P. Milosevic: „Un rezultat bun cu o echipă bună”. A. Santeiu: „I-am simțit foarte puternici și cred că am fost peste ei la toate capitolele”. R. Begus: „Echipa din Timișoara a avut mai multă experiență”

SCM Politehnica Timișoara a câștigat cu 27-22 primul meci din dubla manșă cu RD Riko Ribnica contând pentru turul trei preliminar al Cupei EHF, ultimul înainte de grupele competiției. Antrenorul timișorenilor, Pero Milosevic, a fost mulțumit de victorie dar este conștient că formația sa trebuie să tragă și în retur chiar dacă are un avans de cinci goluri după disputa de la sala Constantin Jude. Pivotul Andrei Santeiu speră că echipa va avea susținerea fanilor și în deplasarea de peste o săptămână. Tehnicianul formației slovene, Robert Begus, crede că diferența de cinci goluri nu e mare și speră într-o calificare pe teren propriu în fața unei echipe cu mai multă experiență.

img_4602Poli conduce la jumătatea duelului cu liderul din campionatul sloven cu cinci goluri. „Am obținut un rezultat pozitiv dar a fost doar prima parte. O să fie foarte dificil la Ribnica. Acum trebuie să respirăm puțin și să ne pregătim pentru miercuri, trebuie să jucăm cu Suceava. Ribnica e o echipă foarte bună. Am lăsat puțin pe centru să nu joace cu interii, am riscat să obținem un rezultat bun și l-am obținut, un rezultat bun cu o echipă bună. Atmosferă bună, publicul ne-a ajutat, dar în ultimele 15 minute. Din primul moment avem nevoie de ajutorul publicului, ne-a ajutat spontan când a văzut cum luptăm. Felicitări echipei din Ribnica, au jucat foarte bine, sportiv, tare, felicitări și publicului, dar și mai mult jucătorilor mei care au luptat. Au făcut și multe greșeli, știu ce lipsește acestei echipe, un jucător care trebuie să decidă. Am jucători care joacă multe minute și se consumă și alții care o fac așa și așa. Trebuie să luptăm la maximum și să reușim”, a declarat antrenorul lui Poli, Pero Milosevic, după victoria din turul dublei cu Ribnica.

Andrei Santeiu a lăudat și el formația adversă, dar crede că alb-violeții au fost peste la toate capitolele. „Este o echipă puternică, au jucători foarte buni, puternici, tehnici. Interii stânga sunt ai naționalei. Centrul e foarte bun. Azi i-am simțit foarte puternici și cred că am fost peste ei la toate capitolele. Ne-am dorit mult mai mult, bineînțeles, că am jucat acasă. Pot să spun că sunt mulțumit. Vreau să mulțumesc publicului care a fost extraordinar astăzi și a fost lângă noi. Vreau să-mi felicit colegii și să-l felicit pe antrenor pentru că într-adevăr am avut o săptămână foarte grea după meciul de la Reșița, suntem obosiți. E o victorie, s-a terminat o repriză, mergem la Ribnica după meciul de miercuri cu Suceava și mergem acolo să câștigăm. Vom lupta ca și-n meciul de astăzi, vom vedea dacă va fi suficient în retur. Eu sper și sunt sigur că vom câștiga și acolo și ne vom întoarce victorioși. Chiar dacă respect echipele din Estonia și mai ales Arendal care vine dintr-un campionat foarte puternic și norvegienii sunt jucători foarte buni, dar Ribnica mi s-a părut mai bună decât cele două echipe”, a declarat Santeiu.

Robert BegusAntrenorul Ribnicei, Robert Begus, a vorbit despre experiența superioară a jucătorilor timișoreni și speră că formația sa, aflată la prima participare în cupele europene, poate întoarce rezultatul acasă. „A fost un meci bun, foarte greu, cu apărări foarte puternice de ambele părți. Din nefericire pentru noi echipa din Timișoara a avut mai multă experiență și a fost decisiv în momentele decisive. Diferența de 5 goluri nu e mare, ne-am fi dorit să fie mai mică, dar asta este și mă aștept la un meci asemănător peste o săptămână. O să vedem unde am greșit să încercăm să ne îmbunătățim. La fel va face și echipa din Timișoara și la final vom vedea cine va fi ieși câștigător. Toată lumea știe că Fenici e cel mai bun jucător al lor. Cred că cea mai puternică armă a Timișoarei este apărarea foarte bună unde fiecare jucător are un rol important”, a spus Robert Begus. Acesta a vorbit și despre momentul eliminării lui Henigman, cu 11 minute și jumătate înainte de finalul partidei când Poli conducea cu 21-19. „A fost un moment crucial care ne-a deranjat mult. A treia eliminare a fost din cauza vorbitului, au zis arbitrii, el a spus că n-a spus nimic, dar arbitrul are întotdeauna dreptate”, a adăugat Begus.

Ajung 5 goluri pentru retur? „Uneori e suficient un avans de 2,3 goluri, alteori nu ajung nici 7, 8 goluri. Știm cum CSM a câștigat acasă cu 6 cu Zamet și a pierdut acolo. O să fie foarte greu, nu se știe niciodată. Asta e Europa. Uneori Barcelona pierdea afară cu 10 goluri și câștiga după acasă cu 11, când nu se juca Final 4. 5 e un rezultat la care trebuie să joci în Ribnica ca la 0-0. Doar cu acest caracter putem să obținem eliminatoriul. E posibil să câștigi la 7, 8 diferență și să te relaxezi acolo să pierzi la 10. De asta cred că e un rezultat bun”, a mai spus Pero Milosevic.

Tehnicianul muntenegrean și-ar fi dorit să joace partida din campionat cu Suceava după returul cu slovenii și a fost nemulțumit de faptul că adversara de miercuri nu a fost de acord cu disputarea partidei de la Timișoara săptămâna următoare. „Sunt cinci victorii în Europa. Sperăm să continuăm așa să intrăm în grupe. Record dar ne costă în campionat, ne consumă mult Europa. Nu avem 2, 3 rotații în plus dar vom lupta și ne vom lăsa pielea pe teren. Săptămâna asta Slovenia-Suceava-Slovenia. Nu ne-a ajutat Suceava care n-a vrut să joace după meciul din Slovenia. Nu e interesul handbalului, a federației din România. Nu e fair-play. Anul trecut am mers să jucăm la Odorhei la două zile după București pentru că am vrut să ajutăm echipele care jucau în Europa. Am rugat Suceava să nu jucăm miercuri, ci după meciul din Slovenia pentru că e interesul României ca echipa din Timișoara să se califice. Nu e ușor să joci miercuri și joi noaptea plecăm spre Slovenia și jucăm sâmbătă meci. Dacă Suceava ar fi jucat noi i-am fi ajutat și am fi jucat după Europa. Nu e fair-play”, a concluzionat Milosevic.

Clubul a anunțat că pune la dispoziție un autocar pentru suporterii care vor să susțină echipa  la meciul de la Ribnica din 26 noiembrie. „Vreau să rog publicul și lumea din Timișoara să vină să ne susțină în număr cât mai mare. Ați văzut și astăzi cum slovenii au venit și și-au susținut echipa. Sper ca și oamenii din Timișoara și oamenii care țin cu Poli să vină și să ne susțină”, a mai spus Andrei Santeiu.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: