Minaur Baia Mare – CSU Politehnica Timișoara 39-26

Gruparea alb-violet a scăpat cu a doua cea mai mică diferență de scor dintre cele 8 vizitatoare din acest sezon ale principalei aspirante la revenirea în Liga Națională din Divizia A – Seria B, CS Minaur Baia Mare, lider neînfrânt care s-a impus în fața unei notabile asistențe în Sala ”Lascăr Pană” pentru un meci din eșalonul secund, 39-26 (24-13) în deschiderea etapei a 16-a, a treia din returul campionatului grupei vestice, rămas din 2017 în doar 11 cluburi și prin retragerea celor de la ACS Avram Iancu Arad.

IMG_4766-630x420

Tinerii alb-violeți secund-divizionari de la CSU Politehnica au jucat vineri de la ora 17 într-o atmosferă de meci în arena polivalentă din Baia Mare, cu aproape jumătate dintre locuri ocupate, 172 de bilete fiind vândute deja cu jumătate de oră înaintea startului partidei. Așadar un eșalon al contrastelor în Seria B, cu galeria băimăreană reglându-și vocea pentru așteptatele confruntări din viitorul sezon în Liga Națională, la care Minaur aspiră, dar și cu o nouă retragere din competiție, cea a arădenilor, odată cu începerea returului, după ce în 16 septembrie 2016 anunța același lucru, la debutul campaniei, CS Unirea Sânnicolau Mare.

Învingători pe teren propriu la diferențe dintre cele mai mari, cei de la CS Minaur s-au impus și în acest caz cu mai mult de zece goluri avans în ”Lascăr Pană”, însă CSU Politehnica a scăpat totuși ceva mai puțin șifonată decât majoritatea celorlalte vizitatoare la Baia Mare, cu excepția Universității Cluj, care ceda la 12 goluri în runda inaugurală din septembrie. În rest, înfrângeri cu 20 de goluri handicap pentru cândva dublii campioni naționali din anii 90 ai Craiovei, 18 în dreptul junilor de la CNE Sighișoara, tot 20 diferență și în cazul arădenilor de la ACS Avram Iancu, 17 pentru HCM Sighișoara, 16 în cazul Centrului Național Olimipic de Tineret din Brașov și 15 al concitadinei Academia Minaur.

Și ca goluri înscrise acasă, CS Minaur a depășit constant borna măcar unei reușite la fiecare două minute, marcând pe rând pe teren propriu câte 32, 39, 41, 38, 37, 34, 35 și din nou 39 de goluri. De fapt, băimărenii au cedat singurele două puncte în remiza 23-23 din 22 octombrie 2016, în etapa a șasea, la Oradea, cu secund clasata CSM, la rândul ei neînvinsă, CS Minaur câștigând în rest pe rând și în deplasări, inclusiv la Timișoara, în tur, cu 36-17.

CSU Politehnica s-a descurcat însă ceva mai bine vineri, și în special în repriza secundă, al cărei scor strict pentru ultimele 30 de minute a fost de numai două goluri diferență, după ce aborda deplasarea în șaptele Mărușca – Vuia, Vișan, Niță, Predoi, Dascaliuc, Sonohat, iar antrenorul Cosmin Zgârdea mai apela pe parcurs și la ceilalți convocați, și anume Berbec – Inișconi, Homneac, Jigovan, Szilagyi, Hotca și Micle.

Timișorenii au intrat propriu-zis în meci abia în minutul 11, când înscriau primul gol, dar tot în prima parte n-au făcut față forcing-ului maramureșean nici între minutele 20 și 24, când liderul a marcat de 4 ori fără replică, respectiv în minutele 26-28, cu 3 goluri la rând pentru CS Minaur.

După pauză, ce a fost punctată de concurs cu tombolă și dansuri de copii, CSU Politehnica a izbutit pe alocuri să comprime handicapul, ca singură consolare, chiar și sub 10 goluri diferență, dar fruntașii au impus din nou propriul ritm între minutele 48 și 55, cu 5 reușite la rând. CS Minaur a jucat de două ori în acest 2017 și cu handbaliștii prim-divizionari ai Timișoarei, de la SCM Politehnica, cu maramureșenii în calitate de sparring-partners în Sala ”Constantin Jude” în meciuri de verificare adjudecate în zile succesive de alb-violeți, după ce anul trecut, încă sub denumirea HC Minaur, băimărenii încheiau sezonul regular al elitei pe locul 9, în afara fazei play-off, la o ediție după adjudecarea titlului național.

Dintre marcatorii de vineri, mai mulți golgheteri ai partidei din tabăra gazdelor, pregătită de Raul Fotonea, și anume Yurii Pop, Szabo Benjamin și Cristian Bodnărescu – fiecare cu câte 6 goluri, urmați pe aceeași listă de Mledenciu și Câmpan – cu câte 5 reușite, Răzvan Farcaș și Alexandru Farcaș cu câte 3, respectiv Nagy, Botea, Căpuț, Marta și înaltul goal-keeper Bucătaru cu câte unul, ultimul, din poartă în poartă.

Pentru bănățeni au replicat extrema Vișan, cu 5 goluri, Niță, Jigovan și Sonohat – fiecare cu câte 4, Homneac 3, Inișconi – două goluri, Micle, Predoi, Dascaliuc și Hotca – fiecare cu câte un gol.

CSU Politehnica va juca sâmbăta viitoare acasă cu Universitatea Craiova, dar și pe 14 martie, peste alte câteva zile, tot pe teren propriu, cu CNE Sighișoara, ca meci devansat la solicitarea F.R.H., din 25 martie, dat fiind participarea componenților oaspeților la o acțiune federală de juniori. Ulterior, deplasarea din 18 martie la CSM Oradea, dar apoi și o pauză competițională până în 22 aprilie.

Cosmin Zgârdea a remarcat ”talia impresionantă a Minaurului. Ne-am apărat ceva mai bine în repriza a doua, după ce am jucat slab în prima repriză. A doua a fost un pic mai echilibrată și de două ori am revenit la 8 diferență.”

Rezultatele rundei, clasamentul la zi și programul etapei viitoare, a 17-a, în care CS Minaur va sta, pe coloana dreaptă. (* foto: www.minaur.ro) 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: