Nucă tare în deplasare, Poli dă în sala Rapid de timișoreanul Vlad Caba, la debut la cârma lui CSM București, învinsă în primul meci acasă

Pero Milosevic a strâns deja câteva meciuri împotriva timișoreanului Vlad Caba, însă în calitatea acestuia din urmă de antrenor principal al celor de la HC Odorhei, de această dată tehnicianul muntenegrean al alb-violeților fiind în căutarea primului triumf în deplasare din noua campanie tocmai la debutul mai tânărului omolog bănățean la nimeni alta decât vicecampioana CSM București, aflată la rândul ei în căutarea primelor puncte pe teren propriu în ediția 2017-2018.

Într-adevăr, finalista ultimelor două sezoane în Liga Zimbrilor s-a despărțit de Pau Campos Sunen și Xavier Salvador Jauma, reorientându-se prin învestirea astăzi la cârma băncii tehnice a timișoreanului care o conducea în acest deceniu pe HC Odorhei la argintul și bronzul național dar și la adjudecarea competiției continentale inter-cluburi numărul 3 ca importanță, Challenge Cup.

Vlad Caba a preluat-o pe CSM București după mai multe sezoane de succes la HC Odorhei

CSM București a început cu stângul campania în curs, pierzând cu 30-26 (16-12) în ieșirea inaugurală la Vaslui dar apoi și unicul meci găzduit, în etapa a II-a, 26-29 (12-12) cu Dobrogea Sud Constanța, după care a survenit și unicul triumf, cu 29-32 la Suceava, printr-o răsturnare de la 19-14 la pauză pentru amfitrioni, continuarea fiind însă descumpănitoare pentru albastru-alb-negri: 29-21 luni seară pentru concitadina Steaua. În consecință, rămasă în grupul celor 4 formații cu câte un singur succes în 4 runde, dar și înaintea ”dublei” cu SKA Minsk din 7 și 15 octombrie, în turul secund preliminar din EHF Cup, formația bucureșteană a mutat la nivelul băncii tehnice și l-a învestit pe Caba, a cărui carte de vizită s-a conturat frumos la Odorheiu Secuiesc, după popasuri de-a lungul carierei inclusiv la timona alb-violeților Politehnicii dar și la Minaur Baia Mare respectiv peste hotare, la TV Emsdetten, coordonând însă în deceniul trecut și selecționate naționale de juniori și tineret, între 2000 și 2001 respectiv 2005-2007, precum și Centrul de Excelență de la Sighișoara, în 2008-2009.

Dificilă și extrem de echilibrată prin excelență, dat fiind că în cele mai recente trei ediţii de campionat partidele pe terenul celor de la CSM au fost foarte tensionate şi încheiate la scoruri foarte strânse, 20-19 pentru vicecampioni în campania anterioară, 26-26 în urmă cu două sezoane respectiv 31-30 pentru bucureşteni acum 3 stagiuni, deplasarea de sâmbătă după-amiază are așadar o conotație în plus, cea a debutului timișoreanului Vlad Caba pe banca trupei din capitală.

Astfel începe așadar SCM Politehnica cea mai dificilă perioadă a toamnei în Liga Naţională, având programate trei jocuri în deplasare, toate cu echipele bucureştene, şi un meci acasă cu nou-promovata Politehnica Iaşi. Formaţia bănăţeană dispută sâmbătă 30 septembrie de la ora 16 partida cu CSM Bucureşti, televizată de TVR, și pentru care tot lotul bănăţenilor e valid, urmând a evolua în capitală și joi de la ora 19, în încheierea rundei a șasea, la Steaua, confruntare difuzată de Telekom Sport, dar și joi 19 octombrie, pe terenul campioanei Dinamo, după intermezzo-ul acasă cu cei din capitala Moldovei, în jur de 12 octombrie, tot într-o joi.

Poliștii, de la care Cristian Stelian Fenici a fost convocat în lotul național de 21 de seniori al României pentru cantonamentul din 21-28 octombrie de la Porto, n-au câștigat încă în deplasare deși au condus de fiecare dată la pauză, 11-15 la Călărași, unde s-au înclinat la limită, respectiv 10-12 la Constanța, unde au remizat cu cântec 20-20 și pe fondul unor erori de arbitraj în contul cărora conducerea timișorenilor a depus un memoriu, dar s-au impus în schimb detașat acasă în dauna unor grupări moldave, la 5 goluri împotriva vasluienilor respectiv chiar zece a sucevenilor, cel mai recent.

„Ştim că CSM a făcut transferuri importante pentru acest sezon, are şi câte trei jucători puternici pe acelaşi post. Nu au început prea bine campionatul, astfel că în meciul cu noi poate fi o ultimă şansă să revină în zona locurilor fruntaşe. În ce ne priveşte, trebuie să ne continuăm jocul defensiv, cu care suntem cunoscuţi deja, iar în atac să repetăm orice repriză din acest sezon cu excepţia celei secunde din meciul cu Călăraşi. Atât noi cât şi CSM avem probleme de omogenitate după achiziţiile din vară. Sper ca la Poli să se simtă mai puţin. Am văzut şi cel mai recent joc al lor cu Steaua, dar nu cred că meciul nostru va semăna. În etapa trecută, portarul Stelei, Tudor Stănescu a început cu nişte intervenţii fenomenale, cei de la CSM au aruncat rău, jucătorii s-au enervat şi nu le-a ieşit nimic. Poate asta putem face şi noi, să începem mai bine, la fel ca Steaua, şi să enervăm echipa adversă”, a spus Pero Milosevic, antrenor al celor de la SCM Politehnica, înaintea deplasării din runda a V-a.

Programul etapei, clasamentul actualizat și programul rundei viitoare, a șasea, de la mijlocul săptămânii ce urmează, pe coloana ierarhiilor.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 24

 


Ultimele articole din categoria Handbal: