Pe locul 7, SCM Politehnica în deplasare la ocupanta locului 9. ”Trebuie să avem o defensivă foarte atentă atât pe plan individual cât și colectiv”

Handbaliștii prim-divizionari ai Timișoarei joacă duminică seară în sala în care anul trecut câștigau Cupa României, pe malurile Milcovului, de astă dată într-un meci de campionat ca duel direct cu implicații la calificarea în play-off, CSM Focșani 2007 situându-se la două puncte și două locuri în urma alb-violeților, cu alte 7 etape rămase de disputat după cea în curs de desfășurare. SCM Politehnica a evoluat bine în deplasările din 2020 la echipe din careul fruntaș, pierzând cu 33-31 la Baia Mare și remizând 23-23 la campioana Dinamo, proaspăt învingătoare la Lisabona cu Sporting în manșa I din barajul play-off spre optimile EHF Champions League, pe când vrâncenii s-au impus acasă de o manieră identică, 25-21 cu cei din Buzău dar și de la CSM București, calificată în sferturile Challenge Cup după succesul cu 28-29 în Suedia și remiza 24-24 în returul cu Alingsas.

SCM Politehnica joacă o partidă de ”care pe care” la CSM Focșani 2007, în etapa a 19-a a Ligii Zimbrilor, a cincea din 2020 respectiv a șasea din retur, meciul fiind programat duminică de la ora 18:30, fără a fi televizat. Timișorenii au câștigat ultimul lor meci, 32-27 joia trecută acasă cu CSM Făgăraș, pe când vrâncenii au fost spulberați pe litoral, 28-14 pentru HC Dobrogea Sud, după ce în precedenta deplasare din 2020, de fapt prima din noul an, pierdeau la limită la Vaslui.

Poli și cei din Focșani au câte 8 victorii fiecare, două remize în plus pentru elevii lui Pero Milosevic, oponentele de duminică seară sperând la o clasare în faza play-off a locurilor 1-8 din primăvară iar la momentul actual fiind despărțite de doar două puncte, ceea ce înseamnă că o victorie a gazdelor ar aduce o rocadă în clasament, în vreme ce un triumf bănățean ar putea fi chiar decisiv în economia returului, și în condițiile în care ”violeții” au o serie de meciuri abordabile în continuarea parcursului.

Antrenorul timișorenilor, Pero Milosevic, pune din nou accentul pe punctul forte al tacticii sale, apărarea: ”Mereu, partidele cu Focșani au fost dure, mai ales pe terenul lor, unde beneficiază de un sprijin extraordinar al publicului. Pentru a obține un rezultat convenabil nouă, trebuie să spun din nou că avem nevoie de o prestație cel puțin la fel de bună ca în deplasarea de la București, de unde am adus un punct prețios. Ca de obicei, jocul cel mai apropiat devine cel mai important; trebuie să avem o defensivă foarte atentă atât pe plan individual cât și colectiv. Din punctul meu de vedere, apărarea e fundamentală! Portarii trebuie și ei să contribuie pentru a ține un nivel ridicat de eficiență, iar în atac avem nevoie de liniște și echilibru. Dacă toate aceste aspecte le vom pune în practică, atunci vom primi încredere în joc”.

Andrei Păiuș mai are nevoie de o săptămână de refacere pentru a fi și el alături de colegi în vederea celorlalte întâlniri din sezonul regulat. Fără experimentatul apărător bănățean, SCM Politehnica are posibilități limitate de schimbare a jucătorilor din defensivă. Pero Milosevic e bucuros de revenirea lui Sadoveac, care poate ajuta mult sistemul de apărare folosit, dar a pierdut antrenamentele de acumulare fizică din luna ianuarie. În aceași timp, tehnicianul muntenegrean rămâne preocupat de integrarea celor nou veniți, Enculescu și Fodorean.

Arbitrii întâlnirii sunt cărășenii Dorinel Gurbină și Emilian Stanciu, iar observatorul FRH desemnat e bucureșteanul Doru Manea.

În manșa I din barajul EHF Champions League, Sporting CP – Dinamo 25-26, iar în sferturile Challenge Cup, în martie, o reeditare a finalei din 2018, AEK Atena – Potaissa Turda, dar și HC Victor – CSM București, deținătoarea trofeului jucând contra rușilor calificați pentru al treilea sezon la rând în această fază a întrecerii numărul 3. În celelalte sferturi, un duel direct al cehilor și unul nordic, norvegieni contra islandezi. Turdenii au trecut de optimi tot prin a se impune în deplasare în manșa I, 33-36 la Berna, BSV revanșându-se insuficient în manșa a II-a: 33-35.

Ultimele rezultate din Liga Zimbrilor, programul etapelor 19-20 și clasamentul elitei, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = saptezeci doi

 


Ultimele articole din categoria Handbal: