Pe drumul corect dar greu, ”violeții” se străduie cu anevoioasa schimbare de generații, 26-35 cu Potaissa Turda, pe drumul profund greșit și înfundat SCM Politehnica Timișoara face cu obediență jocul ”sistemului” morbid și îi discriminează ilegal penal pe iubitorii sănătoși ai handbalului prin a le interzice accesul în tribună strict în favoarea celor vaxxinați și trecuți prin așa-zisa ”boală”. Un sport îmbolnăvindu-se cu săli tot mai goale la altarul cultului morții

Noua echipă întinerită a Timișoarei, cu juniori precum Bordeanu, Moldovan sau Dumitrescu marcatori duminică după-amiază pentru SCM Politehnica între cei 9 autori de goluri ai seniorilor ”violeți”, a avut un hop ca și imposibil de trecut fie și pe teren propriu în fața rutinatei Potaissa Turda, reprezentantă a României pentru al șaselea sezon consecutiv în cupele europene, bănățenii egalându-i de fiecare dată pe ardeleni până la 5-5 în minutul 7, dar fără a-i conduce deloc, oaspeții favoriți desprinzându-se apoi treptat până la 14-20 la pauză și 26-35 la finele duelului inegal din etapa a VI-a în Liga Zimbrilor, drept al doilea cel mai clar rezultat al unei runde dominate de vizitatori, cu 5 triumfuri. Schimbul de generații incluzând inducția în elita seniorilor a junilor cu potențial de la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor Timișoara constituie un proces de durată peste sezoane, și nu de la o etapă de campionat la alta, așadar foarte multă perseverență și răbdare, ceea ce exclude din capul locului apariția rezultatelor imediate, o imposibilitate în duelul difuzat de TVR1 cu turdenii, cu atât mai mult cu cât golgheterul veteran Sadoveac n-a mai putut plusa și după reușita de 8-10, accidentându-se. ”Poli” a ales corect din 2020, pe calea cea dreaptă, deși mulr mai anevoioasă, în favoarea creditării ”pepinierei” în dezvoltare, cale așadar cu atât mai frumoasă, dar care opțiune și trebuie încurajată și susținută, precum și apreciată la adevărata sa valoare.

Context în care un rezultat negativ de moment, 26-35 la pauză 14-20 cu consacrata și omogena Potaissa, constituie o cărămidă la baza reconstrucției în timp a unei garnituri de viitor, în care alde Fenici, Sadoveac sau Cîmpan vor preda ștafeta ”noului val”, tinere generații care trebuie și acestea să înceapă de undeva prin a se acomoda rigorilor elitei seniorilor din Liga Zimbrilor. Experiență competițională de neprețuit prin măsurarea forțelor cu o trupă care, după ce anul trecut juca în EHF European League Men cu ex-iugoslavi și francezi, se aliniază pentru al șaselea sezon la rând în cupele continentale intercluburi, din 2016 încoace în Challenge Cup sau EHF Cup, iar faptul că gruparea alb-violet are curajul de a schimba placa și de a da credit juniorilor este mai mult decât notabil și salutar, dar mai ales absolut necesar într-un handbal masculin românesc axat în direcții greșite, cuplate importurilor nu neapărat foarte calitative dar nici ieftine.

Este meritul noii viziuni și strategii poliste, dând mână liberă noului antrenor principal Attila Ioan Horvath, ex-jucător alb-violet ajuns ”secund” al lui Pero Milosevic în deceniul trecut dar și trup și suflet ulterior la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor Timișoara, CNOPJ, de unde induce spre seniorat juniorii de perspectivă, cu mențiunea că ”satelitul”-”pepinieră” al prim-divizionarei, și anume SCM Politehnica ”Div A”, din liga secundă, cu junii în componență, a făcut scor acasă în acest weekend, 35-23 (17-10) sâmbătă seară în ”Constantin Jude” cu gorjenii, unic triumf timișean în etapa a IV-a din Seria C, pe fondul eșecurilor Unirii și al lui CSU Politehnica.  

Strict în acest context trebuie cântărite rezultatele imediate ale Politehnicii în noul campionat al Ligii Zimbrilor, e drept, cu eșecul la limită la Cluj și cel de duminica trecută la Buzău, dar și cu tot mai multe înfrângeri acasă, 20-27 în runda inaugurală cu focșănenii precum și la limită cu CSM București, acest 26-35 cu Potaissa Turda fiind și cel mai drastic din totalul celor 5 în 6 runde, însă întinerirea și schimbul de generații nu se pot realiza fără sacrificii și un recul în clasament. 

Mai mult, examenele tari nu-i ocolesc pe ”violeți” în duminicile viitoare, la CSA Steaua tot în meci televizat și cu campioana CS Dinamo peste două săptămâni de la ora 11 în sala ”Constantin Jude”, la mijlocul turului, dar ”Poli” nu trebuie să se demobilizeze, ci să creadă cu tărie că este la începutul unui drum bun. 

Pe un drum profund greșit este în schimb gruparea Municipalității, SCM Timișoara, în ceea ce privește aplicarea cu obediență și pe pilot automat a unor aberații absolute și fără pic de justificare științifico-medicală respectiv în legătură cu dreptul constituțional, ținând de permiterea accesului în tribună strict a publicului vaxxinat și trecut prin așa-zisa ”boală”, în detrimentul iubitorilor sănătoși ai handbalului, discriminați ilegal și de natură penală prin a le fi interzisă intrarea în ”Constantin Jude”, un fapt incalificabil, fără pic de temei și cu consecințe extrem de grave în timp. Un sport îmbolnăvindu-se etapă de etapă la altarul cultului morții, în inconștiența celor cărora le place să fie mințiți, aplicând și implementând absurditățile executate în teritorii de cozile de topor din colonii ale ocultei satanice mondiale. Ceea ce este cel mai periculos în legătură cu cei implicați prin condiționare psihologică și spălare pe creier în a face jocurile ”sistemului” morbid este că nici măcar nu știu că nu au la cunoștință ceea ce ar trebui în mod normal, firesc, uman și natural să știe. Se zice că ignoranța ar fi o binecuvântare, dar de fapt nu constituie o scuză, iar discriminarea și incipienta stare de segregare aplicată prin respingere iubitorilor sănătoși ai jocului se va întoarce cu forța bumerangului îmtr-o bună zi împotriva vremelnicilor care rarefiază și mai mult rândurile spectatorilor români în sălile de sport ale țării, și așa ca și goale. Timpul le va dovedi și clarifica pe toate, pe-atunci fiind însă mult prea târziu pentru naivii căzuți cu inconștiență sau nu în plasa mascaradei de circ a ”pLandemiei”, o inimaginabilă farsă prin urzeală de ordin planetar.

Sala e ca și goală, și asta ar trebui să-i intereseze și preocupe pe cei din fenomen, în favoarea intereselor lumii sportului și în numele simpatizanților săi, dar nu să facă servil și inconștient pe cioclii așa-zisului ”triaj epidemiologic” prin exersarea unor interdicții pe pielea amatorilor sănătoși ai handbalului, restricții care sfidează medicina și știința dar și prin a căror aplicare se cochetează asiduu cu săvârșirea unor fapte penale. Aviz cozilor de topor spălate pe creier.

Pe Bega a sosit duminică Potaissa cu sârbul ex-polist de forță Dragas, golgheter al turdenilor cu 6 reușite, ardelenii având deja în cont atât victorii acasă – ultima cu 38-32 cu CS Universitatea Cluj, cât și în deplasare, la o altă nou-promovată, 26-28 la CSM Alexandria, așa încât galben-albaștrii din nord-vest au impus ritmul încă din start, preluând de 6 ori conducerea prin Ghiță – autor a 3 goluri, Denis Vereș, Thalmaier și Szoke din 7 metri, după care au și plusat, 5-7 în minutul 9 prin Gabriel Dumitru, în superioritate numerică în urma eliminării lui Fenici.

Iar Potaissa nu s-a mai uitat înapoi, urcând spre 3 goluri avans prin același Milos Dragas, la 7-10 și 8-11 în minutul 14, tocmai după ce Sadoveac înscria ultimul gol al său, marcat din scurt și ulterior accidentat. Cîmpan și Sabin Ignat finalizau ultimul reviriment alb-violet, 10-11 la mijlocul reprizei I, însă Szoke și Vereș au răspuns pe măsură iar vizitatorii s-au desprins apoi rapid de la 11-13 la 11-17 în minutul 23, din mâna lui Gabriel Dumitru cu 3 reușite și a lui Thalmaier.

Avantaj de 6 goluri conservat până la pauză, 14-20, de la gazde mai înscriind Cristescu, Fenici de două ori și Sabin Ignat. Și majorat drastic în primele doar 5 minute ale părții secunde, 4 fără replică în favoarea Potaissei prin Dragas, Vereș, Lazăr și din nou Milos Dragas, 14-24 și meci ca și jucat…

Avantaj la care turdenii rulau deja și cu gândul la primirea lui CSM București dar și la confruntările din eurocupe, prilej pentru poliști să nu le piardă și mai mult urma, dar să și trimită în teren juniori ajunși să scuture plasa, precum Bordeanu, Moldovan ori Dumitrescu. Avea să se încheie 26-35, cu un scor de 12-15 al reprizei secunde, mai săracă în goluri și reușite, Dragas fiind completat de Thalmaier şi Vereş între principalii marcatori ai oaspeților, cu câte 5 goluri fiecare, pe când de la Politehnica extrema Flavius Cîmpan a punctat de 7 ori, urmat de centrul Fenici cu şase goluri, şi Csog Vencel cu 5. Cu câte două reușite, Ignat, Cristescu și Dumitrescu, iar cu una, Bordeanu și Moldovan.

Iar apropo de Cristian Fenici, aruncarea simbolică de start a fost efectuată de Lili Cojocărița, fosta handbalistă de lot național și jucătoare la Constructorul Timișoara, antrenoare care l-a descoperit pe căpitanul alb-violeților.

În tot cazul, Potaissa a mai condus de alte opt ori cu zece goluri diferență în restul părții secunde, după ce înscria poliștilor de 20 de ori până la pauză, timișoreni depășiți de 19 ori în primele 30 de minute și duminica trecută la Buzău. Al cincilea insucces al sezonului pentru violeţi, care, după ce n-au mai putut începe bine meciul, precum în primele 3-4 etape, rămân în partea de jos a clasamentului, cu doar o singură victorie. Potaissa Turda este în schimb pe 4, succesul de la Timişoara fiind al patrulea în acest sezon.

Rezultatele etapei a 6-a în Liga Zimbrilor, programul viitor și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal.

Rezultatele etapei a 4-a în Divizia A – Seria C la băieți, programul viitor și clasamentul la zi, tot pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = noua

 


Ultimele articole din categoria Handbal: