizionari pe semicercul handbalului intern, au repurtat o victorie destul de lejeră cu secund-divizionara din Mako.

Juniorii mari ai Unirii, învingători în ziua precedentă cu 53-33 în dauna ultimei clasate în Seria D a Campionatului Naţional, CSS Drobeta Turnu Severin, întrecere în care timişenii încheie astfel anul 2011 neînvinşi şi pe locul I, cu 8 victorii, au fost răpuşi duminică la 5 goluri diferenţă de oaspeţii din Oroshaza. „Pregătirea fizică şi-a spus cuvântul, capitol la care ne-au dominat, şi care cred că are de-a face cu nivelul scăzut al întrecerii noastre interne. N-am avut parte de jocuri tari în seria vestică a juniorilor I, pe când Oroshaza se prezenta ca ocupantă a loculul secund pe estul competiţiei din Ungaria, cu o echipă multinaţională, cel puţin jumătate dintre componenţi fiind din Serbia, în baza unei colaborări cu gruparea din Ada, localitate cu o largă comunitate maghiară din Vojvodina, şi ale cărei vârfuri trec la Oroshaza. Este o grupare foarte bine organizată, care ne-a predat o lecţie a ceea ce înseamnă club, structurarea grupelor sale, purtând cu oaspeţii noştri discuţii de strategie competiţională, pregătire sportivă. Avem multe de învăţat de la ei”, a mai spus Slobodan Lavrenski.

Unirea va redemara în întrecerea internă a juniorilor I pe 25 ianuarie, în runda a doua a returului, la ocupanta locului 4 în seria D, LTTV Reşiţa, care are 10 puncte după 8 etape, ca şi LPS Banatul şi în urma lui CSS Sibiu (14 puncte) respectiv a celor din Sânnicolau Mare, cu 16.

Preşedintele Unirii a salutat totodată alinierea la start a echipelor generaţiei 2000 a clubului, atât la băieţi cât şi la fete, care au fost create în urmă cu 3 luni de zile, ca pregătire pe mai departe a schimburilor peste ani, micuţii amfitrioni fiind cu această ocazie învinşi de oaspeţii de la CSU Poli Timişoara, băieţi antrenaţi de Daniela Ianto, respectiv de la CS Diniăşanca Peciu Nou, fete sub bagheta lui Gheorghe Cârtog şi Vlastimir Todorov. Totodată, generaţia fetelor de ´98 a cedat în faţa oaspetei HC Jimbolia.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: