„Nu renunţăm la ţelul de a aduce titlul pe ţară la Peciu Nou!”

„… Şi cel puţin cît mai sunt aici înainte de a ieşi la pensie, ne vom strădui să atingem locul întîi”, a adăugat profesorul Vlastimir Todorov după reeditarea de către Liceul Teoretic Peciu Nou a performanţei de anul trecut, de a se clasa pe locul 3 în turneul final al Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar pentru echipele gimnaziale de handbal fete din mediul rural, obţinînd astfel „bronzul” naţional.

Cu eleve din clasele V-VIII, şi anume 6 jucătoare de a opta şi 5 de a şasea, respectiv cîte una din clasa a VII-a şi a V-a, Liceul Teoretic Peciu Nou a obţinut locul I într-una dintre grupele turneului final disputat în week-end în celălalt capăt de ţară, la Galaţi, graţie succeselor cu 26-7 cu reprezentanta judeţului Ilfov, 25-16 cu cele din Bistriţa şi 26-11 cu fetele din Harghita.

Timişencele au obţinut calificarea la turneul final laolaltă cu reprezentantele a alte 7 zone geografice din mediul rural, şi anume Şcoala din Domneşti (Ilfov), Şcoala I-VIII Şendreni (Galaţi) şi instituţiile de învăţămînt gimnazial din Leu (Dolj), Lazărea (Harghita), Lechinţa (Bistriţa) şi Tescani (Bacău).

Drumul spre finala Olimpaidei Naţionale a Sportului Şcolar le-a fost barat junioarelor pregătite de antrenorul Gheorghe Cârtog şi profesorul Vlastimir Todorov de echipa gazdă, din Şendreni (judeţul Galaţi), dar şi de cuplul de arbitri care a oficiat în mod părtinitor semifinala. A fost 19-17 (11-11) pentru amfitrioane şi, după cum a remarcat Todorov, „la urma urmei nu este un eşec dar cu cele 7 fete care vor avea drept de joc anul viitor ne gîndim încă de pe-acum să încercăm să luăm titlul”. Fetele din Peciu Nou au obţinut medaliile de bronz precum şi trofeul şi diploma pentru locul III graţie unui 17-14 în finala mică, în dauna lui Leu (judeţul Dolj).

Medaliile de bronz sunt păstrate, ca şi în 2011, în posesia lui Flavia Dorneanu, Mădălina Novac (portari), Mădălina Sava, Iasmina Tasits, interi cu cele mai multe goluri marcate pentru timişence, Diana Viziteu, Anca Bujora – extreme, Ana Maria Şalanchi, Daniela Benzar – centru, Sabina Negru – pivot, respectiv Mihaela şi Gabriela Balogh şi Anca Tomesc, dintre rezervele utilizate ale echipei.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: