Pe Bega vin proaspeţi semifinalişti ai Challenge Cup. Se va revanşa oare Poli?

Pe cînd Timişoara a cam şi uitat de cînd n-a mai fost Politehnica în eurocupe, mai exact din 15 martie 2008, acasă cu Benfica, în sferturile Challenge Cup, oaspetea de mîine seară a sălii „Constantin Jude”, U Bucovina Suceava, n-a stat deloc degeaba în aceşti peste 5 ani, în mai 2009 jucînd cu UCM Sport Reşiţa finala aceleiaşi Challenge Cup, în 2009-´10 şi 2011-´12 ajungînd în sferturi, iar sîmbătă în semifinale. Cu o zi de odihnă în plus, alb-violeţii se obligă să treacă de o învingătoare în urmă cu 48 de ore în Europa, şi care mai are ca handicap şi un lung drum de deplasare.

Sabin Ignat, 9 goluri la Suceava pentru alb-violeţi

Sabin Ignat marca 9 goluri pentru alb-violeţi la Suceava...

Într-adevăr, poliştii, învinşi acasă vineri de Odorheiul timişoreanului Caba, cu 22-26, au vizionat sîmbătă returului sferturilor din Challenge Cup, CS U Bucovina Suceava-BB Ankaraspor 30-27 (17-13), cu care handbaliştii pregătiţi de Răzvan Bernicu, învingători şi în tur, cu 36-33, au obţinut pentru a doua oară în 5 ani calificarea în semifinalele Cupei Challenge, în care îi vor întîlni tur-retur în aprilie pe luxemburghezii de la Handball Esch, în premieră la acest nivel, după 28-26 în deplasare şi 28-27 acasă cu Initia Hasselt, din Belgia.

Din 30 la startul Challenge Cup 2012-2013, au rămas doar 4 grupări, iar cea bucovineană printre acestea, cealaltă semifinală fiind SKA Minsk – IL Runar, în vreme ce Timişoara doar tînjeşte şi în acest sezon după un loc de eurocupe.

Dacă poliştii vor redresa mîine de la ora 6 bilanţul victoriilor şi eşecurilor pe teren propriu la 6-4 în acest sezon, atunci vor avea de trecut în penultima lor reprezentaţie a primăverii în „Constantin Jude”, într-un joc restant din etapa a 18-a, de prima clasată sub „careul de aşi” care s-a impus pe linie pe Bega, în cele 4 raiduri prin Timişoara. Iar sucevenii, cel puţin pe hîrtie, par a-şi cam fi asigurat poziţia a cincea, pentru alb-violeţii urmînd în ultimele 3 runde un duel cu cărăşenii, în încercarea obţinerii locului 6.

Mai exact, după întîlnirea de mîine, CS U Politehnica va mai evolua în 13 aprilie la Bucureşti, cu ameninţata Dinamo, apoi pe 27 cu U Transilvania Cluj, în ultimul meci acasă din retur, respectiv la Constanţa, într-o cădere de cortină cu campioana HCM Constanţa, toate însă abia după convocările selecţionabililor Fenici şi Grasu la reprezentativa României, pentru dubla cu Belarus, din 4 şi 7 aprilie, în preliminariile Campionatului European, încă fără succes pentru „tricolori”.

Deşi părea a fi început bine returul, inclusiv cu o remiză cît o victorie la Reşiţa şi tranşînd jocurile de mijlocul clasamentului, precum şi cele cu periclitate ale ierarhiei, <Poli> a fost în cele din urmă ajunsă din urmă de problema restrînselor opţiuni de schimbare, dată de numeroasele accidentări şi indisponibilităţi mai ales la recruţii – „sînge proaspăt” în lot, sfîrşind vineri prin a fi readusă cu picioarele pe pămînt vizavi de handicapul existent faţă de primele 4 clasate.

Întrebarea este dacă handicapul se extinde şi raportat la locul 5 sau alb-violeţii îşi vor reaminti de victoria din noiembrie 2011 în dauna sucevenilor, 27-21 în „Constantin Jude”, într-un sezon în care nu se înclinau tur-retur în faţa bucovinenilor. Cert este că, în încercarea de a suplini cît de cît peste noapte pierderea unuia ca Silviu Băiceanu, timişorenii au apelat în acest 2013 şi la împrumutul unui component al Sucevei, Ioan Tcaciuc, accidentat la rîndul său şi absent vineri, cu H.C. Odorhei.

Cam aceasta este momentan starea naţiunii, Poli putînd doar lua aminte şi nota numele calificaţilor în semifinalele europene, portarii Şelaru şi Stănescu, marcatorii Mitrea, cu 8 goluri, Chiruţ (7), Acatrinei (5), Gavriloaia (5), Bursuc (3), Starikov (1) şi Şoldănescu (1), şi ceilalţi, Ţuţu, Roşu, Amihăesi, Ţigănaşu, Dumitraş, Burlacu.

Căpitane Fenici, strînge-ţi trupele şi apropiaţi-vă la 4 puncte de Suceava.

* Jocul CS U Politehnica – CS U Bucovina are loc marţi de la ora 18, fiind difuzat în direct pe DIGI3.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: