Muntenegrenii Lasica și Pejovic, noii stranieri de la CH Poli, bucuroși de prima experiență în România

Marko Lasica este singurul jucător din cei anunțați de CH Poli în această vară care a rămas la echipă după ce au apărut problemele care au făcut conducerea să abordeze sezonul cu o prudență financiară. Ceilalți trei jucători anunțați inițial de alb-violeți nu au rămas la echipă, Meduric din motive medicale, iar Antonaru din cauza problemelor financiare din acest început de sezon. Poli s-a reorientat și l-a adus pe pivotul Marko Pejovic, care a debutat deja în amicalele pierdute la Reșița. Cei doi muntenegreni au fost prezentați astăzi împreună cu tot lotul timișorean și sunt bucuroși pentru noua experiență în România.

IMG_2624

Marko Pejovic

Compatrioții antrenorului Pero Milosevic, Marko Pejovic și Marko Lasica sunt la primul angajament în România. Pivotul care în septembrie va împlini 33 de ani, Marko Pejovic, speră că experiența sa va ajuta Poli în acest sezon. „Sunt satisfăcut pentru că acum fac parte dintr-un club mare, cu tradiție și sunt foarte bucuros. Sper că pot să ajut în acest sezon cu experiența mea și ca această competiție să fie interesantă pentru noi și pentru fanii noștri. Avem un grup bun ca persoane și ca jucători. Este foarte devreme să spunem prea multe dar sunt sigur că cu o pregătire bună vom fi o echipă puternică”, a declarat Marko Pejovic la conferința de prezentare a lotului alb-violet. Pivotul din Muntenegru a mai întâlnit în carieră formația din Bacău. „Știu că au dispărut echipele din Bacău și Constanța. Poate e un avantaj pentru noi. Avem problemele noastre și mergem înainte. Pentru mine e o experiență nouă și am auzit lucruri pozitive despre echipă și despre sistemul de aici”, a mai spus Pejovic.

Marko Lasica

Marko Lasica

Marko Lasica a venit în România după ce s-a consultat cu foștii săi colegi de la Pick Szeged, Pribanic și Tatai, de la Baia Mare. „Am vorbit cu prietenii mei cu care am fost la Szeged și sunt la Baia Mare acum, Pribanic și Tatai. Mi-au spus că e un campionat bun, bine organizat, că e un nivel bun și atunci am vrut să mă încerc puțin aici. Pentru mine este o experiență nouă aici în România, o pagină nouă în cariera mea. Sunt bucuros aici, sunt prima oară în România. Am jucat două meciuri cu Reșița și Târgu Jiu și văd că este o ligă bună, că se poate învăța mult aici și se poate urca la un nivel mare pentru handbal în România”, a declarat extrema dreaptă de 27 de ani. Lasica a rămas la echipă, spre deosebire de Antonaru și Nikolic, anunțați în vară ca transferați la Poli dar care nu au acceptat soluțiile propuse de conducere pentru trecerea perioadei dificile de la început de sezon, care a dus la o prudență financiară din partea alb-violeților.

Cu toate acestea, Poli și-a propus pentru acest sezon calificarea în play-off. „Nu știu (dacă e realizabil să terminăm în primele 8) pentru că am vorbit cu colegii mei aici și mi-au zis că au schimbat 5 jucători și am adus doar 2, eu și Pejovic. Cu Nikolic și Antonaru am fi putut mai mult. Acum nu știu. Văd că este dificil, dar vom munci să încercăm să intrăm în primele 8”, a mai spus Lasica. Lotul a fost completat cu tineri timișoreni de la echipa a doua și LPS Banatul, trecuți pe la Centrul de excelență de la Sighișoara.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: